Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Potíže s tlumiči - poradí někdo??

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Turbo9 »

Zdravím, mám E39 a rozhodl jsem se vyměnit pružiny, ale když jsem odmontoval tlumič, tak mi píst tlumiče zajel na poloviční velikost a nemohu ho natáhnout, tak abych nasadil pružinu. Prostě nejsem schopnej dostatečně stáhnout pružinu a natáhnout tlumič, tak abych to nasadil. Našel jsem tady na fóru pár diskuzí s tímto tématem, ale nikde nebyla žádná konkrétní rada, jak se správně s tímto problémem vypořádat. Poradil by někdo prosím???
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

No jediná rada je stlačit pružinu tak abys to tam nacpal.Sám vím jak to jde na hovno.
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Turbo9 »

libovka píše:No jediná rada je stlačit pružinu tak abys to tam nacpal.Sám vím jak to jde na hovno.

Když už v tom máš praxi, tak mi prosím tě ještě řekni kolik tak odhadem cm kouká ten píst z toho tlumiče? Mě to připadá hrozně málo. Díík
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Asi 15cm.
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Turbo9 »

Možná budu za blbce, ale zeptám se. Jaký je rozdíl mezi tlumiči standart a M-Technik? Ptám se kvůli tomu že mám už zmíněnou E39 se standartními tlumiči a s sníženými pružinami o 50mm na předku a na zadku o 15mm po předchozím majiteli. Začlo mě tak velké snížení obtěžovat a proto jsem rozhodl o zvýšení přední nápravy alespoň o 20mm, tak jsem zakoupil na doporučení známého pružiny HR se snížením o 30mm, ale teď zjišťu že jsou tyto pružina na podvozem M-Technik.
Je nějaký důvod který by vadil v provozování této kombinace?
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Turbo9 »

Vážně nikdo neví? :cry:
Hansen

#7 Příspěvek od Hansen »

Já jsem u jednoho auta také snížil podvozek a už bych to neudělal. Přes zimu se chystám vrátit zpátky originál normální pružiny. Koupil jsem také HR se snížením o 30 mm. Problém snížených pružin je, že kromě snížení jsou každé nízké pružíny o hodně tvrdší než nesnížené. Auto mně tak ztvrdlo, že po hrbaté silnici s ním skoro nejde jezdit. Byl jsem s ním na okruhu a tam je po pohoda, ale na zvlněné silnici je to hrůza.
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Turbo9 »

Mě to snížení se začátku připadalo díky jízdním vlastnostem v zatáčkách a podobně naprosto super, ale po pár projížďkách po Praze mě to začlo rozčilovat.
milonovo

#9 Příspěvek od milonovo »

No,tohle je vskutku oříšek,buď je ten tlumič v prdeli,ale to se mi nezdá,protože ten můj krám se nijak nehoupe,nebo je to zkrátka zase nějaká spešl vychytávka.Dostal jsem to tam v obřím soustruhu s celkem jednoduchým přípravkem,ale je problém sehnat takovej soustruh...
Odpovědět