Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

klepanie motora E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od bandaliiiro »

Nazdar, zdalo sa mi to ako normal, ale kamos pristavil jeho bmw a porovnal, a mne strasne klepe motor oproti jeho.

Mam e39 525 td, klepanie je hlavne na volnobeh, ako pridam tak sa to utisi ale citit ze stale klepe. Za jazdy ide normal, ked sa zohreje, tak neklepe.

neviete poradit kde skor? ventili? alebo vzduch? pretesnit cerpadlo?

diky moc
arctic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arctic »

a kdyz se zaposlouchas de to klepani z hlavi nebo spis ze spodu motoru
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

to může být jen špatně seřízenej předvstřik.Pak to má takovej tvrdej chod.
Poho

#4 Příspěvek od Poho »

Taky bych to viděl na vysokej předvstřik nebo hydroštely.
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bandaliiiro »

idete skor ze spodu motora, lebo to pocut z boku auta lepsie ako z kapoty

ak by to bol predvstrik, ako sa to nastavuje? servis only?

na volnobeh mi studeny tak klepe, ze sa v rytme chveje az radiaca paka v kabine, v takych intervaloch sa rozchveje a potom prestane a zas sa to opakuje.

dik za rady
andy39

#6 Příspěvek od andy39 »

Tiez som si vsimol , ze mi toto obcas robi na tds-ku. Obcas sa chveje v pravidelnych intervaloch na volnobeznych otackach viac , obcas menej , obcas zase vobec...Tiez by som tomu chcel pomoct.Skusim to s tym predvstrekom a ak to pomoze dam vediet , netusim vsak ako rychlo sa k tomu dostanem...
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bandaliiiro »

andy39 píše:Tiez som si vsimol , ze mi toto obcas robi na tds-ku. Obcas sa chveje v pravidelnych intervaloch na volnobeznych otackach viac , obcas menej , obcas zase vobec...Tiez by som tomu chcel pomoct.Skusim to s tym predvstrekom a ak to pomoze dam vediet , netusim vsak ako rychlo sa k tomu dostanem...

oki skus nieco, ja pojdem k jednemu chlapovi do DK, co robi velmi dobre naftaky, vstrekovacie cerpadla a pod.
Skusim tam nieco zistit, ked budem mudrejsi tak ti napisem tu na forum do tejto temy.

Este jeden postreh, ze ked necham volnobeh tak to klepe, ale ked len trolinka ho zdvihnem na 800-900 otacok tak to uz nepocut, prestane to.
Myslite ze to je tym predvstrekom?

diky cavte
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bandaliiiro »

:idea: nevie niekdo viac k tomu???
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bandaliiiro »

tak bol som dnes v servise u jedneho sukromnika.

podla zvuku by to mala byt jedna chybna vstrekovacia tryska, odhadom asi posledna siesta.
Pocut to hlavne zo spodu motora, a aj privod k tryske sa menej chveje ako ostatne, asi to nepracuje spravne, tak idem na diagnostiku BOSCH na kompletne overenie ci to tak je.
potom napisem ako to dopadlo

nema niekdo zvysnu trysku valajuc sa po garazi? na predaj>?
barvas

#10 Příspěvek od barvas »

Měl jsem u TDS také takový klepavý zvuk podobný špatnýmu vstřiku který šel s otáčkama. Vyměnil jsem vstřiky-stejný, vyměnil jsem hydroštely-stejný, sundána hlava a byl ojetej píst na 5 a 6 válci. Takže jsem z jinýho motoru vybral ty největší písty, udělal na všech nové pístní čepy, futra, zúhloval a je klid. S tím zvukem jsem to kupoval a dal bych ruku do ohně že to je vstřikem, no a nebylo.
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bandaliiiro »

tak bol som s tym u dalsieho servisaka a ten tiez tvrdi ze to bude asi rozdiel tlakov vo valci, takze to bude vydraty piest, presne co si mal ty, takze zajtra ideme zmerat tlaky a uvidi sa ze v com je pes zakopany.

kuva kde zozeniem piesty? poradte
E39

#12 Příspěvek od E39 »

Čau, tak jak jsi dopadl? Mám podobný problém u 530 D, je od toho slyšet i jakýsi svakání jak z dieslu od VW. Když poslouchám pozorně tak to je cítit až do 2000 otáček. Motor má najeto 100k KM, takže nepředpokládám že by to mohly být tlaky nebo problém s písty.
E39

#13 Příspěvek od E39 »

Zjistili jste něco ?
E39

#14 Příspěvek od E39 »

Čau, byl jsem s tím svým klepáním v bmw servise a zjistili 1 špatný vstřikovač. Za 2h ho vyměnili cena origo vstřikovače 7200,- bez DPH a auto je zase v pořádku... :P
barvas

#15 Příspěvek od barvas »

E39 píše:Čau, byl jsem s tím svým klepáním v bmw servise a zjistili 1 špatný vstřikovač. Za 2h ho vyměnili cena origo vstřikovače 7200,- bez DPH a auto je zase v pořádku... :P

Tak to buď rád, že to bylo jenom tohle.
barvas

#16 Příspěvek od barvas »

bandaliiiro píše:tak bol som s tym u dalsieho servisaka a ten tiez tvrdi ze to bude asi rozdiel tlakov vo valci, takze to bude vydraty piest, presne co si mal ty, takze zajtra ideme zmerat tlaky a uvidi sa ze v com je pes zakopany.

kuva kde zozeniem piesty? poradte

Dají se určitě koupit nové ale já to řešil na vrakovišti s mikrometrem, vrakoman vzal dva motory z hromady, v mžiku je rozebral a já jsem mohl vybírat, bylo to konkrétně ve Slušticích u Prahy.
Odpovědět