Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 - z niceho nic ztrata vykonu?
Hola,chlapi kamos koupil e39 530d a ma taky mensi problem. Na kazdou rychlost kdyz od spodu da plny tak jak se chytne turbo a vystreli to ale jen na malinkou chvily,pak to polevi a tah je znatelne jiny,jako by to ubralo 30 koniku. Turbo je fungl nove,najeto cca 400 km. Diagnostika nic nehlasi. Potkal se nekdo s necim podobnym? Jo a filtry jsou taky vsechny new.
lidi mam podobnej problem....v nizkych otackach mi auto vubec nechce jet...dokonce mam i problem se v prudsim kopci rozjet a na jednicku !! ho vyjet....vsechno ale jen v nizkych otackach pak od tri tisic uz to je lepsi,ale furt si myslim ze to neni jako driv...byl jsem na diagnostice a jen to hlasilo chybu polohy vacky tak se cidlo vacky vymenilo za nove, ale furt to nejede a navic to hlasi stale stejnou chybu..nesetkal jste se s tim uz nekdo?
zdar,mam ten samy problem,dovezl jsem E39 530 D,2001,142kw, predtim jsem mel 2x to same, ale tohle nema vubec tah...mam steptronic a kdyz za jizdy pridam plyn tak to ma velkou prodlevu,pak to sice vystreli,ale po chvilce to zase ubere a vubec se to nechce rozjet... a kdyz je tahly dlouhy
kopec tak to vubec nejde rozjet, NEMATE NEKDO ZKUSENOST???? DIKY
kopec tak to vubec nejde rozjet, NEMATE NEKDO ZKUSENOST???? DIKY
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim vsechny jsem tu novy a mel bych dotaz koupil jsem cerstve e34 525 tds je to klenot na to v jakym jsou dneska stavu akorat kdyz tomu slapnu zacne trochu coudit a tak od tech 1900 - 2000 otacek jak se sepne turbo zacne to turbo pistet.....nebo spis svistet neni to nic hroznyho a me to prijde docela i normalni ale docetl jsem se ze to nema vydavat zadnej zvuk predem dekuji
tak dnes jsem byl na dignostice,vyjelo mi tam par zavad,vse vymazal,projel jsem to znovu napojil a zadna zavada!!!! ale porad to nema tah,jen chvilema
ale hned to zase zpomali.. nemohlo by to delat turbo?? motor bezi jak hodinky,na volnobeh, vubec nehuli,ani za jizdy??? do kopce to rozjedu max
na 140 ale je citit,ze to nema silu!! 530 D 142kw. DIKY ZA KAZDOU RADU.
ale hned to zase zpomali.. nemohlo by to delat turbo?? motor bezi jak hodinky,na volnobeh, vubec nehuli,ani za jizdy??? do kopce to rozjedu max
na 140 ale je citit,ze to nema silu!! 530 D 142kw. DIKY ZA KAZDOU RADU.
-
Mám 525 benzín a začlo mi to dělat taky,rozsvítila se kontrloka (eletrkonika motoru) a jel jsem ke Stratos auto v Hradci,a 14 dní s v tom hrabou a nevědí,vyměnili svíčky(přitom tam byli nový),dali si tam svoje
,jinak zkoušeli vyměnit cívky a furt to dělá,vyjedou a po chvíli se rozsvítí kontrolka znovu,hned nastoupí nouzový režim... a nejede to.Dnes mi volali, že je tam porušená izolace kabeláže motoru,tak obědnali celej svazek tak snad to bude ono.Ale jestli někdo má zkušenost nebo by někdo mohl vědět co by to mohlo dělat ,napiš te,prosím Poraď te jim
,a přitom tam je každej druhej s vysokou školou...zatím díky...
Sice nejmodernější servis BMW v čechách,ale na nic, Měli jsme tam "sedmičku" s automatem ten si řadil jak se mu zachtělo(že jste šli i na čelní sklo) hnus a museli to odvíst do Vysokýho mýta a tam řekli že tý převodovce ještě uškodili...
,co je to prosím za servis....Teďka tam mám svoji milovanou E39 .chyba.

Sice nejmodernější servis BMW v čechách,ale na nic, Měli jsme tam "sedmičku" s automatem ten si řadil jak se mu zachtělo(že jste šli i na čelní sklo) hnus a museli to odvíst do Vysokýho mýta a tam řekli že tý převodovce ještě uškodili...

Tak dalsi s podobnym probleme... mam 3.0d 135kw. Najednou auto nema vykon vubec. V celym spektru otacek je strasne liny. Pri plnym plynu jde na prvni dva rychlostni stupne ukazatel okamzite spotreby az na doraz, na 3 uz jen max. na 20 a od 4ky to nepreleze 12litru. na diagnostice to hlasi, ze do motoru jde 0baru paliva, takze mi mechanik rekl, ze je to asi cerpadlo co je pod sedackou. Jenze pak sme s jinym mechanikem zjjistili, ze pri otoceni klicku to cerpadlo normalne sepne, takze to nevypada na to. Nevite nekdo? Treba vaha vzduchu?
-
hajdulak píše:vahu mas,jak je vzduchovy filtr a zepredu do toho vede takova ovalna plastova roura.je to takovej plastovej oval a vede do toho stekr. sundej ten podlouhlej kryt jak vede od vicka serva a uvidis ji...
jestli nevis jiste jestli ji mas v haji tak zkus jen odpojit ten stekr a projed to...
Tak jsem udělal přesně to co jsi mi poradil, a žádná změna. Ať byla váha zapojená nebo odpojená, jede to uplně stejně mizerně, do 3.000ot/min jakžtakž normálně a od 3.000ot/min to nechce táhnout a jak jsem zjistil, ani nejde motor vytočit do vyšších otáček než zhruba 3.300ot/min. Prostě strop, ani na místě když auto stojí a není tedy v zátahu.
Znamená to tedy, že váha vzduchu bude špatná, když jí odpojím a žádná změna?