Ahoj kluci,
resim dalsi problem se svoji E34.
Kdyz jedu cca 90 tak se auto nepatrne klepe.
Je to videt na pasech, a na operkach sedacek
jak se to proste klepe....
Zaroven take tahne doprava kdyz se pusti volant.
Necham dnes jeste vyvazit kola, a uvidim jestli to pomuze,
ale mam dojem ze se klepala i kdyz jsem tam mel zimni
kola ktera jsou v poradku.
Ahoj, kupoval jsem ji na 525 td E34 (myslím, že by to mělo být stejné) a stála mne 1500 kč. Koupil jsem tu nejdražší od Lemförderu, což je značkový díl.
Vibrace mezi cca osmdesátkou a stovkou jsou často (!) způsobeny špatnými silentbloky horních ramen. Po těch třech stech tisících kilometrů, které má většina našich E34 najeto, se není čemu divit, pokud je po nich.
belch píše:Vibrace mezi cca osmdesátkou a stovkou jsou často (!) způsobeny špatnými silentbloky horních ramen. Po těch třech stech tisících kilometrů, které má většina našich E34 najeto, se není čemu divit, pokud je po nich.
Mám podobnej problém. Zadní kola mám pořád nevyvážený - něco je pořád kurví.
Kdyby to byly jen ty ramena, to by bylo super. O vejkendu je jdu měnit. Vím, že ty "oka" jsou špatný = měním radši celý rameno - obě strany samozřejmě.
Mě to dělalo to stejný. hlavně na dálnici a při brždění mi pomalu předek nadskakoval. Vyměnil jsem všechny 4ramena+řídící tyč,tlumiče+uložení a bylo po problému...
Mam ten samej problem a pri prejezdu nerovnosti neco klepe, naprava v poradku, vule je v prevodce rizeni, taky mam vuli na volantu cca 1,5-2 cm coz uz mi prijde az moc, tak nevim, jestli mam nechat dotahnout nebo kupovat novy rizeni za ranec
a co dosedaci plochy na naboji a kolech? orvat poradne dratakem a fiknou WDckem ...
na jednom aute mi taky po kazde nerovnosti zaklepala jedna strana a male
vibrace = KO ulozeni tlumicu jeste bych prosel to rizeni, to byva svinske taky v pomocnem cepu, ktery jak jsem zjistil moc lidi nemeni a byva doslova prihnily na kazdem druhem aute
No já už taky nevim co s tim.... Zgenerálkoval jsem přední nápravu a všechy věci pořídil od febi!! Nová ramena, tyčky řízení, spojovačka¨, tlumiče. čekal jsem pohodovou jízdu a místo toho se auto kroutí přes nerovnosti stejně jak předtim a navíc se zhoršili vibrace od předních kol. To se stalo až po výměně ramen. První příznaky jsou cítit už od 80km/h ,ale nejhorší je to kolem 150. roztřese se normálně přístrojovka a všechno v autě a jsou cítit hodně silný vibrace jako by ani nebyli vyvážený kola. Ty jsem ale nechal srovnat protože asi 2 mm házeli, dal na ně jiný gumy a a vyvážit a hádejte!!!! vibrace nezmizeli. zlepšení tak 5%. Asi ty nový ramena vyhodim do kontaineru a dam tam ty 20 let starý origo BMW. Holt jsem vyhodil 8 tisíc za ramena no. A aby toho nebylo málo tak spojovačka od feci mě vydržela 5000 km. Měnila se o vánocích a když se ted měnili ty ramena tak byla už úplně vymlácená. Můžu vám říct,že toho prodavače bych nejradši chytnul pod krkem když si vzpomenu jak mě říkal že febi je nejkvalitnější co existuje
elektrik: febi je uz bohuzial v sucasnej dobe srot, ja doverujem jedine origo BMW, Meyle a Lemforder (to je vlastne origo bmw, len kupovane bez prirazky) - ako dpolnuk k tomu vsetkemu samozrejme powerflex silentbloky. Inac ked si menil ramena, ako si ich utahoval? dufam ze nie nafest uz na zdvihaku...
Helldiver píše:elektrik: febi je uz bohuzial v sucasnej dobe srot, ja doverujem jedine origo BMW, Meyle a Lemforder (to je vlastne origo bmw, len kupovane bez prirazky) - ako dpolnuk k tomu vsetkemu samozrejme powerflex silentbloky. Inac ked si menil ramena, ako si ich utahoval? dufam ze nie nafest uz na zdvihaku...
Ahoj, alespon vim pro příště co koupit....dík.
No ramena jsem si neměnil sám,ale kamarád co má autoopravnu. Dělají precizně,ale počítam s tim že ty ramena utahli určitě na fest tak jako všechno utahujou:) Nenapadlo yb mě že se ramena utahujou málo. k těm ramenům byly velký silentbloky, který nepasovali do těch ok v ramenech tak je museli vzít na soustruhu aby se tam vůbec nějak vešli.
Tak to je uplne zle pokial su tam obycajne silentbloky (nie powerflexy, ktore sa v jadre mozu pretacat), tak to treba len uplne jemne pritiahnut skoro vobec a az ked auto stoji vlastnou vahou na zemi, tak dotiahnut na fest - dovod je ten, ze silenty su potom stale napnute na doraz ak su utiahnute s visiacimi kolami a to je dost nanic jazda a potrhaju sa za chvilku...