Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
váha vzduchu
mám dotaz na váhu vzduchu m30b35, když při volnoběhu odpojím váhu, začne motor houpat, nebo chcípne ?? Když jsem měl m20 a m50, tak to buď houpalo, nebo chcíplo, teď jsem si pořídil tuhle motorizaci a když váhu odpojím, tak se nic neděje
, motor má pořád stejný zvuk. Je něco špatně, nebo je to normální ??

odpojená váha se nemusí nutně projevit na chodu volnoběhu. Některý motor je na to citlivý, jiný ne, neexistuje žádný mustr pro to, jak by se měl motor chovat po odpojení váhy.
U starších benzínových motorů hodně záleží i na stavu volnoběžného ventilu (elektricky řízený obtok škrtící klapky), protože pokud reaguje tak jak má a není ještě zalepený bordelem, pak by by se změna (po odpojení váhy přechází ŘJ na nouzové přednastavené hodnoty) neměla volnoběhu nijak zásadně dotknout.
U starších benzínových motorů hodně záleží i na stavu volnoběžného ventilu (elektricky řízený obtok škrtící klapky), protože pokud reaguje tak jak má a není ještě zalepený bordelem, pak by by se změna (po odpojení váhy přechází ŘJ na nouzové přednastavené hodnoty) neměla volnoběhu nijak zásadně dotknout.
to že by motor běžel v náhradním režimu mě napadlo, špatně startuje asi 10 vteřin točím, za studena to asi 10 vteřin houpe a když jedu total klobouk, nedostanu se podle bc pod 16 litrů. Volnoběžný ventyl jsem čistil. Ještě jsem blbec nenapsal, že je tam plyn, na benzin to běží hůř. Předchozí majitel jezdil asi dlouhodobě s váhou, která měla vystřelené horní víko, omotané gumycukem
těsnilo to výborně 

-
- Kontaktovat uživatele:
lucasoE30 píše:takže nový poznatek, auto běží ikdyž je odpojený snímač polohy škrtící klapky a v pohodě přidává- scifi![]()
Budu muset na diagnostiku.
to je normální,akorát to drží větší volnoběžný otáčky, sou hodně špatný přechody, a pokud jedeš bez plynu z kvaltem nad 1500 ot. tak při zapojeným snímači se odstaví dodávka paliva(ekonoměr 0) pokud je odpojený žere to furt