Tak budou slyšet,a motor po vytočení se ti bude ve vysokých otáčkách 4-5tis potkávat,tedy budou si výfukové ventily dávat pusinky s panem pístem.
A stává se také,že při přidání a ubrání plynu se ti rozsvítí kontrolka vstřiku se závadou řídící vstřik(snímač zdvihu jehly),že nejde prostřednictvím řj DDE doregulovat předvstřik.
airbone píše:nevie z vas nahodou niekto aka je idealne axialna vola medzi oboma odpruzenymi castami u dvojhmotneho zotrvacnika u e39 530d (ked je novy)?
Ziadna? to asi nie, nejaku volu musi mat par mm..
Hm, tento zotrvak co mam ma najazdenych vraj 5000km (to mi povedala firma od ktorej som ho kupil). Medzi oboma castami na vonkajsom obvode ma volu odhadom cca 1cm, (len na dotyk pruzin). Skus mrknut na video ci to je ok:
http://www.youtube.com/watch?v=dJQFSMjkB3g
Ale to co tam ukazuješ je vůle radiální(kolmá na osu otáčení) a axiální je osová,a pakliže to jde takhle volně vzájemně ty hmoty pootáčet tak je ten setrvák v háji.
Tato radiální tam být také nemá,zkouší se to momentovým klíčem přes přípravek který se namontuje na setrvák a k úhlovému natočení dochází až od určitého momentu v Nm,ale né rukou!
Přesnou hodnotu bohužel nevím.
tak sorry za nespravne pojmy, ide teda o radialnu volu.
ak sa mrknes na toto video, tak je vidiet, ze aj uplne novy zotrvak ma nejaku malu volu, mozno par mm. Je tam porovnanie stareho ktory je KO a noveho.
http://www.youtube.com/watch?v=3vENIk8U ... re=related Tu volu myslim len v takom rozsahu, ked pruziny nekladu este ziadny odpor.
Mám e39 528i, najeto 288 tis km a bude mě čekat asi první výměna spojky v životě.... Mám pár otázeček.
Co stojí spojka na e38 528i? Co je třeba ještě všechno vyměnit ? Jak hodně je to pracné a co to bude stát v servisu ?
Jinak auto když přidám a mám těch cca 3500 a více ot, tak to začíná hučet,... podle mě to bude načlá spojka, ale nevím, nidky jsem s tím problém neměl. Jak dlouho to ještě vydrží ? Podotýkám, že auto normal. jezdí, jen při vyšších otáčkách a při sešlápnutí plynu se to ozývá ... Tak nevím s kolika km můžu ještě počítat...
Já mám takovou možná blbou otázku- když jedu a jen lechtám plyn tzn. ani akcelerace ani decelerace, tak slyším takový podivný zvuk ze zadu. Nevím odkud to jde a je to slyšet jen uvnitř auta. Zní to, jako když vychází z repráku takovej podivnej zvuk mezi písničkama... Sakra nevím jak bych to popsal. Ale samozřejmě to jde slyšet ikdyž mám vyplý rádio!
Nevíte někdo co to může dělat? Diferák, ložiska, vetr, mrtvola v kufru...???
Jo mám 530d.
musel bych to slyšet ale takovej divnej zvuk mi dělalo to ložisko na uložení diferáku uprostřed auta taky jsem myslel že to jde zezadu a bylo to tohle. Ložisko mělo vuli nepatrnou ale ten zvuk byl hodně nepříjemnej
Susi píše:Výměna setrváku v origo BMW až 30 tis. Ale to je total max. Rozhodně budu hledat levnější řešení, holt nejsem ten týpek, co si ho odvezl z fabriky...
Já kupoval setrvák bráchovi na 525TDS E34 a koupil jsme setrvák a komplet spojku takže 4 ks za 11560 Kč je to firma Valeo.. Cena byla super pač dělám v autodílech
Já minulej týden měnil asi při 250t.km na e34tds komplet spojku taky.spojková sada luk byla výměnou za škodu 100 v zachovalým stavu ale pak se zjistilo že je špatnej i dvohmotovej setrvák.Na volnoběh rachtal,když se zmáčkla spojka tak přestal.takže novej a ten byl za 14600.snad bude od toho na dlouho pokoj.celková investice do oprav byla 21200 kč s prací.a to se dělaly ještě jiný věci.nevím kolik bych dal v bmw