Ahojte faceliftaci 1995-2000!
Tak, protoze jsem auto koupil uz se zadnima LED svetlama, hlasilo mi to chybu a spatne mi to blikalo - viz vyse.
Studenak v tomto pripade muzeme vyloucit!
Provizorne jsem pripojil ctyri zarovky 5W tak, jak to ma byt a na co je CC a light modul staveny (od vyroby) a LEDky odpojil.
Blinkry zacaly blikat jak se patri.
Pozdeji, asi po mesici provozu jsem ke 4x5W zarovkam zapojil i LEDky a chovalo se to stejne jako kdyz byly odpojene. Pokud to ma zarovky a navic i LEDky (mam no name lampy) tak je to v toleranci CC, jak se ukazuje.
Nekde jsem zaslechl, ze by se melo dat nastavit pomoci compu/diagnostiky jaky je typ svetel - zarovka nebo LED. A ze snad se da i zrusit checkovani treba koncovych svetel ci mlhovek a tak.
Vite o tom nekdo neco? Je to mozne? Pokud ano, kdo to umi?
Bylo by to elegantni reseni.
Souvisejici tema - LED lampy a HELLA modul:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... hlight=led
Jeste podotknu - moje LED lampy jsou no name a maji kazda 2 rady po 8 LEDkach. Celkem 16 LED na svetlo. Proud pri 13,9V je 0,19A.
U me je
resenim pripojit na kazdou el. lajnu 5W zarovku nebo pripojit na svetlo paralelne vykonovy odpor okolo 22 ohmu/15-20W. Vyssi wataz je lepsi.
Ovsem pozor! Odpor docela topi u me to dela 150 st. C! Tak vhodne umistit a pripadny pasivni chladic neni od veci.
Zatim jen provizorka, jak to doresim dam foto.
Blinkry zacaly pracovat normalne!
Pokud jsou rosvicene koncove svetla (pri zapnutych parkovackach/potkavackach) CC nesviti/nehlasi chybu.
Pokud jsou svetla zhasnuta CC u me chybu hlasi, ale blinkry jdou ok.
Aktualizace 12.1.2009:
V zime se mi obcas stava, ze blinkry nekdy blikaji rychle s nebo CC nahlasi na chvili (do dalsiho kontronliho impulzu) chybu.