to radsej nerob.hned to pukne.a naco to chces robit?ak sa mozem opytat.mi sme davali na fabii vacsie sanie a pomohlo to..samozrejme diesel.myslel si sacie komory dufam
Já myslím že myslel vstřikovací komůrky - TDS je totiž takzvanej "komůrkovej diesel",co znamená že se nafta nevstřikuje do válce přímo,ale do komůrky nad válcem
smocek píše:cau nezabyval se nekdo nekdy upravami komurek u TDS? chtel bych upravit hrany otvoru komurky.. vice je zakulatit... pls. vase nazory
Ahoj. Já bych čoveče řekl, že BMW není jako škodovka. Tudíš ve fabrice udělali přesně takový tvar i včetně výpusti komůrky, který nejlépe vyhovuje. Ne že by byli líní něco zakulacovat. To je můj laický názor... když dojde ke vstřiku, tak ta směs v tý komůrce musí chytit nějakou danou turbulenci, aby se co nejdokonaleji rozptýlila ve válci a mohla co nejlépe prohořet. A tímto se zabývalo asi dost lidí ve specializovaných laboratořích a sežralo to nemálo peněz. Tak pochybuji, že by jsme my garážníci s pilníkem v ruce dokázali ještě něco vylepšit. Ale je to fakt jen můj laický názor... jestli vypiluješ cca 1mm, tak podle mě toho moc nezkazíš ale a budeš mít dobrej pocit z vylepšení - to znám moc dobře:) Ale možná tím opravdu i vylepšíš spalování. Držím palce!
Pracuji 25 let v jedné nejmenované automobilce a dost často jsem v kontaktu s vývojem včetně motorárny. Tak mám jak takž představu o tom co vývoj motoru obnáší. Předpokládám, že inženýři a konstruktéři v BMW si s tímhle problémem také lámali hlavu. Tenhle zásah není něco ohnout, přihnout a vyzkoušet to, zde se jedná o změny téměř nevratné. Nedovedu si to dost dobře představit jak to dělat v domácích podmínkách, to to chceš připilovat, dát těsnění, smontovat, zkusit, pak znova a znova...... Samozřejmě nevím jaké máš možnosti jak technické i materiální, v každém případě držím palce.