Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 budíky - stalo se Vám tohle někdy?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Susi

#1 Příspěvek od Susi »

Včera jsem se dost vyděsil.

Sednu do auta, normálně nastartuju, rozjíždím se a koukám, že mi ležej všechny ručičky, ani display nic neukazuje. Vše bylo jen podsvíceno. Zastavil jsem, asi 3x vyndal klíček a znova nastartoval - nic nefunguje!
No nic, jeli jsme na místo určení, kde auto cca hoďku stálo a po znovunasednutí vše funguje jak má.... Opět asi 5x odskoušeno.

Setkal jste se s tímhle někdo ?!?
Maxiczech

#2 Příspěvek od Maxiczech »

Tohel vypadá na elektriku. Někde špatnej kontakt. Nejhorší závada. Občas vodí, občas ne.. Hrůza.. :x To nelze dohledat.. :?
Sirup

#3 Příspěvek od Sirup »

todle se mě taky stalo.......pojistka :wink: v kastlíku...mrkni...
feluxis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od feluxis »

Taky se me to stalo ted poprve.Je jsem do tesca.Vyjizdim od pumpy a nic rucicky lezi.Zkousim startovat a porad lezi.v tescu cca 1,5hod a pak normal ,jako by nic.Pojistky v kastliku jo?hmm mrknu na to hned zitra..dik
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

Pokud by to bylo pojistkou, tak přeci zas nezačnou fungovat.
Jak pojistka odejde, je po ní...
Susi

#6 Příspěvek od Susi »

Jinak při kontrole pojistek pozor na airbagy!
Doporučuju vytáhnout klíček ze zapalování. Jednou jsem se rozhodl, že zkontroluju pojistky (něco nefungovalo) a při zapnutym zapalování jsem vytáhl pojistku od airbagu. Stálo to 500,-Kč na diagnostice, aby mi tu kontrolku zhasli. :roll:
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AdaM5 »

Susi píše:Včera jsem se dost vyděsil.

Sednu do auta, normálně nastartuju, rozjíždím se a koukám, že mi ležej všechny ručičky, ani display nic neukazuje. Vše bylo jen podsvíceno. Zastavil jsem, asi 3x vyndal klíček a znova nastartoval - nic nefunguje!
No nic, jeli jsme na místo určení, kde auto cca hoďku stálo a po znovunasednutí vše funguje jak má.... Opět asi 5x odskoušeno.

Setkal jste se s tímhle někdo ?!?

Přesně tohle se mi stávalo při startování v zimě. Párkrát za měsíc když byla fakt zima, sem nažhavil a po nastartování ručička otáčkoměru trhaně vyskočila na 1000ot. a pak všechno zhaslo. U mě stačilo vypnout motor a hned nastartovat znova a naběhlo to v pohodě.

Vypadalo to jako, že jak jsou ty ručičky zatuhlý kladou větší odpor a nějaký čidlo to vidí jako zkrat a odpojí je.
Susi

#8 Příspěvek od Susi »

Jo, tý elektriky je tam moooc..
Dělám trochu instalaci hudby a ten den jsem si v autě tahal kabely, tak doufám, že jsem do něčeho "neťuknul".
Nevíte, kde je řídící jednotka, která ovládá právě budíky?
Není náhodou po pravé straně u nohy spolujezdce? S jednou takovou krabičkou jsem si moc nerozuměl a dalo dost práce jí dát zpět na své místo... Jinak jsem ale nic nerozpojoval!!
:?
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kelim »

Mě se dělo to stejné sice u E34, ale byli to špatné kondenzátory v palubce, které postupně ztrácely štávu. vyměnite je
Susi

#10 Příspěvek od Susi »

Kde jsou?
feluxis
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od feluxis »

A jak je to nákladné?stalo se mě to jen jednou,ale když se mě to stane podruhé tak to budu muset řešit :(
Mafa

#12 Příspěvek od Mafa »

Jednou se mi to také stalo na e39 loni v zimě ráno nastartuju a budíky nic neukazují, po 10km jsem zastavil, volám kámošovi jestli na to koukne co s tim, jdu zpátky do auta a už to chodí a od té doby vše v pohodě...tak to neřeš dokud to neudělá znovu:-)
Susi

#13 Příspěvek od Susi »

Po přečtení těhle přízpěvků to vidím podobně. Pokud to zazlobí jednou za čas, budu "mu" to asi tolerovat :-)

Už vidím, kolik bude stát identifikace závady a oprava....

Včera jsem taky jezdil a vše ok. Jinak kdyby někdo přišel na to, čím to je, budu mooc rád za jakýkoli info.
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kelim »

u E34 to byli kondenzátory na tišťáku budíků, čili rozebrat a někdo pájení schopnej to má za 20 minut-já ne :D ale jestli je to tak i u E39 nevím jistě
Odpovědět