sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám...
Je to alternator? včera jsem to auto dost hnal..
DRZDK525 píše:sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám... Je to alternator? včera jsem to auto dost hnal..
Asi ko baterie... jí proměř jaký má napětí případně napětí při startování... nebo jí prostě zkus pořádně dobít nabíječkou... pakliže ti nesvítila kontrolka dobíjení ten den, kdy jsi to auto hnal, tak nevím proč by měl být alťák ko....
budete se mi smat, ale mel jsem jen povolenej sroubek na plusovym kontaktu...
ted abych nastavoval zase hodiny ...kdyz tady je to skvely, jak si tady lidi radi...
DRZDK525 píše:budete se mi smat, ale mel jsem jen povolenej sroubek na plusovym kontaktu... ted abych nastavoval zase hodiny ...kdyz tady je to skvely, jak si tady lidi radi...
DRZDK525 píše:sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám... Je to alternator? včera jsem to auto dost hnal..
Asi ko baterie... jí proměř jaký má napětí případně napětí při startování... nebo jí prostě zkus pořádně dobít nabíječkou... pakliže ti nesvítila kontrolka dobíjení ten den, kdy jsi to auto hnal, tak nevím proč by měl být alťák ko....
Jenomže když ti kontrolka dobíjení zajízdy nesvítí,tak to ještě neznamená že auto dobíjí.Řešil jsem mraky aut který nedobíjeli a kontrolka se nerozsvítila.Ta kontrolka se rozsvítí tak akorát když ti spadne řemen.
Jenomže když ti kontrolka dobíjení zajízdy nesvítí,tak to ještě neznamená že auto dobíjí.Řešil jsem mraky aut který nedobíjeli a kontrolka se nerozsvítila.Ta kontrolka se rozsvítí tak akorát když ti spadne řemen.
To když kontrolka nesvítí a auto přesto nedobíjí, ač se alťák točí, tak to může být snad jediná závada - ko diody ne?
lenoch píše:[quote="DRZDK525"]sednu do auta, zastrčim klíček do zapalování, otočím na první polohu, naskočí žhavení atd., nažhaví se otočim klíčkem, auto jednou škubne a celý se zhasne, včetně centrálu, vylezu z auto všechno to pazavírám... Je to alternator? včera jsem to auto dost hnal..
To když kontrolka nesvítí a auto přesto nedobíjí, ač se alťák točí, tak to může být snad jediná závada - ko diody ne?[/quote]
néééé, kotrolka se standardně rozsvítí až v přídadě že vozidlo dobíjí okolo 10-12 volt-- tudíš nedobíjí. stačí aby dobíjelo 13,2V a za týden courání budeš mít prodblém. nastartovat. a nebudeš vědet proč.