Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34,r.v.94,525tds-nema vykon

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
VPetr

#1 Příspěvek od VPetr »

Ahojte mam problem na aute a prosim o radu.
Na aute zaclo tect pal.cerpadlo a tak se nechalo pretesnit + repasovat.Vse bylo spravne namontovano z5.

Motor ale ted nema zadny vykon a do kopce musim mit i na 2 plny plyn.
Po namontovani zpet mech.umyl motor a od te doby sviti na palubce vstrikovac.Na diag. to nasalo 3 chyby.

Snimac teploty vzd.v sani-zkrat na kostru
Regulace rychlosti -zkrat na kostru
Snimac zdvihu jehly -mimo rozsah

Muzete mi poradit co znamenaji ty 2 posledni zavady?Nebo jsou zavisle treba na jedne???

Diky
fafejta

#2 Příspěvek od fafejta »

Regulace rychlosti je tempomat
Snímač zdvihu jehly si myslím,že by to mohl být řídící vstřik na čtvrtém válci,ten když odejde tak pak ta ikona vstřiku svítí.Jinak řídící vstřik slouží pro regulaci předvstřiku.
VPetr

#3 Příspěvek od VPetr »

:D Dekuji,za odpoved...pokusim se to nejak najit a vyresit...
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od gyrous »

To druhé tipuju na potenciometr plynového pedálu.(často se kazí)
A to třetí to bude nejspíš závada na vstřikovacím čerpadle...
fafejta

#5 Příspěvek od fafejta »

gyrous píše:To druhé tipuju na potenciometr plynového pedálu.(často se kazí)
A to třetí to bude nejspíš závada na vstřikovacím čerpadle...

Myslím,že se hrubě mýlíš.
barvas

#6 Příspěvek od barvas »

Já mám e34 525td 85kw, letos o dovolený jsem chtěl Bávu udělat radost a umyl motor. Né nějak surově Wapem, pouze hadice a snažil jsem se vyhnout el. Rozsvítila se mi kontrolka vstřiku a nejelo to, sotva to lezlo. Rozebral jsem svorkovnice, vysoušel a nic platný. Pak se to postupně zlepšovalo, dokonce to začalo jezdit normálně akorát to občas vynechávalo, škubalo. Potíže pak sami odezněli asi po dvou! měsících a do teď nevím kde ta voda byla. Už to nikdy neudělám.
lucky

#7 Příspěvek od lucky »

VPetr píše:Ahojte mam problem na aute a prosim o radu.
Na aute zaclo tect pal.cerpadlo a tak se nechalo pretesnit + repasovat.Vse bylo spravne namontovano z5.

Po namontovani zpet mech.umyl motor a od te doby sviti na palubce vstrikovac.Na diag. to nasalo 3 chyby.

Muzete mi poradit co znamenaji ty 2 posledni zavady?Nebo jsou zavisle treba na jedne???

Diky

teď mam ten samej problém a řešim nový čerpadlo. Vyndal jsem ho dal ho zpátky a už to nejelo vůbec. Zkus váhu vzduchu nebo reklamovat čerpadlo. Dneska nemůžeš věřit nikomu.... Dám pak vědět jak jsem dopadl.
fafejta

#8 Příspěvek od fafejta »

Ono,ale záleží co je to za 525tds,myslím z jakého roku.Ty první M51 váhy neměly a musely si vystačit jen se snímačem tlaku turba.Mám dojem,že je měly až M51 s plastovým sáním,takže od roku 1995/poslední E34/ .
lucky

#9 Příspěvek od lucky »

hmmmm :? děkuju za radu,mě všichni píšou ať zkusim váhu vzduchu a ona tam neni, doooobrý... A ze spoda na sání je teda ten snímáč tlaku stlačenýho vzduchu,jo? :?: :roll:
fafejta

#10 Příspěvek od fafejta »

To je snímač teploty nasávanýho vzduchu.
tds

#11 Příspěvek od tds »

fafejta píše:Ono,ale záleží co je to za 525tds,myslím z jakého roku.Ty první M51 váhy neměly a musely si vystačit jen se snímačem tlaku turba.Mám dojem,že je měly až M51 s plastovým sáním,takže od roku 1995/poslední E34/ .
ee až e39
lucky

#12 Příspěvek od lucky »

někdo říká váha vzduchu někdo zas tlak vzduchu a pak nakonec teplota vzduchu. Sakra chlapy domluvte se... Tak co tam teda mam?
Pyshtoun

#13 Příspěvek od Pyshtoun »

VPetr píše:Po namontovani zpet mech.umyl motor a od te doby sviti na palubce vstrikovac.Na diag. to nasalo 3 chyby....

OT : stare motory neumyvat, dela to neplechu, to by mohl Tvuj mechanik vedet.... Jinak preju hodne stesti s opravou!!!
tds

#14 Příspěvek od tds »

máš prostě někde vodu,tím že to ještě neodeznělo samo tak přepokládám že nejezdíš až tak dlouhé trasy a auto nemáš v teplé garáži (kvůli vysušení) dle mého názoru by to mělo přestat samo.udělej si výlet nějaký tak min.150 km a mělo by to přestat až se voda během jizdy vysuší.
fafejta

#15 Příspěvek od fafejta »

lucky píše:někdo říká váha vzduchu někdo zas tlak vzduchu a pak nakonec teplota vzduchu. Sakra chlapy domluvte se... Tak co tam teda mam?

Absolutně nevím kde a co myslíš,a myslím,že chyba je na tvé straně,protože si blíže nespecifikoval co máš za auto/rv./ není tds jako tds.A chlapi je měkké /jako páni/
lucky

#16 Příspěvek od lucky »

vyměnil sem čerpadlo a jede to ok.
lucky

#17 Příspěvek od lucky »

VPetr píše:Ahojte mam problem na aute a prosim o radu.

Diky

Koukal si na hadičky a kabílky? Třeba to je jen nějaká píčovina...
Odpovědět