Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nefunkční BC a origo rádio
Tak se zeptám na něco, co se tady určitě řešilo, ale nějak jsem to nenašel v použitelné formě.
Mám e39 528i r.v. 98/7 s velkým BC a radiem Business na kazety bez changeru.
Situace je taková, že se mi poměrně často (cca jedno ze dvou startování) nerozsvítí kontrola airbagu a rádio i BC se vůbec nerozsvítí - na displayi co je na přístrojovce zůstane svítit jedna hodnota a nejde páčkou přepnout (panel topení jde a normálně svítí), přes volant nefunguje ani tempomat.
Nedělá to za jízdy prostě jen při startu - stačí většinou jen vypnout klíček a znovu zapnout a zase to běží. Teď mám navíc pocit, že se ještě načetla chyba airbagu, takže svítí kontrolka.
Že by to byly pojistky se mi nezdá, protože jednou to jde a jednou nejde.
Nevíte, čím by to mohlo být?
Případně bych tipoval nějaký špatný kontakt - ale vůbec nevím, jak vyndat rádio a BC.
Na diagnostice jsem ještě nebyl - auto mám velice krátce.
Mám e39 528i r.v. 98/7 s velkým BC a radiem Business na kazety bez changeru.
Situace je taková, že se mi poměrně často (cca jedno ze dvou startování) nerozsvítí kontrola airbagu a rádio i BC se vůbec nerozsvítí - na displayi co je na přístrojovce zůstane svítit jedna hodnota a nejde páčkou přepnout (panel topení jde a normálně svítí), přes volant nefunguje ani tempomat.
Nedělá to za jízdy prostě jen při startu - stačí většinou jen vypnout klíček a znovu zapnout a zase to běží. Teď mám navíc pocit, že se ještě načetla chyba airbagu, takže svítí kontrolka.
Že by to byly pojistky se mi nezdá, protože jednou to jde a jednou nejde.
Nevíte, čím by to mohlo být?
Případně bych tipoval nějaký špatný kontakt - ale vůbec nevím, jak vyndat rádio a BC.
Na diagnostice jsem ještě nebyl - auto mám velice krátce.
Hm, tazko povedat, bez diagnostiky sa chyba bude hladat tazko... nemyslim ze to bude vzadu na radiu. Inac sa tu riesilo uz viackrat ako ho vybrat, myslim ze kolecko na ovladanie hlasitosti treba vytiahnut a pod nim je nejaka skrutka ktoru treba povolit a potom to vybrat. Chyba moze byt aj v module LCM alebo kdekolvek inde.... Asi jedina cesta dat to na diag...
Hele, já elektrice moc nerozumím, ale při koupi auta jsem měl podobný problém - nesvítící rádio, pak tlačítka na volantu taky nefungovaly a už přesně nevím co ještě. Kámoš, který mi to dovezl, vyměnil akorát nějaké relé. Vím, jsou to velmi nepřesné neurčité informace, nicméně, třeba máš problém taky v relé.
Přátelé kamarádi, přes zimu se auto nějak umoudřilo, ale teď zase dělá problémy - zase to samé.
Nevíte prosím Vás někdo, jaké relé by se teda mohlo vyměnit, aby to fungovalo? - je fakt, že příznaky by tomu napovídaly spíš než vednému kontaktu - protože za jízdy už se to nikdy nerozpojilo.
Kde bych mohl tohle relátko najít?
Díky moc.
Nevíte prosím Vás někdo, jaké relé by se teda mohlo vyměnit, aby to fungovalo? - je fakt, že příznaky by tomu napovídaly spíš než vednému kontaktu - protože za jízdy už se to nikdy nerozpojilo.
Kde bych mohl tohle relátko najít?
Díky moc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim
mam e39 a mam radio v levem zadnim blatniku,radio piska pri pusteni FM stanice,muze mi nekdo poradit co se da delat?Setkal se tu nekdo z touto zavadou radia,nebo mam hledat zavadu jinde?mel jsem snad vsechno co v tom kufru je spolecne z hudbou odpojene abych zjistil jestli to je radio nebo neco jinyho?
Hledal jsem zesilovac,ale zadny jsem tam nevidel,jen anteni zesilovac.
Prosim o radu
mam e39 a mam radio v levem zadnim blatniku,radio piska pri pusteni FM stanice,muze mi nekdo poradit co se da delat?Setkal se tu nekdo z touto zavadou radia,nebo mam hledat zavadu jinde?mel jsem snad vsechno co v tom kufru je spolecne z hudbou odpojene abych zjistil jestli to je radio nebo neco jinyho?
Hledal jsem zesilovac,ale zadny jsem tam nevidel,jen anteni zesilovac.
Prosim o radu