Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozdíl mezi snímač ABS a čidlo ABS?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dresic

#1 Příspěvek od Dresic »

Svítí mi kontrolka ABS, abs nefungují, teda občas mi zavrní brzdovej pedál když zrovna záhadně kontrolka abs zhasne :) no a na diagnostice mě řekli že to nesjou špatný čidla ale snímače ABS, no a ve čtvrtek jsme tam objednanej to spravit, ale kaméoš mi řikal že na nějakýho japonca stojí jeden snímač 7000...tak to je trochu hodně když mám špatnej pravej a levej přední a levej zadní.. to je plka mýho auta :) tak nevím máte s tím někdo zkušensti? nedá s eto nějak vyřešit jinak než v servisu????
scoo8y

#2 Příspěvek od scoo8y »

Dresic píše:Svítí mi kontrolka ABS, abs nefungují, teda občas mi zavrní brzdovej pedál když zrovna záhadně kontrolka abs zhasne :) no a na diagnostice mě řekli že to nesjou špatný čidla ale snímače ABS, no a ve čtvrtek jsme tam objednanej to spravit, ale kaméoš mi řikal že na nějakýho japonca stojí jeden snímač 7000...tak to je trochu hodně když mám špatnej pravej a levej přední a levej zadní.. to je plka mýho auta :) tak nevím máte s tím někdo zkušensti? nedá s eto nějak vyřešit jinak než v servisu????

me kdyz svitilo ABs tak mi rekli ze je v prdeli cela jednotka a tu jsem koupil na vrakaci za 500,-a vse funguje jak ma.. takze tezko rici
Dresic

#3 Příspěvek od Dresic »

Jako myslíš řídící jendotka?
scoo8y

#4 Příspěvek od scoo8y »

Dresic píše:Jako myslíš řídící jendotka?

ee proste jednotka ABS je to hned vedle ridici jednotky
mach

#5 Příspěvek od mach »

Teď sem s tim byl v servisu. Bylo to čidlo. Stálo asi 2000. Řešilo se to tady asi 14 dní zpátky.
Sirup

#6 Příspěvek od Sirup »

NO já ted řeším to samé :roll:
Svítí mě ABS s protiskluzem.....byl sem na diagnostice a ta mě řekla že je v háji přední pravé čidlo ABS...tak koupím čidlo...dnes jsem ho namontoval a FURT MĚ TO SVÍTÍ :mad:
Takže jak tak koukám, tak ještě musím zkusit koupit jednotku ABS :roll:
Nechápu proč třeba diagnostika nenapíše vadnoou jednotku ABS třeba a píše čidlo.....njn
scoo8y

#7 Příspěvek od scoo8y »

me to diagnostika na 34ce hlasila dost chaoticky.. nejdriv cidlo 1 pak vsechny pak nic, vymazali jsme chyby.. napojili znova a nic a pak zase vsechny... vymenil jsem jednotku a je to OK
Sirup

#8 Příspěvek od Sirup »

No asi to fakt vypadá na tu jednotku.....no musim jí někde sehnat a uvidim :roll:
tuma
#9 Příspěvek od tuma »

jak to dopadlo?? mám stejný problémy
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

taky muzes mit spatny drat mezi RJ a cidlem (prodreny v pruchodce), je vhodne to nejdriv promerit...
“Ability is what you're capable of doing.”
sobol

#11 Příspěvek od sobol »

Sirup píše:NO já ted řeším to samé :roll:
Svítí mě ABS s protiskluzem.....byl sem na diagnostice a ta mě řekla že je v háji přední pravé čidlo ABS...tak koupím čidlo...dnes jsem ho namontoval a FURT MĚ TO SVÍTÍ :mad:
Takže jak tak koukám, tak ještě musím zkusit koupit jednotku ABS :roll:
Nechápu proč třeba diagnostika nenapíše vadnoou jednotku ABS třeba a píše čidlo.....njn

zrejme zase 001 :roll:
Sirup

#12 Příspěvek od Sirup »

Hanz píše:taky muzes mit spatny drat mezi RJ a cidlem (prodreny v pruchodce), je vhodne to nejdriv promerit...

Pravda....nechám to proměřit a pokud to tím nebude tak je asi jasná ta jednotka :roll:
tuma
#13 Příspěvek od tuma »

525TDS, mně taky svítí ABS a protiskluz- diagnostika hlásila PPčidlo - je vyměněný a svítí to furt - ABS nejde. Psalo se tu, že jsou ty čidla křížově propojený, tak jsme o víkendu koukli na LZ - bylo po smrti.No tak se tam dalo ubroušený čidlo z toho PPkola, a teď nejde ani tachometr a ekon.. Takže jestli tachometr snímá přes čidlo ABS v LZ kole(tu někdo někde psal), tak mi asi nezbejvá, než koupit nový na zadní. Ta náhražka nefunguje. A přední čidlo se koupilo zbytečně - ta diagnostika mě teda dost rozladila.
Sirup

#14 Příspěvek od Sirup »

Todle mě taky štve hele.....že neukáže správné čidlo !! :roll:
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zaza »

Já jsem také měl problém s čidlem a v Renokaru mi určili na diagnostice čidlo hned a správné.Tak nevím,zda to je náhoda a nebo to je v lidech,kteří s diagnostikou pracují?
Odpovědět