Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E39 530d kombi 142kw - ztráta výkonu
Zdravim. Chci se zeptat mam e39, 530d 142kw, automat, kombi r.v.2003, 156tis km. Vcera se mi stalo ze zniceho nic prestalo auto v nizkych otackach tahnout. Pri seslapnuti plynu je strasne line a jakmile presahne pres 2000otacek tak se chytne a vystreli jako by v plne sile. To same pri kick-downu, proste to nema pri rozjezdu zadnou silu a tah. Jinak se auto chova uplne normalne, motor bezi pekne klidne a tise a nepozoruju zadnou zvysenou kourivost. Pred 2mesici jsem byl v servisu na vymene naplni a vesjerych filtru takze predpokladam ze palivovym filtrem to nebude. Naftu tankuju porad stejnou bud u shell nebo omv. Nemate s tim nekdo zkusenost, diky moc za pomoc a vase rady.
-
-
Ahoj kluci, mám podobný problém. Mam 520d a po nastartování tj. za studena táhne uplne normálně, ale při postupném ohřívání občas zlobí a to tak, že mám tendenci táhnou pouze v počátečním bodě sešlápnutí plynového pedálu, když ho sešlápnu vícc, tak to prostě vůbec nereaguje. takže povolím do místa, kde zabírá a auto pomalu zrychluje, ale říkám pomalu....dělá mi to nárazově a vůbec neumím určit kdy..je to prostě různé...Někdy jede zcela normálně a občas to prostě netáhne - třeba při rozjezdu do kopce...nemáte tušení, co by to mohlo být?? byl jsem na diagnostice, tam to ukázalo snímač tlaku do turba - vyměnil jsem ale žádná změna a diagnostika už chybu nevyhazuje...
Golman píše:Ahoj kluci, mám podobný problém. Mam 520d a po nastartování tj. za studena táhne uplne normálně, ale při postupném ohřívání občas zlobí a to tak, že mám tendenci táhnou pouze v počátečním bodě sešlápnutí plynového pedálu, když ho sešlápnu vícc, tak to prostě vůbec nereaguje. takže povolím do místa, kde zabírá a auto pomalu zrychluje, ale říkám pomalu....dělá mi to nárazově a vůbec neumím určit kdy..je to prostě různé...Někdy jede zcela normálně a občas to prostě netáhne - třeba při rozjezdu do kopce...nemáte tušení, co by to mohlo být?? byl jsem na diagnostice, tam to ukázalo snímač tlaku do turba - vyměnil jsem ale žádná změna a diagnostika už chybu nevyhazuje...
Ahoj,jak si to nakonec vyřešil? Mam stejný problem