Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

repro E39 touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
milo
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od milo »

přemýšlím nad mírným upgrade repro v E39 touring. mám základní rádio s kazetou a changer v kufru. do výměny rádia se mi nechce, jsem pro originál, a jsem s ním spokojen. co mě ale trápi, je tragická kvalita zadních repro (ty co jsou ve střeše). jaký přesný rozměr se tam dá bez jakéhokoliv bastlení dát? uvítam i tipy na konkrétní typy :)
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Mám vyzkoušeno,že i když tam dáš do střechy jiné repro tak to bude hrát hrozně.Ozvučnice je moc velká.
milo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milo »

diky za upozorneni. jde mi hlavne o kvalitu vysek, podle me tam neni klasicka civka na vysky, ale proste jen ten hlinikovy sr*c uprostred membrany. resenim toho problemu co pises by byl highpass filtr, stacil by predrazeny bipolar kondenzator do serie, aby do toho nesel bas, co to uz nezvladne.
chrompacket

#4 Příspěvek od chrompacket »

nedávno jsem se taky čuměl do střechy co je tam vlastně za chrchlátka, přešel jsem z E36 kde jsem měl Hi-Fi Lautsprachersystem a tak mně prostě ta origo hudba nenadchla, chtělo by to trošku vyvážit tenn zvuk, vzadu chybí jednoznačně vysoké tóny, a zároveň postrádám středové tóny v celém autě, pokud máte někdo nějaké zkušenosti s vylepšením zvuku prosím taky o nějaké rady či typy,
a co mně nejvíce zajímá, jaký má vlastně to origo Bussines rádio výkon, má to alespoň nějakých 5W na kanál...neví někdo :?:
milo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

budou tam nejaky TDAcka, mozna 2005ky? 5watt sinus na kanal si myslim ale urcite.
chrompacket

#6 Příspěvek od chrompacket »

řešili jste už někdo zapojení klasického autozesilovače přes vysokoúrovnňový vstup??? klasické origo rádio nemá totiž výstup pro zesilovač a tak je jediná možnost řešit to takto, zajimálo by mně jestli je možné vzít sígnál třeba ze zadních repro s tím, že ty reproduktory chci zachovat, prostě jen natáhnu dál linku do zesilovače, nevím moc se v elektro nevyznám, ale předpokládám, že asi tam bude něco s odporama...??? ví někdo, nebo má zkušenost :?:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xdentist »

jake mas origo radio?
chrompacket

#8 Příspěvek od chrompacket »

xdentist píše:jake mas origo radio?

bussines rds, ten uplný základ :oops:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xdentist »

a zezadu ma konektor s kulatymi nebo plochymi piny? plus jestli pod timto konektorem ma 2x 10 nebo 12ti pinovy dvourady konektor.pokud anu tak podle schematu lze z jednoho z nich vytahnout LINE L a P výstup. Sám to teď zkoumám,uvažuju totiž taky na možnostech připojení nějakého lepšího systému.
chrompacket

#10 Příspěvek od chrompacket »

xdentist píše:a zezadu ma konektor s kulatymi nebo plochymi piny? plus jestli pod timto konektorem ma 2x 10 nebo 12ti pinovy dvourady konektor.pokud anu tak podle schematu lze z jednoho z nich vytahnout LINE L a P výstup. Sám to teď zkoumám,uvažuju totiž taky na možnostech připojení nějakého lepšího systému.

no skončím do garáže mrknout, ale nevidím to moc nadějně, že by tam něco takového mohlo být....
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od xdentist »

bud jeden nebo druhej...
Přílohy
New Gen 40 Pin Radio pinout.jpg
New Gen 40 Pin Radio pinout.jpg (35.39 KiB) Zobrazeno 285 x
Old Gen 17 Pin Radio pinout.jpg
Old Gen 17 Pin Radio pinout.jpg (29.79 KiB) Zobrazeno 285 x
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od yxyxyx »

omlouvám se za znovuotevření tématu, vím že repro se tu rozebírají celkem často, ale stejně :-)

libovka píše:Mám vyzkoušeno,že i když tam dáš do střechy jiné repro tak to bude hrát hrozně.Ozvučnice je moc velká.

Pokud bych vzal zesík a napíchl kvalitní repro do stropu, nevyřešilo by to problém s nedostatkem výkonu na tak velkou ozvučnici?

Subík řešit nechci a chci se dostat ke kvalitnějšímu a vyváženějšímu zvuku / přemýšlím o kvalitním 4kanálu (či 2x 2kanál) a výměnu všech origo repro za stejně velké kvalitní repro. (hertz/magnat/sinus live/alpine..? :) ). Rádio každopádně nechat origo, i když mám to nejhorší možné (bussiness s kazetou) a vytáhnout si z origo drátů přes převodník signál, který zaslat do zesilovače/ů a zapojit novou kabeláž do nových repro :-) ...pokud by bylo potřeba, nechaly by se dveře a strop trochu vytlumit.. Prosím o radu :-) Potřebuji nějaké řešení, které nebude navenek vůbec vidět, ale bude dobře hrát.
Bastyan

#13 Příspěvek od Bastyan »

Měl jsem v kombíkovým Saabu geniální ozvučení, bohužel, ten trotl co mi auto v servisu rozkradl si vzal i jeden reprák z předních dveří a jeden vejškáč. Nicméně - mám k dispozici (vše Eyebrid) - dvě 13ky (ty by měly pasovat do předních dveří, jednu 16ku (do střechy), jeden výškáč, zesilovač na jméno si nevzpomenu (Rock..něco) a dva super kicky od Em-phaseru. Ty basáky jsou normální repra, měl jsem je v kastlíkach na nářadí v kufru (u E39 je to to samý), zesilovač v kufru pod podlahou a hrálo to fantasticky. Žádný pubertální dunění, ale špičkovej poslech. Pokusil bych se z toho vraku vytahat i nějaký kabely a kabel s pojistkou. Pokud by byl zájem, nechám zajímavé nabídce.
Odpovědět