Ahoj kluci, můžetemi prosím poradit, mám týden staré bmw rok výroby 98, E39 2.5 dts a když se s autem rozjíždím, většinou když chci zařadit 2 nebo 3 tak mi auto chcípne. jakmile pak podřadím na 2 a víc přidam plyn, tak to zase chytí. A po chcípnutí mi to většinou na displeji ukáže,že nesvítí přední xenon, a při dalším nastartování se zase rozsvítí. mám strach s tím jezdit hlavně ve měste. Bud je chyba na autě, nebo neumím řadit. nemáte někdo zkušenosti s řazením a otáčkami? Díky moc
No tím že neumíš řadit to určitě nebude.Dělá ti to přímo když zařadíš dvojku a pustíš spojku,nebo když jedeš na jedničku a spojku jen vymáčkneš?Za tepla nebo za studena
Popř. ho zkus trošku víc vytočit před řazením...Já vím že je to blbá rada,ale když ten problém pořádně nepopíšeš tak ti nikdo nic moc neřekne
A nepřešla jsi z automatu? Tohle vypadá, že blbě vystavuje spojka nebo jí dost neslešapuješ.. A pokud ho máš pouze týden, tak bych se v klidu obrátil na původního majitele,,
dělá mi to hlavně za studena, a když sešlápnu plyn a pouštím spojku tak se mi rozsvítí žhavení a auto nejede, tak musím podřadit a hodně přidat plyn a pak se to rozjede. když je auto teplý, tak už je to pak v pohodě. ale přeci nemůžu auto při rozjezdu na 1 tolik vytáčet,aby mi to vzalo 2. vy,co máte také 2.5 tds, kolik máte otáček při řazení?
Poradili přeci,trošku víc přidej u studenýho motoru.Ale je divný,jak si psala,že se to stává i když řadíš za 3,protože to už máš nějakou rychlost a auto by muselo chytnout samo přes kola(jako kdyby tě roztlačily přes kvalt).
Nejlepší bude to vzít na diagnostiku - takhle na dálku ti nikdo nedokáže přesně říct, co s tím je... . Každopádně bych to udělal co možná nejdříve, aby původní majitel netvrdil, že si to oddělala ty...