Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém svíti ABS, protiprokluz, nefunguje ukazatel rychlost

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
kral

#21 Příspěvek od kral »

Tak mě dnes postihlo to samé, svítí ABS, nejde tachometr a ukazatel okamžité spotřeby. Závadu jse také odhad na vadné čidlo ABS, otázkou bylo z jakého kola se snímají otáčky pro tachometr. Zkusím PZ.
Netůšíte náhodou jat čidlo otestovat, n konektoru jsou dva piny, osobně bych vsadil na indukční snímač, ale raději se zeptám.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Marten »

kral píše:Tak mě dnes postihlo to samé, svítí ABS, nejde tachometr a ukazatel okamžité spotřeby. Závadu jse také odhad na vadné čidlo ABS, otázkou bylo z jakého kola se snímají otáčky pro tachometr. Zkusím PZ.
Netůšíte náhodou jat čidlo otestovat, n konektoru jsou dva piny, osobně bych vsadil na indukční snímač, ale raději se zeptám.

Pokud si chceš čidla vyzkoušet sám, tak změř jejich odpor. Jde to sice pěkně blbě, protože kontakty jsou schovaný ale jde to. Čidlo má tušim odpor 1-2 Ohmy. Pokud nebude mít nic tak je přerušené vinutí a je po něm prd. :x
Taky mi nejde ABS a protiprokluz a jelikož je k tomu špatnej přístup tak jedu na diagnostiku. :wink:
PearlJam

#23 Příspěvek od PearlJam »

kral píše:Tak mě dnes postihlo to samé, svítí ABS, nejde tachometr a ukazatel okamžité spotřeby. Závadu jse také odhad na vadné čidlo ABS, otázkou bylo z jakého kola se snímají otáčky pro tachometr. Zkusím PZ.

Melo by to byt tak na 100 % leve zadni.
signum

#24 Příspěvek od signum »

Řešil jsem to samé,vyměnil pravé zadní čidlo ABS a nic.Na diagnostice se mi vůbec nehlásila jednotka ABS . Tak jsem odpojil konektor od jednotky,odšrouboval šest šroubků ( 20 torx) opatrně sundal kryt a pod válečkama jsou dva kontakty.Ty jsem víc napružil a světe div se ,vše už den funguje.Tak uvidím,jestli to byla náhoda a nebo to bylo fakt těma kontaktama.
signum

#25 Příspěvek od signum »

Tak to tím nebylo.Asi bude jednotka v háji :o(
Marten
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marten »

signum píše:Tak to tím nebylo.Asi bude jednotka v háji :o(

Vím, že je to blbost, ale kdyby se spálila pojistka od ABS tak by se to projevovalo jak?? 8O
cernoch

#27 Příspěvek od cernoch »

Čaute, tak vyřešil tu někdo nemoc abs,asc a tachometr, má 523 tím také trpí.
PearlJam

#28 Příspěvek od PearlJam »

cernoch píše:Čaute, tak vyřešil tu někdo nemoc abs,asc a tachometr, má 523 tím také trpí.

U me to bylo cidlo na levem zadnim kole. Vymena cidla a vse je zase o.k. Jinak, pokud by jsi ho mel menit sam, tak je problem docela ho vytahnout, bez zniceni cidla to zpravidla nejde. Ja ho vytahl tak, ze jsem do neho nasrouboval vrut a ten pak i s cidlem vytahl. Pokud by to nebylo cidlo, tak pak jen diagnostika.
RBMW

#29 Příspěvek od RBMW »

Ted jsem řešil uplně ten stejný problém.
Byla to ŘJ ABS!!!!!!!!!
cernoch

#30 Příspěvek od cernoch »

Na diag. jsem byl a tam řekli taky l.z. čidlo,ale po výměně žádná změna. Všechny čidla jsem měl venku a zkoušel různě proměřovat,jasně že jsem nic nenaměřil,dalši diag. stejná vada.Tak shánim tu řj.
Odpovědět