máte představu o přibližné životnosti těhle dílů? Myšleno při normálním používání (žádný drifty apod...)
Nejvíc mě zajímají motory M52(- 523,528) v E39, ale i ostatní...
Nemám momentálně problém, ale přecijen - taková věc se dřív nebo později asi bude řešit, tak bych rád měl představu...
Auto jsem koupil s 210.000,-km a zdá se, že po slušnym člověkovi, takže mě to zřejmě čeká... Ale já jsem taky slušnej a najezdim tak dvacku ročně, tak snad ne letos.
Já měnil spojku ve 120km hned jak jsem koupil auto,na normální jízdu byla dobrá,ale jak jsem se chtěl prudce rozjet,tak klouzala hodně..By mě zajímalo,jak s tím předchozý majitel jezdil..
Určitě hodně záleží... Teď mám 219.tis km, takže uvidíme.
Spojka když se loučí, tak prokluzuje - to se mi zatím nestalo.
První příznaky špatnýho setrvačníku jsou jaký?? Ten se dělá se spojkou?
No mě řekli v servise že první příznaky jsou škubání jako by jsi špatně pustil spojku ale přitom jsi ji pustil ok mě to občas dělá taky ale řekl že je ještě dobrej aspoň teda myslim že mluvil o setrváku
spojku jsem dělal na 220 tisících setrvák mám zatím ok když je špatnej projevuje se to cukáním i rachtáním na volnoběh kámoš to dělal je to docela darda
jo máte pravdu, setrvák se projevuje cukáním při rozjezdu a při volnoběhu rezonuje, můj názor je takovej že by se měl dělat zároveň se spojkou, i když ještě nemá příznaky opotřebení, je nesmysl při 200 000km dělat spojku a při 250 000 dělat setrvák, spojku taky měníte celej komplet a né jen lamelu, nebo se pletu?
Máte někdo zkušenost s náhradama? Dvouhmotnostní setrvačník jako takovejej je údajně naprostá zbytečnost, která se vyrábí jen aby si výrobci zvedli následný zisk...
Měla by existovat spojková sada, kde je jiná spojková lamela, v níž je zařízení nahrazující "dvouhmoťák". Tohle řešení je údajně o dost levnější. Auto se samozřejmě chová naprosto stejně jako s klasickym "dvouhmoťákem". Je mi jasný, že jsem to popsal dost krkolomně, ale kdo by tohle řešení znal, bude vědět.
Náhrada za jednohmotu je jen u koncernových aut a to zdaleka né u všech.U BMW náhrady nedělaj,aspon co já vím.Dvouhmota má pevnou lamelu bez tlumiče torzních kmitů což nahrazuje dělený setrvačník(dvouhmotnostní).
AdaM5 píše:Nevíte na kolik vyjde výměna setrváku v BMW?Asi mě to čeká taky.A taky by mě zajímalo na kolik vyjdou přibližně rozvody. Všechno na tds
Ve značkovém servise při výměně rozvodů u M51(tds) budou sundavat i hlavu je to podobný jako u motoru M3(E36) je také předpis,že při demontáži hlavy se vyndavá motor z vozu kvůli komplikovanějším svodům výfuku.Tudíž ty rozvody ve značce jsou patřičně dražší.Samozřejmě to jde i bez toho,ale ve znač. servise se dělá na jistotu bez zbytečných komplikací,ale myslím,že když už je hlava dole tak by stálo ji udělat(srovnat,zabrousit ventily).Cenu nevím,ale práce tak na den ,takže cca 12K za práci přibližně(asi).