Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
MBW e39 Tds - tempomat
-
- Kontaktovat uživatele:
No, tak já upřesním, jak to mám ve své E39 525tds, protože je to malinko jinak. I když mám MF volant, tak zapnutí tempomatu se provádí tlačítkem na palubce na pravé straně (jakoby pod budíky na liště "obložení"). Tohle tlačítko slouží vůbec k aktivaci nebo deaktivaci tempomatu. Jakmile jej zmáčknu, rozsvítí se příslušná kontrolka na budíkách a tlačíkem "+" na volantu jej sepnu při konkrétní rychlosti a dále "+/-" rychlost reguluji. Další tlačítka tempomatu na volantu slouží k momentálnímu vypnutí/zapnutí tempomatu dle potřeby během jízdy, kdy při zapnutí tlačítkem na volantu se tempomat vrací na rychlost, která byla nastavena v okamžiku vypnutí tlačítkem na volantu. Tlačítko na palubce vypíná / zapíná úplně a maže paměť poslední rychlosti. 

Ono je teda přesně takhle - starší auta mají zapínání tempomatu vpravo pod volantem a samotné ovládání tempomatu probíhá přes volant (na něm je tlačítko "0" a novější už mají zapínání i ovládání jenom na volantu - na něm je tlačítko "0/1".
Ale i některých těch starších jde přes diagnostiku nastavit, že zapínání tempomatu bude na volantu.
Ale i některých těch starších jde přes diagnostiku nastavit, že zapínání tempomatu bude na volantu.