Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw e39
-
Zdravím všechny mám e39 r.v. 01 530d a mám s ním moc starostí. auto mám 1,5roku a už sem musel vyměnit úplně všechno co se týče palivové soustavy. přišlo mě to na cca 60k ale stejně nejede jako dřív. okolo rychlosti 120km/h ztatí ůplně výkon a než se dostanu na 130 trvá to třeba 1min. Jsem fakt nešťastnej a nevím co dál moc prosím poradte a ještě něco, měnil sem olej v motoru a dal sem tam 0-w30 long live a z auta se stala totální olejnička teče mi to všude. jde to nějak zastavit? diky
-
- Kontaktovat uživatele:
mocuryamater píše:Zdravím všechny mám e39 r.v. 01 530d a mám s ním moc starostí. auto mám 1,5roku a už sem musel vyměnit úplně všechno co se týče palivové soustavy. přišlo mě to na cca 60k ale stejně nejede jako dřív. okolo rychlosti 120km/h ztatí ůplně výkon a než se dostanu na 130 trvá to třeba 1min. Jsem fakt nešťastnej a nevím co dál moc prosím poradte a ještě něco, měnil sem olej v motoru a dal sem tam 0-w30 long live a z auta se stala totální olejnička teče mi to všude. jde to nějak zastavit? diky
long live je dost řítký tak si můžeš koupit všechny těsnění a vyměnit je. ten motor na diagnostiku at se zjistí proč to ztrácí výkon jinak u nás je špatná nafta oproti německu.
-
všechny problemy začaly po výměně čerpadla v nádrži. postupně během jednoho měsíce jsem měnil všechny vstřiky, čerpadlo pod řidičem a vysokotlaké čerpadlo. přesto to pořad jede asi jako favorit.
v autecu sem to měl týden a nevěděli si stím rady nahrali tam nějaky softver starší který pry tolik nezaznamenává chyby jinak by to nejelo do dneška. mam najeto 250.000km
v autecu sem to měl týden a nevěděli si stím rady nahrali tam nějaky softver starší který pry tolik nezaznamenává chyby jinak by to nejelo do dneška. mam najeto 250.000km
-
Zdravím Tě na klubu pane mocuryamater,sice Tě asi neporadím,ale nemůžu prostě nereagovat.To.že si to měl v autecu a nepřišli na to,tak to je teda smutný až velmi smutný,dokonce bych napsal až úplně v prdeli.Autorizovaný servis a NEVÍ si RADY ,to ať jdou do prdele.
Pro martina 33 : Kdyby tam ,čistě teoreticky ,do motoru nalil jenom Naftu,tak motor nesmí ani ukápnout.Nechápu proč by to mělo téct ať už s jakýmkoli olejem.
Jinak jak to tady tak pročítám,myslím všechny příspěvky o motoru 530D,
tak se mi zdá.že tento motor se asi moc nepovedl.
A to jsem uvažoval i o téhle motorizaci.
PP 540 iA
Pro martina 33 : Kdyby tam ,čistě teoreticky ,do motoru nalil jenom Naftu,tak motor nesmí ani ukápnout.Nechápu proč by to mělo téct ať už s jakýmkoli olejem.
Jinak jak to tady tak pročítám,myslím všechny příspěvky o motoru 530D,
tak se mi zdá.že tento motor se asi moc nepovedl.
A to jsem uvažoval i o téhle motorizaci.
PP 540 iA
-
-
0W-30 do nafty?
Mno to nejni dobrá volba. Řekl bych. Zvlášť na to, kolik to má nalýtáno. Dej tam 10-W40. Ale to, že teče kudy to jde nebude olejem, ale fakt veškerým těsněním. To, že je hodně řídkej by ti mohlo třeba víc brát oleje v poměru ujetých km. Rozhodně to nejni o tom, že by měl za auta všude blejt, jak bylo výše zmíněno.
A s tím výkonem? Tohle jsem řešil u Mergla a byl to totálně zasraný hrubý a jemný filtr paliva.
Možná načnuté palivové čerpadlo v nádrži, ale to jak píšeš jsi měnil.. 

A s tím výkonem? Tohle jsem řešil u Mergla a byl to totálně zasraný hrubý a jemný filtr paliva.

Neviem prečo by mala byť chyba 0-30 do 530D, tento olej konkrétne Castrol Edge 0W-30 dávam aj ja a dokonca je výrobcom teda BMW priamo doporučený, takže v tom problém určite nevidím, dokonca ani v odjazdených kilometroch ja mám tiež 201 000km a motor ide super, skôr si mislím, že je to v predchádzajúcich majiteľoch toho auta
-
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na moje příspěvky tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=