Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

MBW e39 Tds - tempomat

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
frantaxxx

#1 Příspěvek od frantaxxx »

ahoj, mohl by mi někdo z vás poradit, kde najdu tempotam u bmw e39 tds? vedle rozsvicování světel je kolečko a nad ním je nakreslen podle mě tachometr,ale nevím,jak to použít...
bmwfil

#2 Příspěvek od bmwfil »

To je stmívání palubovky :)
Pekys

#3 Příspěvek od Pekys »

pokud máš multifuknční volant, tak na něm vpravo je I/O, tim ho zapneš, pak plusem aktivuješ. Pokud nemáš mf volant, tak bys ho měl mít vpravo od volantu na palubce, někde pod knoflíkem mlhovek.
brta
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od brta »

No, tak já upřesním, jak to mám ve své E39 525tds, protože je to malinko jinak. I když mám MF volant, tak zapnutí tempomatu se provádí tlačítkem na palubce na pravé straně (jakoby pod budíky na liště "obložení"). Tohle tlačítko slouží vůbec k aktivaci nebo deaktivaci tempomatu. Jakmile jej zmáčknu, rozsvítí se příslušná kontrolka na budíkách a tlačíkem "+" na volantu jej sepnu při konkrétní rychlosti a dále "+/-" rychlost reguluji. Další tlačítka tempomatu na volantu slouží k momentálnímu vypnutí/zapnutí tempomatu dle potřeby během jízdy, kdy při zapnutí tlačítkem na volantu se tempomat vrací na rychlost, která byla nastavena v okamžiku vypnutí tlačítkem na volantu. Tlačítko na palubce vypíná / zapíná úplně a maže paměť poslední rychlosti. :wink:
P-J

#5 Příspěvek od P-J »

Ono je teda přesně takhle - starší auta mají zapínání tempomatu vpravo pod volantem a samotné ovládání tempomatu probíhá přes volant (na něm je tlačítko "0" a novější už mají zapínání i ovládání jenom na volantu - na něm je tlačítko "0/1".

Ale i některých těch starších jde přes diagnostiku nastavit, že zapínání tempomatu bude na volantu.
voloda

#6 Příspěvek od voloda »

kedze je to tds tak to bude nieco starsie ako 01... je to tak ako to napisal brta... aj v mojej E39 tds je to presne tak... rocnik 96
Pekys

#7 Příspěvek od Pekys »

aha, tak já v 10/97 mám už ovládání na volantu.

sry za mystifikaci s mf volantem.
Odpovědět