Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 sedan - výměna zadních tlumičů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Studna

#1 Příspěvek od Studna »

Tak jsem se o víkendu pustil do výměny podvozku na E39 sedan, předek za 2 hoďky hotovej, ale zadek byl mazec. Kdo to z vás bude dělat, tak se obrňte pevnýma nervama. Nemít TIS, tak jsem total v kopru. To se soudruzi z NDR zbláznili, větší pakárnu jsem nezažil. V domění, že to bude pohoda jak na E36, jsem se do toho pustil až v sobotu ve 12 hodin a za 7 hodin hotovo a vytočenej jak kráva. Člověk musí rozebrat půl auta, než vymění 2 pos...ný tlumiče. Když si představím, že bych to dal někam do servisu, kde jsou zvyklí na standartní uložení a demontáž tlumičů, tak jednak bych zaplatil ranec a 100% by něco zničili, pochybuju, že by vše sundali opatrně jak já a dali vše na své místo. Doufám, že tam ten podvozek vydrží alespoň pár let.
Elektro

#2 Příspěvek od Elektro »

Souhlas.Nedávno jsem měnil zadní pružiny a připadá mi dost zvláštní vyndavat zadní sedačky,plato,Repro kvůli 6 šroubům.Také jsem to dělal dlouho. :? Docela by mě zajímalo kolik by si za to řekli v BMW ,ale bude to asi pěknej kotel,protože jako hodinovku by jim to asi nikdo nedal.
Susi

#3 Příspěvek od Susi »

Chlapi,
jdu teď měnit zadní tlumiče. Jakou značku?

Sachsy jsou celkem nákladný... :?

Díky.
Studna

#4 Příspěvek od Studna »

Bilstein B4 od p. Chovance, se slevou za všechny 4 jsem dával 10500 kč. Hlavně ne Monroe.
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

8O fakt levný.

Díky za typ.
Susi

#6 Příspěvek od Susi »

Co myslíte?,

Sachs, nebo Bilstein B8? Mám M-Technics podvozek.

Díky.
Studna

#7 Příspěvek od Studna »

No M-technic je -30, takže sport. tlumiče nejsou nutný. Na B8 to bude dost tvrdý a cena je trochu jinde, tušim že 7500 za jeden. B8 dávaj při snížení -50 a víc. Myslím že jedno kterou značku vybereš, obojí je top kvalita. Záleží kolik chceš investovat.
Susi

#8 Příspěvek od Susi »

Ale jo, jsou nutný. Podle WIN-kódu mi v MJ auto zjišťovali přesný typ tlumičů, které potřebuju.
Bylo mi řečeno, že nejlépe sachs, nebo Bilstein B8.

Chci mít auto co nejvíc komfortní, Bilstein má konstrukci UPsideDOWN a prý se chová úplně jinak (lépe). Tak nevím, nemám zkušenost. Jestli bude tvrdší, budu nasr.....

Bilstein prý mají delší životnost než Sachs.

Sakra, co mám koupit...
Studna

#9 Příspěvek od Studna »

Nejlepší bude, když se spojíš zde na klubu s p.Chovancem (auto-fren) a on ti poradí. B8 jsou sport. tlumiče na snížené auta, tzn. 100% to bude tvrdší. Ale jak říkám zkontaktuj info@auto-fren.cz a tam dostaneš nejlepší radu.
Susi

#10 Příspěvek od Susi »

Bilsteiny mi nabídl pan Chovanec :wink:

Pokud jsou tvrdší, nechci je.
Studna

#11 Příspěvek od Studna »

Hele já mám sníženo stejně jako M-technik podvozek (KW -35/-20) a s tím Bilstein B4 a auto je tvrdší, ale perfektně komfortní. Jsem max. spokojen. Taky mi nabízel B8, ale nechtěl jsem tvrdej podvozek a ještě 2násobnou cenu a všeobecně platí, že do snížení -40 je možné použít seriové tlumiče (tzn. B4). No je to na tobě co zvolíš.
Susi

#12 Příspěvek od Susi »

Moje tlumiče mají údajně jiné misky a musel bych proto kupovat i nové pružiny. :?
Jasně, že bych radši koupil B4, ale nechci tím něco potnout...

Fakt nevim, co mám koupit. Ale musím to koupit rychle. :lol:
Studna

#13 Příspěvek od Studna »

Já jsem ty misky měl volně na tlumičích, tzn. šly přendat na nové tlumiče. Každopádně u zadních tlumičů byly nové (identické s původnímy) a na přední jsem je přendal ze starých tlumičů. Tak jako tak by měly jít z těch starých tlumičů přendat. Ale to by chtělo pozjistit předem.
Susi

#14 Příspěvek od Susi »

Nebudu experimentovat a koupím Sachsy M-Technics.
Jeden zadní stojí 5.900,- :roll: Ale bolí to...
Studna

#15 Příspěvek od Studna »

No zase tam dáš přesně to, co tam má být origo. Cena brutusální.
Susi

#16 Příspěvek od Susi »

Jo, cena po slevě.
Původně 7.500,- za kus :evil:
Susi

#17 Příspěvek od Susi »

Chlapi,

"B8" jsou namontovány a musím říct, že jsou skutečně vynikající. Jsou relativně tvrdý, ale přes to velice komfortní. Jsem spíš z těch "pohodlnějších" a přiznám se, že jsem měl trochu strach, ale nee.. :D

Aby to nabylo zas tak růžový, tak se zeptám na problém, kterej se výměnou bohužel neodstranil. Auto má tendenci se v pravotočivých zatáčkách nějak moc naklánět. Levotočivé jsou naprosto OK.
Myslíte, že unavená pružina? Uložení tlumičů je taky nové, pružiny původní. Nebo nějaký silentblok na uložení nápravy?

Máte někdo podobnou zkušenost?

Díky :?
vally
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od vally »

Jednou jsem měl stejný problém a dělala to utržné stabilizační tyčka.... :wink:
Mihal

#19 Příspěvek od Mihal »

Taky mi čeká výmna zadních tlumičů, koukal jsem na to a neni mi moc jasný jak odmontuju to plato s el. roletkou.
Zdenal

#20 Příspěvek od Zdenal »

Susi píše:Aby to nabylo zas tak růžový, tak se zeptám na problém, kterej se výměnou bohužel neodstranil. Auto má tendenci se v pravotočivých zatáčkách nějak moc naklánět. Levotočivé jsou naprosto OK.
Myslíte, že unavená pružina? Uložení tlumičů je taky nové, pružiny původní. Nebo nějaký silentblok na uložení nápravy?

Díky :?

Silent nebo uložení to myslím dělat nebude.
Když to pořádně prohlídneš a viditelné poškození podvozku vyloučíš, tak to může být pouze unavená pružina..

To by doopravdy musela být utržená stab. tyčka nebo utržená příčná stab. tyč někde v uložení..
Odpovědět