taky Vám tak blbě svítí světla u e34? teďka jsem tam koupil xenonový výbojky a svítí to jen o trošičku lépe. Ale přijde mi že třeba Fabie a nebo Audina svítí o mnoho lépe, nevíte kde by mohl být problém?
Mas vysviceny paraboly starim, dal jsem nova svetla DEPO a svitim jako kral Prodavam je za 2400,- svetlomet. Novy svetlo je asi jediny reseni co ja vim..
tak jsem se díval na ceny světel a v kelly je jedno světlo za 3200,- a v elitu ho mají za 2700,- a jedná se o světla značky DEPO, znáte někdo důvod proč jsou ceny tak rozdílné?
Rozumim tomu tak, ze mam v lampach cosi, co dava stavu zarovce a ta podle toho sviti at je nova nebo stara nebo co ja vim? A to neco mam opotrebeny a proto svitim malo? A novy stoji jedno okolo trojky?
ZapBranigan píše:Rozumim tomu tak, ze mam v lampach cosi, co dava stavu zarovce a ta podle toho sviti at je nova nebo stara nebo co ja vim? A to neco mam opotrebeny a proto svitim malo? A novy stoji jedno okolo trojky?
nene, vybojka/zarovka sviti porad stejne
co odchazi je pokoveni te paraboly (zrcadlo), casem se snizi jeho odrazivost a pak to min sviti.
ZapBranigan píše:Rozumim tomu tak, ze mam v lampach cosi, co dava stavu zarovce a ta podle toho sviti at je nova nebo stara nebo co ja vim? A to neco mam opotrebeny a proto svitim malo? A novy stoji jedno okolo trojky?
nene, vybojka/zarovka sviti porad stejne co odchazi je pokoveni te paraboly (zrcadlo), casem se snizi jeho odrazivost a pak to min sviti.
Aha dik. A kolik stoji to zrcadlo? Protoze me to sviti fakt mizerne...
nene, vybojka/zarovka sviti porad stejne co odchazi je pokoveni te paraboly (zrcadlo), casem se snizi jeho odrazivost a pak to min sviti.
Ja jsem koupil celej světlomet tady: http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=4YCAzkVZUc0KPpWz& Do trojky se dostaneš za obě světla. Na autě jsem vyměnil jenom parabolu a předek světla od Hely jsem ani nesundaval z auta. Teď mam i náhradní skla na světla. Svítí to líp, ale na kombinaci s xenonem to nikdy mít nebude.
milhaus26 píše:takže se budou kupovat nový světla a tedka který? Boshe, Helly a nebo Depa? Nevíte někdo jaké jsou v nich rozdíly?
Mám v E34 nové DEPO v kombinaci se xenony a svítí to obstojně Jedno zrcadlo jsem musel reklamovat, byla šikmo nalepená patice žárovky a svítilo to špatně.
DEPO je odfláknutá kopie Hella = plastová zrcadla. Nevím jak v E34, ale v E30 byla Bosch lepší, protože měla zrcadla kovová a většího průměru, v porovnání Hella+xenon a Bosch+xenon byl Bosch jednoznačný vítěz a navíc má delší životnost než Hella, nechá se s citem očistit při zaprášení, kdy nečistoty se do světla dostanou "dýchacími" kanály při ohřívání a chladnutí světlometu.
cipis píše:[quote="ZapBranigan"]Rozumim tomu tak, ze mam v lampach cosi, co dava stavu zarovce a ta podle toho sviti at je nova nebo stara nebo co ja vim? A to neco mam opotrebeny a proto svitim malo? A novy stoji jedno okolo trojky?
Ja jsem koupil celej světlomet tady: http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=4YCAzkVZUc0KPpWz& Do trojky se dostaneš za obě světla. Na autě jsem vyměnil jenom parabolu a předek světla od Hely jsem ani nesundaval z auta. Teď mam i náhradní skla na světla. Svítí to líp, ale na kombinaci s xenonem to nikdy mít nebude.[/quote]
No skvely... Chci menit ramena a tlumice a ted jeste tohle... A jeste shanim predni naraznik. Asi si koupim bicykl... Hl a ty xenony sviti jako o dost lip na dalku nebo proste neoslnujou?
Rikate ze se znici to zrcadlo,ale tet jsem mel rozebrane moje svetla,kdyz jsem do nich daval krouzky svitici a u tlumenych zadne zrcadlo nebylo. Mam tedy cerna svetla od hely ale okolo cocky byl jen cerny plast a pak sklo. Svetla sviti v poho celkem. Jen jsem tam dal zarovky s vetsi svitivosti. U dalkovich je takove cerne zrcadlo. Myslite,ze to je opravdu tim spatnym zrcadlem??