Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

xenony na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
mari

#41 Příspěvek od mari »

Ruku na srdce, jak moc je asi ten ostřik světel účinej. To bys musel mít na světlech stěrače a ještě toto aplikovat stejně často jako ostřikuješ a stíráš čelní sklo. Dočet sem se že ostřik a čidla štelování se začal dávat jen proto aby se tenkrát mohla nasadit monstrózní cena na nadstandartní výbavu "xenony" a prodejce mohl říkat podívejte se lidi co všechno za tu cenu máte. Těžko by někdo tenkrát pochopil že dá třebas 50 klacků jen za modrý světýlko. Dnes je to skoro standart u dražších mít xenony tak se do budoucna na lidi zas vymyslí jiná příplatková výbava aby se prosperovalo.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#42 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

mari píše:Ruku na srdce, jak moc je asi ten ostřik světel účinej. To bys musel mít na světlech stěrače a ještě toto aplikovat stejně často jako ostřikuješ a stíráš čelní sklo. Dočet sem se že ostřik a čidla štelování se začal dávat jen proto aby se tenkrát mohla nasadit monstrózní cena na nadstandartní výbavu "xenony" a prodejce mohl říkat podívejte se lidi co všechno za tu cenu máte. Těžko by někdo tenkrát pochopil že dá třebas 50 klacků jen za modrý světýlko. Dnes je to skoro standart u dražších mít xenony tak se do budoucna na lidi zas vymyslí jiná příplatková výbava aby se prosperovalo.

Tak to by mě zajímalo, kde jsi četl takovej blábol. Můžeš uvést zdroj informace?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
zet

#43 Příspěvek od zet »

mari píše:Ruku na srdce, jak moc je asi ten ostřik světel účinej. To bys musel mít na světlech stěrače a ještě toto aplikovat stejně často jako ostřikuješ a stíráš čelní sklo. Dočet sem se že ostřik a čidla štelování se začal dávat jen proto aby se tenkrát mohla nasadit monstrózní cena na nadstandartní výbavu "xenony" a prodejce mohl říkat podívejte se lidi co všechno za tu cenu máte. Těžko by někdo tenkrát pochopil že dá třebas 50 klacků jen za modrý světýlko. Dnes je to skoro standart u dražších mít xenony tak se do budoucna na lidi zas vymyslí jiná příplatková výbava aby se prosperovalo.

Já jsem to nečetl,ale myslím si to také.Už jsem se tu dotazoval - vás erudovanějších - jak spolu souvisí(podle vás) trojkombinace xenon - aut naklápění - ostřik.
Proti naklápění nic rozhodně nemám(naopak) ale jisté je že i naklápěné blbě seřízené klasik světlo oslní dokonale - takže xenon to podle mne už neudělá o mnoho lépe! A ty ostřiky na rozdíl od stěračů - jak psal kolega výše,jsou z mé vlastní zkušenosti opravdu na h... - pokud tedy nepotřebuješ odmočit haubnu před myčkou - pak jo.Tu souvztažnost s xenony beru jako kdyby k ABS byly nutné bzpečnostní šrouby na kolech. Děkuji za relevantní odpověď na mé dotazy.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#44 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Xenony na rozdíl od žárovek nehřejou, takže při sněžení se sníh nerozpouští a od toho jsou tam ty ostřikovače.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
zet

#45 Příspěvek od zet »

Vlasta píše:Xenony na rozdíl od žárovek nehřejou, takže při sněžení se sníh nerozpouští a od toho jsou tam ty ostřikovače.

Takže vlastně zimní výbava :D tomuhle snad ani sám nevěříš. A já myslel že jsou primárně určené k(teoretickému)omytí světla a to bez ohledu jestli hřeje či ne.- viz auta s nexenony.
mari

#46 Příspěvek od mari »

Čet sem to na netu, byl to starší článek o nadstandartní výbavě automobilů, ale kde to bylo to nevim.

Ačkoli se xenonům říká studené světlo, není pravda že neprodukují teplo. To teplo rozhodně stačí k tomu aby nenamrzalo sklo světlometu.
Kruty
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Kruty »

Na mem predchozim aute jsem ostrik svetel mel, a musim rict, ze to s toho skla bordel umeje docela dobre, tedy pokud to neni letitej nanos bahna, ale jen takovej ten klasickej bordel ze silnice - v zime sul, a pres leto spina ze silnice, co ti spini po desti predni sklo.

Nevim jak presne je to resene, ale prislo mi, ze ten ostrik svetel ma o dost vetsi tlak kapaliny nez ostrik predniho skla, aby to melo nejakou ucinost.

Co jsem zaslechl argumenty proti ostriku svetel v mem okoli, tak to nebylo ani tak o tom, ze to nemeje, ale spis ze rychleji ubejva voda v nadrzce, a to stoji prachy...
Odpovědět