Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Potíže s tlumiči - poradí někdo??
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám E39 a rozhodl jsem se vyměnit pružiny, ale když jsem odmontoval tlumič, tak mi píst tlumiče zajel na poloviční velikost a nemohu ho natáhnout, tak abych nasadil pružinu. Prostě nejsem schopnej dostatečně stáhnout pružinu a natáhnout tlumič, tak abych to nasadil. Našel jsem tady na fóru pár diskuzí s tímto tématem, ale nikde nebyla žádná konkrétní rada, jak se správně s tímto problémem vypořádat. Poradil by někdo prosím???
-
- Kontaktovat uživatele:
Možná budu za blbce, ale zeptám se. Jaký je rozdíl mezi tlumiči standart a M-Technik? Ptám se kvůli tomu že mám už zmíněnou E39 se standartními tlumiči a s sníženými pružinami o 50mm na předku a na zadku o 15mm po předchozím majiteli. Začlo mě tak velké snížení obtěžovat a proto jsem rozhodl o zvýšení přední nápravy alespoň o 20mm, tak jsem zakoupil na doporučení známého pružiny HR se snížením o 30mm, ale teď zjišťu že jsou tyto pružina na podvozem M-Technik.
Je nějaký důvod který by vadil v provozování této kombinace?
Je nějaký důvod který by vadil v provozování této kombinace?
Já jsem u jednoho auta také snížil podvozek a už bych to neudělal. Přes zimu se chystám vrátit zpátky originál normální pružiny. Koupil jsem také HR se snížením o 30 mm. Problém snížených pružin je, že kromě snížení jsou každé nízké pružíny o hodně tvrdší než nesnížené. Auto mně tak ztvrdlo, že po hrbaté silnici s ním skoro nejde jezdit. Byl jsem s ním na okruhu a tam je po pohoda, ale na zvlněné silnici je to hrůza.