Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosim o pomoc, pojistný klíč ke šroubům ztracen-nutně

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
tom9k

#1 Příspěvek od tom9k »

Ahoj,chtěl bych někoho poprosit o zapůjčení pojistného klíče na tento druh pojistého šroubu-viz http://www.ukazto.com/hotovo.php?idcka= ... c=mj4odxdp ..
nutně potřebuju sundat kola a klíč jsem ztratil.. myslím že je průměru 14
Nejlíp střední čechy,plzeňsko,praha, ústí nad labem..
děkuju moc předem
http://www.ukazto.com/hotovo.php?idcka= ... c=mj4odxdp
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

když se stavíš v nějakém pneuservisu,ta ti je určo vyšroubujou. Taky sem jednou stratil bezpečák a ptal jsem se v pneuservisu a pan mi řekl,že je vyšroubuje,ale bez mé přítomnosti. Nakonec mi známej donesl jinej ,podobnej klíč,ten jsem tam nabil a vyšrouboval jsem je. :roll:
elektrik

#3 Příspěvek od elektrik »

nebo do normálního servisu....navaří na ně matky a vytočí to......mě to udělali v místnim servisu za 200.
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ilegaltuner »

taky jsem ztratil tet na podzim, a na skoro stejném klíči.
Tak jsem do toho naklepal majzlik a hasákem odšrouboval :wink:
T613
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od T613 »

tohle jsou "pojistne srouby" jak noha :lol: bud ten servis nebo si kup velky orech nimbus a namlat to tam a povolis vsechno :-)
Maxiczech

#6 Příspěvek od Maxiczech »

Těžko někoho najdeš kdo ho má přesně ten co potřebuješ. Jsou tam setiny mm rozdílu. To by musela být velká náhoda. Asi by pojistný šroub postrádal smysl, kdyby byl v každém modelu auta stejný.. :roll:
zet

#7 Příspěvek od zet »

Nechápu co řešíš za problém,taky jsem ho kdysi stratil a první co jsem udělal že jsem zajel k Bychlovi(mám to kousek)a koupil za cca 120 korun novej.Je jich asi 15 druhů,tak si to vzali ven a našli ten můj.
tom9k

#8 Příspěvek od tom9k »

zet píše:Nechápu co řešíš za problém,taky jsem ho kdysi stratil a první co jsem udělal že jsem zajel k Bychlovi(mám to kousek)a koupil za cca 120 korun novej.Je jich asi 15 druhů,tak si to vzali ven a našli ten můj.

tak třeba řešim, že auto nemá papíry a musim s ním na technickou,jenže mám sjetý gumy a to mi technickou neprojde..tudíž s autem jezdit nemůžu,zvlášt do Prahy... a abych zjistil správnej klíč kterejch je asi 30 druhů tak tam musim přijet tim autem a vyzkoušet kterej tam pasuje.. už je to jasný co řešim? :wink: 8)
zet

#9 Příspěvek od zet »

Jo,to je jasný ale to už je další problém kterej nebyl v zadání. Vtom případě bych ten šroub obtiskl do svíčky či mýdla a stejně zajel k těm Baworům.
Maxiczech

#10 Příspěvek od Maxiczech »

Tom9k: a nelíbí se ti náhodou některé pneu, co jezdí na jiném, než tvém autě? :roll:
Pokud bych měl takovýto problém, co popisuješ, tak bych si snad těch 30 druhů nechal dovézt na místo technikem a rád bych mu za tu práci zaplatil.
Menší zlo, než dok..vit stávající pojišťováky na autě.. :?
tom9k

#11 Příspěvek od tom9k »

Maxiczech píše:Tom9k: a nelíbí se ti náhodou některé pneu, co jezdí na jiném, než tvém autě? :roll:
Pokud bych měl takovýto problém, co popisuješ, tak bych si snad těch 30 druhů nechal dovézt na místo technikem a rád bych mu za tu práci zaplatil.
Menší zlo, než dok..vit stávající pojišťováky na autě.. :?

proc platit technikovi litr,kdyz si to muzu sundat sam? jen jsem nevedel jak.. uz to vim,koupil jsem imbus,nabouchal ho tam,navařil matky a je to dole,takže problém vyřešen :wink: díky všem za rady
tom9k

#12 Příspěvek od tom9k »

tak dnes jsem se setkal ze sadou speciálně na pojistné šrouby Bmw.. jsou to 3 univerzální klíče kterejma se daj povolit všechny druhy pojistných šroubů od Bmw.. takže ty pojistný šrouby celkem ztrácej smysl...
feluxis
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od feluxis »

Zdar taky jsem to resil,jestli to opravdu nutne potrebujes tak si vem velky plochy srubovak a odsroubujes to..ale asi ty pojistovaky pokur..s tak s tim nejak tak pocitej..zdar
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od dzonnek »

Pokud bude někdo komu se budou líbit Vaše kola tak je ukradne at tam mate co chcete. Tyhle lidi jsou vybaveny velice dobre..
maxmin

#15 Příspěvek od maxmin »

Taky jsem ztratil pojistný šroub. Myslel jsem že BMW má jeden druh, protože z taťkového auta mi pasuje přesně :-) Jinak uvažoval jsem o tom, jak je moc "pojistný", možná to odradí některé zloděje, ale stejně ten šroub většina lidí vozí vždy někde v kufru pro případ výměny za rezervu, takže zloděj ještě kromě odmontování kol musí rozbít okénko nebo něco aby se dostal do auta a vzal si klíč...
Strosek

#16 Příspěvek od Strosek »

Mám dotaz - zajímalo by mě, co dělat, když se posere ten origo BMW "zamykací" šroub.

Najednou by to prostě nešlo odemknout, ztratil by se klíček,... ? Já vůbec nevím co bych sám dělal. Jo jasně, odborník na zámky by to odemkl, ale co dělat někde sám ?
feluxis
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od feluxis »

kdyz neni moc utahly,tak ho vysroubujes i velkym plochym sroubovakem,samo pujde sroub sr..
Spatty

#18 Příspěvek od Spatty »

tak sem koupil auto z nemecka a hle samozrejme klic na bezpecaky tam nebyl :( kolik ze stoji novej klic u BMW? nicit se me je nechce
tom9k

#19 Příspěvek od tom9k »

Spatty píše:tak sem koupil auto z nemecka a hle samozrejme klic na bezpecaky tam nebyl :( kolik ze stoji novej klic u BMW? nicit se me je nechce

ty bezpecaky vetsinou nebejvaj utahly,tak bys moh zkusit tam natlouct imbus a povolit.. pokud to nepujde, zajed do servisu, v kazdem lepsim by ti to meli povolit..
Spatty

#20 Příspěvek od Spatty »

neco do toho zkusim strcit, jinak sem byl asi u spatnyho gumare :D ten me rek ze to nepude
Odpovědět