Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
klepanie motora E39
-
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar, zdalo sa mi to ako normal, ale kamos pristavil jeho bmw a porovnal, a mne strasne klepe motor oproti jeho.
Mam e39 525 td, klepanie je hlavne na volnobeh, ako pridam tak sa to utisi ale citit ze stale klepe. Za jazdy ide normal, ked sa zohreje, tak neklepe.
neviete poradit kde skor? ventili? alebo vzduch? pretesnit cerpadlo?
diky moc
Mam e39 525 td, klepanie je hlavne na volnobeh, ako pridam tak sa to utisi ale citit ze stale klepe. Za jazdy ide normal, ked sa zohreje, tak neklepe.
neviete poradit kde skor? ventili? alebo vzduch? pretesnit cerpadlo?
diky moc
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
andy39 píše:Tiez som si vsimol , ze mi toto obcas robi na tds-ku. Obcas sa chveje v pravidelnych intervaloch na volnobeznych otackach viac , obcas menej , obcas zase vobec...Tiez by som tomu chcel pomoct.Skusim to s tym predvstrekom a ak to pomoze dam vediet , netusim vsak ako rychlo sa k tomu dostanem...
oki skus nieco, ja pojdem k jednemu chlapovi do DK, co robi velmi dobre naftaky, vstrekovacie cerpadla a pod.
Skusim tam nieco zistit, ked budem mudrejsi tak ti napisem tu na forum do tejto temy.
Este jeden postreh, ze ked necham volnobeh tak to klepe, ale ked len trolinka ho zdvihnem na 800-900 otacok tak to uz nepocut, prestane to.
Myslite ze to je tym predvstrekom?
diky cavte
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
tak bol som dnes v servise u jedneho sukromnika.
podla zvuku by to mala byt jedna chybna vstrekovacia tryska, odhadom asi posledna siesta.
Pocut to hlavne zo spodu motora, a aj privod k tryske sa menej chveje ako ostatne, asi to nepracuje spravne, tak idem na diagnostiku BOSCH na kompletne overenie ci to tak je.
potom napisem ako to dopadlo
nema niekdo zvysnu trysku valajuc sa po garazi? na predaj>?
podla zvuku by to mala byt jedna chybna vstrekovacia tryska, odhadom asi posledna siesta.
Pocut to hlavne zo spodu motora, a aj privod k tryske sa menej chveje ako ostatne, asi to nepracuje spravne, tak idem na diagnostiku BOSCH na kompletne overenie ci to tak je.
potom napisem ako to dopadlo
nema niekdo zvysnu trysku valajuc sa po garazi? na predaj>?
Měl jsem u TDS také takový klepavý zvuk podobný špatnýmu vstřiku který šel s otáčkama. Vyměnil jsem vstřiky-stejný, vyměnil jsem hydroštely-stejný, sundána hlava a byl ojetej píst na 5 a 6 válci. Takže jsem z jinýho motoru vybral ty největší písty, udělal na všech nové pístní čepy, futra, zúhloval a je klid. S tím zvukem jsem to kupoval a dal bych ruku do ohně že to je vstřikem, no a nebylo.
-
- Kontaktovat uživatele:
bandaliiiro píše:tak bol som s tym u dalsieho servisaka a ten tiez tvrdi ze to bude asi rozdiel tlakov vo valci, takze to bude vydraty piest, presne co si mal ty, takze zajtra ideme zmerat tlaky a uvidi sa ze v com je pes zakopany.
kuva kde zozeniem piesty? poradte
Dají se určitě koupit nové ale já to řešil na vrakovišti s mikrometrem, vrakoman vzal dva motory z hromady, v mžiku je rozebral a já jsem mohl vybírat, bylo to konkrétně ve Slušticích u Prahy.