Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E 39 2.5 tds - chcípá při řazení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
alenka

#1 Příspěvek od alenka »

Ahoj kluci, můžetemi prosím poradit, mám týden staré bmw rok výroby 98, E39 2.5 dts a když se s autem rozjíždím, většinou když chci zařadit 2 nebo 3 tak mi auto chcípne. jakmile pak podřadím na 2 a víc přidam plyn, tak to zase chytí. A po chcípnutí mi to většinou na displeji ukáže,že nesvítí přední xenon, a při dalším nastartování se zase rozsvítí. mám strach s tím jezdit hlavně ve měste. Bud je chyba na autě, nebo neumím řadit. nemáte někdo zkušenosti s řazením a otáčkami? Díky moc
Kail

#2 Příspěvek od Kail »

No tím že neumíš řadit to určitě nebude.Dělá ti to přímo když zařadíš dvojku a pustíš spojku,nebo když jedeš na jedničku a spojku jen vymáčkneš?Za tepla nebo za studena :?:

Popř. ho zkus trošku víc vytočit před řazením...Já vím že je to blbá rada,ale když ten problém pořádně nepopíšeš tak ti nikdo nic moc neřekne :wink:
Maxiczech

#3 Příspěvek od Maxiczech »

A nepřešla jsi z automatu? :lol:
Tohle vypadá, že blbě vystavuje spojka nebo jí dost neslešapuješ.. ;)
A pokud ho máš pouze týden, tak bych se v klidu obrátil na původního majitele,, :)
alenka

#4 Příspěvek od alenka »

dělá mi to hlavně za studena, a když sešlápnu plyn a pouštím spojku tak se mi rozsvítí žhavení a auto nejede, tak musím podřadit a hodně přidat plyn a pak se to rozjede. když je auto teplý, tak už je to pak v pohodě. ale přeci nemůžu auto při rozjezdu na 1 tolik vytáčet,aby mi to vzalo 2. vy,co máte také 2.5 tds, kolik máte otáček při řazení?
fafejta

#5 Příspěvek od fafejta »

A při kolika otáčkách řadíš za 2,když to chcípne.A jseš opravdu Alenka a né Alenek. :D
alenka

#6 Příspěvek od alenka »

tak normálně řadim z 1 na 2 asi tak kolem 1000 otáček. většinou jezdim ve městě, tam to opravdu nejde moc vytáčet!
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

U studenýho motoru to chce 1500ot/min.
prase007

#8 Příspěvek od prase007 »

alenka píše: mám týden staré bmw rok výroby 98

:)
alenka

#9 Příspěvek od alenka »

před týden jsem si koupila bmw :mad:
fafejta

#10 Příspěvek od fafejta »

Koupil né,nebo žeby přeci koupila. :roll:
alenka

#11 Příspěvek od alenka »

koupila:-) ale na to,že jste tu samý chlapi, tak ste mi teda zatím moc neporadili :cry:
fafejta

#12 Příspěvek od fafejta »

Poradili přeci,trošku víc přidej u studenýho motoru.Ale je divný,jak si psala,že se to stává i když řadíš za 3,protože to už máš nějakou rychlost a auto by muselo chytnout samo přes kola(jako kdyby tě roztlačily přes kvalt). :wink:
Maxiczech

#13 Příspěvek od Maxiczech »

Něco nebude ready, to rozsvícené žhavení při řazení je nesmysl.. :roll:
vally
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od vally »

Nejlepší bude to vzít na diagnostiku - takhle na dálku ti nikdo nedokáže přesně říct, co s tím je... :wink: . Každopádně bych to udělal co možná nejdříve, aby původní majitel netvrdil, že si to oddělala ty...
Odpovědět