Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Alternator e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DRZDK525

#1 Příspěvek od DRZDK525 »

sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám...
Je to alternator? včera jsem to auto dost hnal.. :(
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od lenoch »

DRZDK525 píše:sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám...

Asi ko baterie... jí proměř jaký má napětí případně napětí při startování... nebo jí prostě zkus pořádně dobít nabíječkou... pakliže ti nesvítila kontrolka dobíjení ten den, kdy jsi to auto hnal, tak nevím proč by měl být alťák ko....
DRZDK525

#3 Příspěvek od DRZDK525 »

budete se mi smat, ale mel jsem jen povolenej sroubek na plusovym kontaktu...
ted abych nastavoval zase hodiny 8)
...kdyz tady je to skvely, jak si tady lidi radi...
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lenoch »

DRZDK525 píše:budete se mi smat, ale mel jsem jen povolenej sroubek na plusovym kontaktu...
ted abych nastavoval zase hodiny 8)
...kdyz tady je to skvely, jak si tady lidi radi...

no vidíš, jak jsi šikovnej, že jsi na to přišel:)
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

lenoch píše:
DRZDK525 píše:sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám...

Asi ko baterie... jí proměř jaký má napětí případně napětí při startování... nebo jí prostě zkus pořádně dobít nabíječkou... pakliže ti nesvítila kontrolka dobíjení ten den, kdy jsi to auto hnal, tak nevím proč by měl být alťák ko....

Jenomže když ti kontrolka dobíjení zajízdy nesvítí,tak to ještě neznamená že auto dobíjí.Řešil jsem mraky aut který nedobíjeli a kontrolka se nerozsvítila.Ta kontrolka se rozsvítí tak akorát když ti spadne řemen.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od lenoch »

libovka píše:
lenoch píše:

Jenomže když ti kontrolka dobíjení zajízdy nesvítí,tak to ještě neznamená že auto dobíjí.Řešil jsem mraky aut který nedobíjeli a kontrolka se nerozsvítila.Ta kontrolka se rozsvítí tak akorát když ti spadne řemen.

To když kontrolka nesvítí a auto přesto nedobíjí, ač se alťák točí, tak to může být snad jediná závada - ko diody ne?
voski

#7 Příspěvek od voski »

lenoch píše:
libovka píše:
lenoch píše:[quote="DRZDK525"]sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám...

To když kontrolka nesvítí a auto přesto nedobíjí, ač se alťák točí, tak to může být snad jediná závada - ko diody ne?[/quote]

néééé, kotrolka se standardně rozsvítí až v přídadě že vozidlo dobíjí okolo 10-12 volt-- tudíš nedobíjí. stačí aby dobíjelo 13,2V a za týden courání budeš mít prodblém. nastartovat. a nebudeš vědet proč.
Odpovědět