Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bederní opěrka 530d E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jakubmw »

Zdravim vsechny, poridil jsem si 530d E60 s dofukováním bederní operky, ale i pres to kdyz vyfouknu tak me ten vak tlačí do zad. Nema te s tim nekdo nejake zkusenosti? neda se to vyndat? Propíchnout?
Susi

#2 Příspěvek od Susi »

Propíchnout to jde určitě. Popř. rozříznout nožem. :lol:

Jó´, takovýhle vychytávky se nás, "starších modelů", prostě netýkají. Sorry, neporadím..
prase007

#3 Příspěvek od prase007 »

Já mám E60 a nic nafukovacího tam nemám, spíš nějakej klasickej pohyblivej element, kterej se dá štelovat, ale nafukovací fakt neni :)

Co máš za sedačky ? Já mám standartní aktivní ..
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jakubmw »

Ma klasický sedačky... a ze strany na sedčce ovládaní do čtyř směrů. Je mozny ze je to jenom neco pohyblivýho ale proste to hrozne vadí do páteře. Takze bud nová sedačka nebo to nechat vyndat a u čalonika nechat zase zašít. Jeste nevim co s tim... Jaky ty tam mas to ovladání? taky do čtyř směru?
prase007

#5 Příspěvek od prase007 »

Jo, do 4 směrů. Študoval jsem to a za příplatek je tam nějakej ortopedickej nafukovací vak, kterej se dá do auta i domontovat tzn. půjde podle mě i snadno vymontovat. Bejt tebou, tak do toho nepíchám, neřežu, nepářu, ale zeptám se v u BMW dealera co s tim nejlíp udělat.
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jakubmw »

dneska jsem byl u BMW Bychl a dostala se mi odpoved ze přístí tejden můzu prijet na diagnostiku a ze pak mi reknou.... Dál jsem volal do dalsího BMW dealera a ten mi rekl ze vak se dá uplne vyfoknout a neni to tam vůbec cítit. Ale je... co dela sedačka pri zmačknuti šipky nahoru? dolu? smer k pedalům? smer k zadním sedačkám? děkuji za odpoved. Ja jsem z toho porad zmatenej a vlastne ani nevim co se tam hýbe...
prase007

#7 Příspěvek od prase007 »

Nekoumal jsem to nějak důkladně, jelikož se mi docela dobře podařilo tuhle věc vyštelovat a nikde mě to netlačí. Mám pocit že je tam taková přepážka a deska v zadnim opěradle. Pohybem dozadu a dopředu se to vysunuje a tim se šteluje tvrdost toho opěrátka, tim nahoru a dolu se to celý nějak natáčí a posunuje se to tvrdý místo nahoru a dolu.
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jakubmw »

Tak to zkusim jeste poštelovat. Mam auto 2 dny tak prave jeste nevim co a jak. tak snad to pujde vyresit nejakou míromiluvnější cestou nez vykucháním sedačky. je mozny ze ta sedačka i masiruje? protoze kdyz jedu tak se mi zda ze se ta plotýnka nejak pohybuje,ale mozna je to jenom pocit...
prase007

#9 Příspěvek od prase007 »

ten pocit, že by se to nějak hýbalo nemám.
dexter

#10 Příspěvek od dexter »

Ty polštáře se vyfukujou tím tlačítkem do spodu.Já to mám v E38mě.Jen si to nech.Já to taky nepoužívam,ale jsem rád,že to tam mám.Ještě je tam z vrchní strany jedno tlačítko(má šípku do předu a do zadu),které řídi náklon sedáku.Skus,jestli ti nepomůže ten. :roll:
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od hopiondra »

ten bocni cudlik tam asi mit nebude ledaze ma sedacky s dofukem bocnic, jsou to ty top sicny do kterych se dela i odvetravani,ten dofuk dederky tlacitko smer k pedalum nafukuje , nahoru dolu to meni vysku ve ktere to ma tlacit jinak pri vyfouknuti je to silne asi 1-3mm tudiz nemuze byt citit, jestli treba nejde jen o pocit,moznost je ze to nepracuje jak ma a nevyfoukne se to uplne,ale stim sem se jeste nesetkal
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jakubmw »

Zkosel jsem dát tlacitko uplne dozadu tim se to vyfoklo a pak nahoru a dolu jsem si nastavil tu pozici co nejmín vadí do zad a stale to tam je.. Takze fakt nevim... budu s tim muset nekam zajet...
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jakubmw »

kazdý to mame asi uplne jinak pri zmacknuti tlačítka nahoru se mi nafukuje horní polovina opěradla, pri zmačknuti dolu se nafukuje spodní polovina opěradla. tlačítko dopredu nafukuje stejnoměrně, a dozadu vyfukuje obě poloviny.
jakubmw
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jakubmw »

Tak problem uz je vyresen. Nebylo to vůbec nafukovaným vakem ten má doopravdy jak zde uz bylo psano cca 3mm. Sedačky jsem ze zadu rozebral a pritahnul dozadu zelezné výstuže ktere tlačili do zad. Tedka uz je vsechno ok...
airbone

#15 Příspěvek od airbone »

jakubmw píše:Zdravim vsechny, poridil jsem si 530d E60 s dofukováním bederní operky, ale i pres to kdyz vyfouknu tak me ten vak tlačí do zad. Nema te s tim nekdo nejake zkusenosti? neda se to vyndat? Propíchnout?

Myslim, ze skor ako do bmw a na diagnostiku by si mal zajst k lekarovi, ci nemas nieco divne s chrbatom... :)
Odpovědět