Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak se zbavit pískání destiček/kotoučů?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JED55CZ

#1 Příspěvek od JED55CZ »

Po vymene prednich kotoucu a desek (oboji ATE made in Germany) mi zacali nechutne, ale fakt nechutne piskat. Mam na tom najeto uz cca 2000km a zda se mi to cim dal horsi :!: Nejvic to knuci, kdyz jsou horky a dojizdim na svetla a razantne slapnu na brzdy, kdyz dobrzduju mirne, tak je to slabsi jekot... :?

Nevite nekdo co s tim :?: Novy ( jiny ) desky :?: Cistit :?: Stocit :?:

Predtim, kdyz jsem menil jen desky, to delalo cca do najeti 1500km, pak to prestalo, ale tedka, to je fakt humus :cry: Dikec
524td

#2 Příspěvek od 524td »

Nevim jestli ti to pomůže, ale také jsem jednou řešil podobný problém a známý mi poradil srazit hrany na brzdových destičkách. Zlepšilo se to tak o 80% a po ujetí cca 2000km pískání úplně zmizelo.
smocek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od smocek »

presne tak trosku obrousit desticky na ty strane co je vne kotouce.. a pokud bude i hrana na kotouci tak ji odstranit
Zdenal

#4 Příspěvek od Zdenal »

Maj se zajet, jestli jsi to někde ze začátku víc probrzdil, tak je to v pr...., jinak s těma hranama desek se to dělá běžně na obou stranách, takový náběhy.
Sundej desky, udělej náběhy a brzdící plochy vem dráťákem, myslim, že pak to bude ok.
A tak 500km brzdit fakt zlehka.
JED55CZ

#5 Příspěvek od JED55CZ »

Thx vsem, kouknu na to a zkusim to mirne obrousit. Jinak, jsem je vazne nikde neprobrzil, spis naopak asi nedobrzdil, mi prijde :roll:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DC Výkonná rada »

pískání se většinou dá odstranit namazáním destiček měděnou vazelínou - samozřejmě na ploše, kterou dosedá do brzdiče - měl by to být běžný postup při výměně destiček, ale většina autoservisů na to kašle
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
JED55CZ

#7 Příspěvek od JED55CZ »

Zitra na to budu mit time, sundam, obrousim hrany a promaznu to..uvidime :idea:
Hansen

#8 Příspěvek od Hansen »

Já jsem koupil desky ATE a byly namazány měděnou vazelínou už od výrobce. Namazanýma plochama byly slepeny k sobě. Mám také kotouče ATE a desky ATE, koupené v Autokelly a ani nepípnou.
mari

#9 Příspěvek od mari »

Ja srazil jak desticky tak kototouce, nastrikal sprejem na cisteni brzd a piskam furt. Co se oteplilo tak je to jeste horsi. Uz sem rezignoval a kaslu na to.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DC Výkonná rada »

mari píše:Ja srazil jak desticky tak kototouce, nastrikal sprejem na cisteni brzd a piskam furt. Co se oteplilo tak je to jeste horsi. Uz sem rezignoval a kaslu na to.

nevidim tam v tom tvym seznamu polozku promazani zadnich stran desticek v miste dosednuti do brzdice - hlavně na tomto přechodu vzniká ona vysokofrekvenční rezonance, která je známa jako pískání :-)
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
mari

#11 Příspěvek od mari »

Tam jsem to nemazal, protože tu pastu nemám a pochybuju že by mi to pomohlo. Po výměně mi to ani nehvízdlo ale druhej den to vypuklo, je to nepříjemný. Podle mě to je matriálem, jak si desky nesednou s kotoučem tak je pískot na světě. Na to abych to rozbral a namazal jsem holt moc línej :lol: nikdo tady nepotvrdil že ta pasta dělá divy
feluxis
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od feluxis »

chlapi me to piskalo taky a ikdyz jsem srazil hrany,tak porad piskaly.vyresil jsem to vymenou za nove.
jurasis

#13 Příspěvek od jurasis »

Nešlapejte na brzdu a nebude to pískat... :roll:

DC: dík za radu, účinek okamžitý... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Peter_C

#14 Příspěvek od Peter_C »

Mno mě to pískalo jak kráva, uplnej hnus pak sem to stříknul pořádě měděným sprejem (OBI asi za 200 cca) a teď ani malej písk, no občas, ale je to lepší asi o 300% :D už fakt místo uširvoucího pískotu slyším desky jak se zakusujou do kotoučů
JED55CZ

#15 Příspěvek od JED55CZ »

Tak to bylo celý sundáno, desky přakartáčovány a strany namazány pastou do ATE a zlepšilo se to o cca 75%. Hned po aplikaci to bylo úplně pryč, po najetí kolem 50 km se to mírně ozvalo, ale je to luxus oproti tomu předšlému stavu.. :!:

Ty desky mají na sobě teflonový povlak, který by - co jsem se dozvěděl - měl suplovat právě tu funkci mazání :?: :idea:

Nicméně THX
jurasis

#16 Příspěvek od jurasis »

Taky na nich mám tu samolepku a byla na píč...

No, stejně jsem je v sobotu ve Šternberku zapálil... :lol: 8)
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Pavel H

#17 Příspěvek od Pavel H »

Pískání destiček způsobuje více věcí. Nevhodně zvolené destičky versus kotouč, více či méně přidřený třmen, vůle na čepech třmenu apod. Co jsem opravoval pískající destičky, tak se to snad jednou nepovedlo a to jen proto, že majitel nechtěl na mé doporučení provést osazení správnými komponenty.
Peasy

#18 Příspěvek od Peasy »

Peter_C píše:Mno mě to pískalo jak kráva, uplnej hnus pak sem to stříknul pořádě měděným sprejem (OBI asi za 200 cca) a teď ani malej písk, no občas, ale je to lepší asi o 300% :D už fakt místo uširvoucího pískotu slyším desky jak se zakusujou do kotoučů

Co mam nastrikat tim sprejem???Kotouce bo co?!
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

NE!!! Měděná sračka patří na zadní stranu desek, na ocelovou desku.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Odpovědět