Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dalsi problem s AUTOMATEM
jarousek píše:Ahoj
mam 525TDS, E39. ted se mi stalo, ze mi automat dela, ze po zarazeni R mi nereaguje na plyn. Proste tam dam R a kdyz pridam plyn tak to jen de do otacek. Na D to jede normalne.
čidlo?... někde to tu rozebírali kluci, že se může zanést čidlo snímání polohy páky, nebo tak něco, zkus hledat.
Když se řadí zpátečka - auto musí stát na místě - nesmí být v pohybu. To není jako u aut s manuální převodovkou.
Pokud někdo před tebou, nebo ty jsi v tomto občas pochybil, tak asi příčina tvého problému nebude nějaký špatný kontakt.
Oprava závady způsobené tímto nepsrávným zacházením se pohybuje určitě v řádu desetitisíců - minimálně 20 - 30k.
Pokud někdo před tebou, nebo ty jsi v tomto občas pochybil, tak asi příčina tvého problému nebude nějaký špatný kontakt.
Oprava závady způsobené tímto nepsrávným zacházením se pohybuje určitě v řádu desetitisíců - minimálně 20 - 30k.
jarousek píše:tak na to koukal kamos v servisu a rikal ze to vypada na spatnou prevodovku. Rikal ze by mohlo pomoct vymenit filtry a olej v prevodovce. To se mi nejak nezda. Za kolik je tak realne sehnat novou prevodovku na 525 TDSA ?
Vyměnit olej, filtr, když to neřadí zpátečku - tak to je asi dobrej automechanik.

Novou asi chtít nebudeš, až zjistíš kolik stojí. Ale starší se dá sehnat třeba za 15k - podle toho, kdo to prodává.
jeste jednou pro jistotu, kdyz das R tak to jde do otacek a nejede nebo to na plyn vubec nereaguje??
zkousels to trochu na N vytoceny prepnout na R, udela to neco? Je to teda trochu prasarna, ale schvalne jestli to pojede, mel jsem podobnej problem a tohle pomahalo (a mozna sem tim tu prevodovku domrdal, ted je dead (akorat mi dovezli auto kamionem z nemecka), takze asi servis)
zkousels to trochu na N vytoceny prepnout na R, udela to neco? Je to teda trochu prasarna, ale schvalne jestli to pojede, mel jsem podobnej problem a tohle pomahalo (a mozna sem tim tu prevodovku domrdal, ted je dead (akorat mi dovezli auto kamionem z nemecka), takze asi servis)
jarousek píše:Ahoj
mam 525TDS, E39. ted se mi stalo, ze mi automat dela, ze po zarazeni R mi nereaguje na plyn. Proste tam dam R a kdyz pridam plyn tak to jen de do otacek. Na D to jede normalne.