Zdravím,Mám problém.Motor po zahřátí škube a je jako bez výkonu.Mám pocit že vynechává jeden válec.Zkoušel jsem váhu vzduchu a tím to není.Svíčky jsou nové tak nevím.Jediné co mě napadá jsou cívky na svíčkách.Nemáte někdo s tím zkušenosti?Díky za radu
To je právě to.Diagnostika házela váhu vzduchu,tak jsem dal novou aještě psalo něco na 1 válci Vyresetovali jsme to a zítra uvidím.Dočetl jsem se tu i o snímači na klice,ale to psalo že je ok i lambda tak nevím
Pokud je to po ohřátí motoru, tak je to na 99% čidlo vačky. Na jaké diagnostice jsi byl? Určitě ne v BMW. Tam by to s určitostí závadu vypsalo. A pokud diag. vypíše špatnou váhu, tak špatná je. Tedy pokud se nebavíme o nějaké diag. samo domo ..
Ne ne Byl jsem v servisu,který opravuje vyhradně BMW.Má kompl a nejdřív načetlo váhu,proto jsem ji vyměnil a závada se nezlepšila.Ba naopak.Mám pocit že to dělá i studené.Hned po nastartování to tak nějak zaškube jako by nešel po všech.Dnes to měl napýchlí na kompl v servisu a váha už je ok,ale i jemu to šlo po 5.ale nic mu to nepsalo.Měl kompletní diagnostiku i s online datama při chodu motoru,ale nic to neukazovalo Jen jsem od něj odjel,tak na volnoběh kolísají otáčky,měl jsem pocit,že motor zdechne.Při rozjezdu to zaškube a někdy se chytne všech 6 válců a auto vystřelí a někdy je jako přidušený a nejde do toček.Mám pocit jako by vynechal jeden válec.
Aha nechám ji zkontrolovat.Já to koupil před 3 týdny a nedělalo to.Měl jsem to v servisu na prvotní výměny.Filtry,olej svíčky,brzd.desky atd.Filtr paliva měli měnit také,ale zeptám se pro jistotu jestli to skutečně dělali.Benzín jsem bral jen u shel,tak tím by to snad byt nemělo.
hmmm... tak to nevim..
Ještě bych pro jistotu zajel do origo BMW na diagnostiku. Ten litr bych investoval. Vylučovací metodou tam zatopíš balík a jezdit nebudeš. To co popisuješ, vypadá na to, že ti jde špatná směs do válců. Pak se to hádá a škube, jako když nejde na všechny válce.
Já osobně to vidím na některé z čidel.
Tedy za předpokladu, že ti opravdu vyměnili to, co výše popisuješ. Jináč to může být i špatná svíčka nebo blbě dotažená, ale to by ti blilo pod svíčkou palivo..
Maxiczech píše::? hmmm... tak to nevim.. Ještě bych pro jistotu zajel do origo BMW na diagnostiku. Ten litr bych investoval. Vylučovací metodou tam zatopíš balík a jezdit nebudeš. To co popisuješ, vypadá na to, že ti jde špatná směs do válců. Pak se to hádá a škube, jako když nejde na všechny válce. Já osobně to vidím na některé z čidel. Tedy za předpokladu, že ti opravdu vyměnili to, co výše popisuješ. Jináč to může být i špatná svíčka nebo blbě dotažená, ale to by ti blilo pod svíčkou palivo..
Docela rád bych viděl jak pod neutaženou svíčkou blije palivo. Tos nemyslel doufám vážně. Pod neutaženou svíčkou to možná tak fouká než se uplně povolí a vystřelí,ale aby okolo ní tekl benzín.
A mezi náma ta diagnostika taky není 100%
Bretko píše:Zdravím,Mám problém.Motor po zahřátí škube a je jako bez výkonu.Mám pocit že vynechává jeden válec.Zkoušel jsem váhu vzduchu a tím to není.Svíčky jsou nové tak nevím.Jediné co mě napadá jsou cívky na svíčkách.Nemáte někdo s tím zkušenosti?Díky za radu
Ahoj mal som ten problem a bolo to cidlo kluky diagnostika to musi ukazat.
Maxiczech píše:Pokud je to po ohřátí motoru, tak je to na 99% čidlo vačky. Na jaké diagnostice jsi byl? Určitě ne v BMW. Tam by to s určitostí závadu vypsalo. A pokud diag. vypíše špatnou váhu, tak špatná je. Tedy pokud se nebavíme o nějaké diag. samo domo ..
cus ja sem mnel e36 320i a a kdyz sem to koupil tak sem skoro nedojel auto skubalo a strilelo do sani kdyz sem otevrel haupnu a zaposlouchal sem se tak sem slysel takove praskani tak sem sundal ty civky a kdyz sem se na ne ze spodu podival tak vnich byli takovi proslehi dirky a misto na svicku sla jiskra do vika tak sem je vsechny vymnenil z bouracky a auto slapalo jak hodinky a hlavne to zaclo uplne jinak jet
Mám podobnej problém, po zahřátí tu dost cuká, hlavně při zatížení. Primáry jsem na cívkách měřil a byly OK. Taky jsem zkoušel jiný cívky, ale žádná změna (nemůžu ovšem tvrdit, že jsou dobrý). Bez váhy vzduchu to jede stejně jako s ní, svíčky nový. Jestli to příští tejden vyjde, tak zajedu na diagnostiku.
miloshm píše:Mám podobnej problém, po zahřátí tu dost cuká, hlavně při zatížení. Primáry jsem na cívkách měřil a byly OK. Taky jsem zkoušel jiný cívky, ale žádná změna (nemůžu ovšem tvrdit, že jsou dobrý). Bez váhy vzduchu to jede stejně jako s ní, svíčky nový. Jestli to příští tejden vyjde, tak zajedu na diagnostiku.
civky se daji lehce zkontrolovat,pri nastartovanym motoru postupne odpojujes a musi se zmenit chod,pokud ne,je civka v haji....delam uz to takhle nejakej patek a zatim vzdycky to vyslo...
sobol: díky za radu, jenže při volnoběhu a malým zatížení šlape motor jak švýcarský hodinky, takže odpojením cívek nemám šanci nic zjistit. Jestli mě ale vyjde chvilka, tak to zkusím.
Tak dneska jsem byl v servisu a bylo to cívkama. 2 byly špatný. Dali mě tam jiný, který jsem měl, ale prej jsou taky nic moc. Jaký máte zkušenosti s cívkama dle výrobců - Meyle, Febi, nebo něco úplně jinýho?