Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
repro E39 touring
-
- Kontaktovat uživatele:
přemýšlím nad mírným upgrade repro v E39 touring. mám základní rádio s kazetou a changer v kufru. do výměny rádia se mi nechce, jsem pro originál, a jsem s ním spokojen. co mě ale trápi, je tragická kvalita zadních repro (ty co jsou ve střeše). jaký přesný rozměr se tam dá bez jakéhokoliv bastlení dát? uvítam i tipy na konkrétní typy 

-
nedávno jsem se taky čuměl do střechy co je tam vlastně za chrchlátka, přešel jsem z E36 kde jsem měl Hi-Fi Lautsprachersystem a tak mně prostě ta origo hudba nenadchla, chtělo by to trošku vyvážit tenn zvuk, vzadu chybí jednoznačně vysoké tóny, a zároveň postrádám středové tóny v celém autě, pokud máte někdo nějaké zkušenosti s vylepšením zvuku prosím taky o nějaké rady či typy,
a co mně nejvíce zajímá, jaký má vlastně to origo Bussines rádio výkon, má to alespoň nějakých 5W na kanál...neví někdo
a co mně nejvíce zajímá, jaký má vlastně to origo Bussines rádio výkon, má to alespoň nějakých 5W na kanál...neví někdo

-
řešili jste už někdo zapojení klasického autozesilovače přes vysokoúrovnňový vstup??? klasické origo rádio nemá totiž výstup pro zesilovač a tak je jediná možnost řešit to takto, zajimálo by mně jestli je možné vzít sígnál třeba ze zadních repro s tím, že ty reproduktory chci zachovat, prostě jen natáhnu dál linku do zesilovače, nevím moc se v elektro nevyznám, ale předpokládám, že asi tam bude něco s odporama...??? ví někdo, nebo má zkušenost 

-
-
xdentist píše:a zezadu ma konektor s kulatymi nebo plochymi piny? plus jestli pod timto konektorem ma 2x 10 nebo 12ti pinovy dvourady konektor.pokud anu tak podle schematu lze z jednoho z nich vytahnout LINE L a P výstup. Sám to teď zkoumám,uvažuju totiž taky na možnostech připojení nějakého lepšího systému.
no skončím do garáže mrknout, ale nevidím to moc nadějně, že by tam něco takového mohlo být....
-
- Kontaktovat uživatele:
omlouvám se za znovuotevření tématu, vím že repro se tu rozebírají celkem často, ale stejně
Pokud bych vzal zesík a napíchl kvalitní repro do stropu, nevyřešilo by to problém s nedostatkem výkonu na tak velkou ozvučnici?
Subík řešit nechci a chci se dostat ke kvalitnějšímu a vyváženějšímu zvuku / přemýšlím o kvalitním 4kanálu (či 2x 2kanál) a výměnu všech origo repro za stejně velké kvalitní repro. (hertz/magnat/sinus live/alpine..?
). Rádio každopádně nechat origo, i když mám to nejhorší možné (bussiness s kazetou) a vytáhnout si z origo drátů přes převodník signál, který zaslat do zesilovače/ů a zapojit novou kabeláž do nových repro
...pokud by bylo potřeba, nechaly by se dveře a strop trochu vytlumit.. Prosím o radu
Potřebuji nějaké řešení, které nebude navenek vůbec vidět, ale bude dobře hrát.

libovka píše:Mám vyzkoušeno,že i když tam dáš do střechy jiné repro tak to bude hrát hrozně.Ozvučnice je moc velká.
Pokud bych vzal zesík a napíchl kvalitní repro do stropu, nevyřešilo by to problém s nedostatkem výkonu na tak velkou ozvučnici?
Subík řešit nechci a chci se dostat ke kvalitnějšímu a vyváženějšímu zvuku / přemýšlím o kvalitním 4kanálu (či 2x 2kanál) a výměnu všech origo repro za stejně velké kvalitní repro. (hertz/magnat/sinus live/alpine..?

Měl jsem v kombíkovým Saabu geniální ozvučení, bohužel, ten trotl co mi auto v servisu rozkradl si vzal i jeden reprák z předních dveří a jeden vejškáč. Nicméně - mám k dispozici (vše Eyebrid) - dvě 13ky (ty by měly pasovat do předních dveří, jednu 16ku (do střechy), jeden výškáč, zesilovač na jméno si nevzpomenu (Rock..něco) a dva super kicky od Em-phaseru. Ty basáky jsou normální repra, měl jsem je v kastlíkach na nářadí v kufru (u E39 je to to samý), zesilovač v kufru pod podlahou a hrálo to fantasticky. Žádný pubertální dunění, ale špičkovej poslech. Pokusil bych se z toho vraku vytahat i nějaký kabely a kabel s pojistkou. Pokud by byl zájem, nechám zajímavé nabídce.