Po vymene prednich kotoucu a desek (oboji ATE made in Germany) mi zacali nechutne, ale fakt nechutne piskat. Mam na tom najeto uz cca 2000km a zda se mi to cim dal horsi Nejvic to knuci, kdyz jsou horky a dojizdim na svetla a razantne slapnu na brzdy, kdyz dobrzduju mirne, tak je to slabsi jekot...
Nevite nekdo co s tim Novy ( jiny ) desky Cistit Stocit
Predtim, kdyz jsem menil jen desky, to delalo cca do najeti 1500km, pak to prestalo, ale tedka, to je fakt humus Dikec
Nevim jestli ti to pomůže, ale také jsem jednou řešil podobný problém a známý mi poradil srazit hrany na brzdových destičkách. Zlepšilo se to tak o 80% a po ujetí cca 2000km pískání úplně zmizelo.
Maj se zajet, jestli jsi to někde ze začátku víc probrzdil, tak je to v pr...., jinak s těma hranama desek se to dělá běžně na obou stranách, takový náběhy.
Sundej desky, udělej náběhy a brzdící plochy vem dráťákem, myslim, že pak to bude ok.
A tak 500km brzdit fakt zlehka.
pískání se většinou dá odstranit namazáním destiček měděnou vazelínou - samozřejmě na ploše, kterou dosedá do brzdiče - měl by to být běžný postup při výměně destiček, ale většina autoservisů na to kašle
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Já jsem koupil desky ATE a byly namazány měděnou vazelínou už od výrobce. Namazanýma plochama byly slepeny k sobě. Mám také kotouče ATE a desky ATE, koupené v Autokelly a ani nepípnou.
Ja srazil jak desticky tak kototouce, nastrikal sprejem na cisteni brzd a piskam furt. Co se oteplilo tak je to jeste horsi. Uz sem rezignoval a kaslu na to.
mari píše:Ja srazil jak desticky tak kototouce, nastrikal sprejem na cisteni brzd a piskam furt. Co se oteplilo tak je to jeste horsi. Uz sem rezignoval a kaslu na to.
nevidim tam v tom tvym seznamu polozku promazani zadnich stran desticek v miste dosednuti do brzdice - hlavně na tomto přechodu vzniká ona vysokofrekvenční rezonance, která je známa jako pískání
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Tam jsem to nemazal, protože tu pastu nemám a pochybuju že by mi to pomohlo. Po výměně mi to ani nehvízdlo ale druhej den to vypuklo, je to nepříjemný. Podle mě to je matriálem, jak si desky nesednou s kotoučem tak je pískot na světě. Na to abych to rozbral a namazal jsem holt moc línej nikdo tady nepotvrdil že ta pasta dělá divy
Mno mě to pískalo jak kráva, uplnej hnus pak sem to stříknul pořádě měděným sprejem (OBI asi za 200 cca) a teď ani malej písk, no občas, ale je to lepší asi o 300% už fakt místo uširvoucího pískotu slyším desky jak se zakusujou do kotoučů
Tak to bylo celý sundáno, desky přakartáčovány a strany namazány pastou do ATE a zlepšilo se to o cca 75%. Hned po aplikaci to bylo úplně pryč, po najetí kolem 50 km se to mírně ozvalo, ale je to luxus oproti tomu předšlému stavu..
Ty desky mají na sobě teflonový povlak, který by - co jsem se dozvěděl - měl suplovat právě tu funkci mazání
Pískání destiček způsobuje více věcí. Nevhodně zvolené destičky versus kotouč, více či méně přidřený třmen, vůle na čepech třmenu apod. Co jsem opravoval pískající destičky, tak se to snad jednou nepovedlo a to jen proto, že majitel nechtěl na mé doporučení provést osazení správnými komponenty.
Peter_C píše:Mno mě to pískalo jak kráva, uplnej hnus pak sem to stříknul pořádě měděným sprejem (OBI asi za 200 cca) a teď ani malej písk, no občas, ale je to lepší asi o 300% už fakt místo uširvoucího pískotu slyším desky jak se zakusujou do kotoučů