Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

škubání motoru 520i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bretko

#1 Příspěvek od Bretko »

Zdravím,Mám problém.Motor po zahřátí škube a je jako bez výkonu.Mám pocit že vynechává jeden válec.Zkoušel jsem váhu vzduchu a tím to není.Svíčky jsou nové tak nevím.Jediné co mě napadá jsou cívky na svíčkách.Nemáte někdo s tím zkušenosti?Díky za radu
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hopiondra »

obcas odejde civka,zdiagnozuj a budes chytrejsi
Bretko

#3 Příspěvek od Bretko »

To je právě to.Diagnostika házela váhu vzduchu,tak jsem dal novou aještě psalo něco na 1 válci Vyresetovali jsme to a zítra uvidím.Dočetl jsem se tu i o snímači na klice,ale to psalo že je ok i lambda tak nevím
Maxiczech

#4 Příspěvek od Maxiczech »

Pokud je to po ohřátí motoru, tak je to na 99% čidlo vačky. Na jaké diagnostice jsi byl? Určitě ne v BMW. Tam by to s určitostí závadu vypsalo. A pokud diag. vypíše špatnou váhu, tak špatná je. Tedy pokud se nebavíme o nějaké diag. samo domo .. ;)
Bretko

#5 Příspěvek od Bretko »

Ne ne Byl jsem v servisu,který opravuje vyhradně BMW.Má kompl a nejdřív načetlo váhu,proto jsem ji vyměnil a závada se nezlepšila.Ba naopak.Mám pocit že to dělá i studené.Hned po nastartování to tak nějak zaškube jako by nešel po všech.Dnes to měl napýchlí na kompl v servisu a váha už je ok,ale i jemu to šlo po 5.ale nic mu to nepsalo.Měl kompletní diagnostiku i s online datama při chodu motoru,ale nic to neukazovalo Jen jsem od něj odjel,tak na volnoběh kolísají otáčky,měl jsem pocit,že motor zdechne.Při rozjezdu to zaškube a někdy se chytne všech 6 válců a auto vystřelí a někdy je jako přidušený a nejde do toček.Mám pocit jako by vynechal jeden válec.
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

To může klidně dělat palivová pumpa nebo špinavý pal.filtr.Mě to takle dělalo taky a byl to filtr.
Bretko

#7 Příspěvek od Bretko »

Aha nechám ji zkontrolovat.Já to koupil před 3 týdny a nedělalo to.Měl jsem to v servisu na prvotní výměny.Filtry,olej svíčky,brzd.desky atd.Filtr paliva měli měnit také,ale zeptám se pro jistotu jestli to skutečně dělali.Benzín jsem bral jen u shel,tak tím by to snad byt nemělo.
Maxiczech

#8 Příspěvek od Maxiczech »

:? hmmm... tak to nevim..
Ještě bych pro jistotu zajel do origo BMW na diagnostiku. Ten litr bych investoval. Vylučovací metodou tam zatopíš balík a jezdit nebudeš. :roll:
To co popisuješ, vypadá na to, že ti jde špatná směs do válců. Pak se to hádá a škube, jako když nejde na všechny válce.
Já osobně to vidím na některé z čidel.
Tedy za předpokladu, že ti opravdu vyměnili to, co výše popisuješ. Jináč to může být i špatná svíčka nebo blbě dotažená, ale to by ti blilo pod svíčkou palivo.. :idea:
Maxiczech

#9 Příspěvek od Maxiczech »

:!: A proč ti to ten mechoš vlastně neopraví, když dělá výhradně BMW? :!:
To jsou ty pouliční mechanicí.., to známe.. Ti dycky akorát dokurví auto, co? :D))
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Maxiczech píše::? hmmm... tak to nevim..
Ještě bych pro jistotu zajel do origo BMW na diagnostiku. Ten litr bych investoval. Vylučovací metodou tam zatopíš balík a jezdit nebudeš. :roll:
To co popisuješ, vypadá na to, že ti jde špatná směs do válců. Pak se to hádá a škube, jako když nejde na všechny válce.
Já osobně to vidím na některé z čidel.
Tedy za předpokladu, že ti opravdu vyměnili to, co výše popisuješ. Jináč to může být i špatná svíčka nebo blbě dotažená, ale to by ti blilo pod svíčkou palivo.. :idea:

Docela rád bych viděl jak pod neutaženou svíčkou blije palivo. Tos nemyslel doufám vážně. 8O 8O 8O 8O Pod neutaženou svíčkou to možná tak fouká než se uplně povolí a vystřelí,ale aby okolo ní tekl benzín.
:roll: A mezi náma ta diagnostika taky není 100%
BAVORAK009

#11 Příspěvek od BAVORAK009 »

Bretko píše:Zdravím,Mám problém.Motor po zahřátí škube a je jako bez výkonu.Mám pocit že vynechává jeden válec.Zkoušel jsem váhu vzduchu a tím to není.Svíčky jsou nové tak nevím.Jediné co mě napadá jsou cívky na svíčkách.Nemáte někdo s tím zkušenosti?Díky za radu

Ahoj mal som ten problem a bolo to cidlo kluky :roll: diagnostika to musi ukazat. :wink:
sobol

#12 Příspěvek od sobol »

hopiondra píše:obcas odejde civka,zdiagnozuj a budes chytrejsi

pokud odejde sekundar diagnostikou nic nezjistis...
sobol

#13 Příspěvek od sobol »

Maxiczech píše:Pokud je to po ohřátí motoru, tak je to na 99% čidlo vačky. Na jaké diagnostice jsi byl? Určitě ne v BMW. Tam by to s určitostí závadu vypsalo. A pokud diag. vypíše špatnou váhu, tak špatná je. Tedy pokud se nebavíme o nějaké diag. samo domo .. ;)

po ohrati to delaji taky civky,prave sekundary...
arctic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arctic »

cus ja sem mnel e36 320i a a kdyz sem to koupil tak sem skoro nedojel auto skubalo a strilelo do sani kdyz sem otevrel haupnu a zaposlouchal sem se tak sem slysel takove praskani tak sem sundal ty civky a kdyz sem se na ne ze spodu podival tak vnich byli takovi proslehi dirky a misto na svicku sla jiskra do vika tak sem je vsechny vymnenil z bouracky a auto slapalo jak hodinky a hlavne to zaclo uplne jinak jet
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od miloshm »

Mám podobnej problém, po zahřátí tu dost cuká, hlavně při zatížení. Primáry jsem na cívkách měřil a byly OK. Taky jsem zkoušel jiný cívky, ale žádná změna (nemůžu ovšem tvrdit, že jsou dobrý). Bez váhy vzduchu to jede stejně jako s ní, svíčky nový. Jestli to příští tejden vyjde, tak zajedu na diagnostiku.
sobol

#16 Příspěvek od sobol »

miloshm píše:Mám podobnej problém, po zahřátí tu dost cuká, hlavně při zatížení. Primáry jsem na cívkách měřil a byly OK. Taky jsem zkoušel jiný cívky, ale žádná změna (nemůžu ovšem tvrdit, že jsou dobrý). Bez váhy vzduchu to jede stejně jako s ní, svíčky nový. Jestli to příští tejden vyjde, tak zajedu na diagnostiku.

civky se daji lehce zkontrolovat,pri nastartovanym motoru postupne odpojujes a musi se zmenit chod,pokud ne,je civka v haji....delam uz to takhle nejakej patek a zatim vzdycky to vyslo...
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od miloshm »

sobol: díky za radu, jenže při volnoběhu a malým zatížení šlape motor jak švýcarský hodinky, takže odpojením cívek nemám šanci nic zjistit. Jestli mě ale vyjde chvilka, tak to zkusím.
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od miloshm »

Tak jsem zkusil tu metodu s odpojováním a všechny cívky testem prošly jako dobrý, takže problém bude někde jinde. :(
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od miloshm »

Tak dneska jsem byl v servisu a bylo to cívkama. 2 byly špatný. Dali mě tam jiný, který jsem měl, ale prej jsou taky nic moc. Jaký máte zkušenosti s cívkama dle výrobců - Meyle, Febi, nebo něco úplně jinýho?
Odpovědět