Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dalsi problem s AUTOMATEM

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jarousek »

Ahoj

mam 525TDS, E39. ted se mi stalo, ze mi automat dela, ze po zarazeni R mi nereaguje na plyn. Proste tam dam R a kdyz pridam plyn tak to jen de do otacek. Na D to jede normalne.
Tashiro

#2 Příspěvek od Tashiro »

jarousek píše:Ahoj

mam 525TDS, E39. ted se mi stalo, ze mi automat dela, ze po zarazeni R mi nereaguje na plyn. Proste tam dam R a kdyz pridam plyn tak to jen de do otacek. Na D to jede normalne.

čidlo?... někde to tu rozebírali kluci, že se může zanést čidlo snímání polohy páky, nebo tak něco, zkus hledat.
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jarousek »

ok zkusim dik
Strosek

#4 Příspěvek od Strosek »

Když se řadí zpátečka - auto musí stát na místě - nesmí být v pohybu. To není jako u aut s manuální převodovkou.
Pokud někdo před tebou, nebo ty jsi v tomto občas pochybil, tak asi příčina tvého problému nebude nějaký špatný kontakt.
Oprava závady způsobené tímto nepsrávným zacházením se pohybuje určitě v řádu desetitisíců - minimálně 20 - 30k.
PavelP

#5 Příspěvek od PavelP »

Na to bacha .Většinou se automat zkurví špatným zacházením.Já jsem si jednou při zastavování ,a to už auto pomalu nejelo hodil " P " a to vám byla kotva jako blázen.To smrdělo rozvalením almary.Řadit vždy přes brzdu.!!!!!!!!
PP
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jarousek »

tak na to koukal kamos v servisu a rikal ze to vypada na spatnou prevodovku. Rikal ze by mohlo pomoct vymenit filtry a olej v prevodovce. To se mi nejak nezda. Za kolik je tak realne sehnat novou prevodovku na 525 TDSA ?
Strosek

#7 Příspěvek od Strosek »

jarousek píše:tak na to koukal kamos v servisu a rikal ze to vypada na spatnou prevodovku. Rikal ze by mohlo pomoct vymenit filtry a olej v prevodovce. To se mi nejak nezda. Za kolik je tak realne sehnat novou prevodovku na 525 TDSA ?

Vyměnit olej, filtr, když to neřadí zpátečku - tak to je asi dobrej automechanik. :twisted:

Novou asi chtít nebudeš, až zjistíš kolik stojí. Ale starší se dá sehnat třeba za 15k - podle toho, kdo to prodává.
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jarousek »

Tak je tady nekdo kdo by mel pouzitou prevodovku na 525 TDSA ?
bas2

#9 Příspěvek od bas2 »

hmmm...to ze neradi spatecku moze byt KO nebo iba zaseknuty solenoid, alebo lamely v cudu, skor ten solenoid......alebo niekedy sa spominala nejaka zaseknuta gulicka na R v labyrinte...co nato diagnostika? Vadny solenoid urcite by mala diag. poznat....
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jarousek »

diagnostiku bych mohl zkusit. Pri zarazeni R to nereaguje na plyn ale dozadu to jede po rovince takze zarazena tam jakoby je.
jarrybmw

#11 Příspěvek od jarrybmw »

mam ten samy problém,
dnes jsme rozebrali převodovku, kdyby chtěl někdo fotky těch dílů tak stačí napsat :mad:
je to špatným zacházením,
každý tam dává zpátečku dříve než je auto v klidu,
ale opravit to jde - pokud jsou díly-
matej525

#12 Příspěvek od matej525 »

jeste jednou pro jistotu, kdyz das R tak to jde do otacek a nejede nebo to na plyn vubec nereaguje??

zkousels to trochu na N vytoceny prepnout na R, udela to neco? Je to teda trochu prasarna, ale schvalne jestli to pojede, mel jsem podobnej problem a tohle pomahalo (a mozna sem tim tu prevodovku domrdal, ted je dead (akorat mi dovezli auto kamionem z nemecka), takze asi servis)

jarousek píše:Ahoj

Odpovědět