Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problem se zpátečku u automatu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fox3

#1 Příspěvek od Fox3 »

Kámošovi na 2.3i e39 a přestává jet na zpátečku.Rychlost,tam zařadí,i na dyspleji tam je,ale couvá pomaličku a čim dál míň.Oleje je tam dost.Tak snad ste měl problém i někdo jinej,nebo aspoň poradíte.Každopádně díky :cry:
bodarapid

#2 Příspěvek od bodarapid »

tak to jsem já z tou zpátečkou je to prasklý nějaký kroužek ze zoubkama v hřídely jen co jsem vyděl od spoda a to přitom jezdim jak starej dědek mám najeto 112000 to bych se pos..l mylel jsem že toje ten ventyl,nevý někdo kde se daj koupit nějaké ty díly do převodovky :( :( :( :(
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PetacekBE »

Na netu máš spoustu firem - repase automatů atd.... Já mám dle tacho najeto 237000 a automat v poho - ale kdo ví esi je to reálná hodnota a kdo ví esi není vyměněn
Fox3

#4 Příspěvek od Fox3 »

Tak sme to zjistily,je to kroužek co se jezdí přes lamely,když dáš zpátečku.Je totálně rozlámanej.
bodarapid

#5 Příspěvek od bodarapid »

tak opraveno byl to dvojitej buben za 3000 ale vyndat mrchu převodovku byl pakec pak to byla sranda :lol: :lol:
Strosek

#6 Příspěvek od Strosek »

ste si to opravili sami ?

jakej dvojitej buben, prosím tě ?
bodarapid

#7 Příspěvek od bodarapid »

já sám je to oboustranej buben z lamelama zajištěný sejgrovkama a jedna strana byla utržená v místě tý sejgrovky tam je to dost zeslabený
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

bodarapid píše:já sám je to oboustranej buben z lamelama zajištěný sejgrovkama a jedna strana byla utržená v místě tý sejgrovky tam je to dost zeslabený

No, ale převodovka musela ven z auta - všechno vylejt, rozborka, zjištění závady, nákup dílu, skládačka, olejíček, montáž cca snad 90kg vážícího prasete zpět do chlívku.

Je to tak ?

Tato závada je často následkem toho, že při přeřazování ze zpátečky / na zpátečku auto nestojí na místě. Proto maj některý auta u voliče symbol, že se při přeřazování R/P/.... má stát na brzdě - u některých to dokonce svítí,...
bodarapid

#9 Příspěvek od bodarapid »

přesně tak jediný co mi pomohl kámoš bylo že my půjčil hvězdičky kolem příruby
spencer

#10 Příspěvek od spencer »

Tak to vypadá,že se mi stala ta samá závada,přesne jak popisuješ nejede na zpátečku.
Nemohl by ses trochu rozepsat o tom,kde jsi koupil náhr.díl.kde se v tom automatu nachází a jak vůbec postupovat.
Autům rozumím,tak myslím,že bych to zvládl taky opravit.
Předem díky za pomoc.
bodarapid

#11 Příspěvek od bodarapid »

čus v první řadě vypustit olej vyndat vanukdyž tam budou kousky hliníku máš vyhráno máš to samý co já ,odpojit trubky konektory řazení a pak jsem vyndal plato z ventylama někde se koukni který šroubky já je vyndal všechny a to bylo špatně pak se my vysipaly kuličky pérka atd nato pozor,pak jsem vyndal převodovku k setrváku je na 3šroubech je tam okínko ze záslepkou,kardan šusplechy,když byla venku tak od setrváku jsem vyndal hydroměnič je tam nasazenej a pod ním jsou šroubky hvězdy pak to celý vyndáš ten dvojitej buben co jsem měl já je někde uprostřed zespoda na třech šroubech jak byl filtr pošlu ti na mejl fotku,skusím se podívat jestli najdu tu firmu na ten buben,je to docela jednoduchý jen dávat pozor jak to tam bylo
spencer

#12 Příspěvek od spencer »

Ok,díky.
Teď jen zjistit jaký šroubky drží to ventilplato,aby to taky na mě nevyskákalo.
bodarapid

#13 Příspěvek od bodarapid »

zkus to v etk já jsem si koupil bmw TIS jinak tady je odkaz na díly http://www.kaps.cz/
emtrojak

#14 Příspěvek od emtrojak »

Prosim ukazete nekdo v etk o co se jedna. Dekuji
bodarapid

#15 Příspěvek od bodarapid »

Odpovědět