Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pneu 225/40 na 18" alu?
Zdravim, mám možnost levně koupit pneu Dunlop SP Sportmaxx v rozměru 225/40 R18 (90% stav za 700kč/ks), ale půjdou takhle úzké gumy na BMW disky? Nebo kdybych třeba koupil nový, vejde se to na ET15 nebo E20 + jakou šířku disku, 8 nebo 8,5? Nebo to tam vůbec nedám, když koupím užší ráfek, bude to dělat problémy? Mám E39 kombi...
-
- Kontaktovat uživatele:
SvenCZ píše:Zdravim, mám možnost levně koupit pneu Dunlop SP Sportmaxx v rozměru 225/40 R18 (90% stav za 700kč/ks), ale půjdou takhle úzké gumy na BMW disky? Nebo kdybych třeba koupil nový, vejde se to na ET15 nebo E20 + jakou šířku disku, 8 nebo 8,5? Nebo to tam vůbec nedám, když koupím užší ráfek, bude to dělat problémy? Mám E39 kombi...
Já si tedy zase myslím,že je trochu hloupost kvůli jednorázové výhodné koupi gum v tomhle nezvyklým rozměru kupovat méně palcový disky.Co až ty gumy sjedeš,co pak,myslíš,že je zase seženeš a imho tak levně?!Já myslím,že je škoda,když chceš jít do 18-tek nepořešit klasickej rozměr vepředu 8-8.5palců a vzadu 9 palců a gumy 235 vepředu a vzadu 255 popř.265.,bude to na tom autě vypadat i mnohem líp.Ale to je jen můj názor samozřejmně

nehlede na to, ze to je rozmer na 3ku a ne 5ku, tudiz kdyz pominu estetiku, legislativu, porad to bude mit podstatne nizsi profil a tim degradovat jizdni vlastnosti, diky mensimu obvodu vzadu (pokud je das i tam) to bude i vic tocit (na stejnou rychlost) a tim padem i zrat... ale chapu, ze usetrenych par stovek se za ty vsechny s+acky kolem vyplati, statut chudaka co nemel na spravny rozmer je pak uz jen bonus 

“Ability is what you're capable of doing.”
roman530d píše:Zdar,vím že to tady nepatří,ale mohl bych nahradit 225/55/16 rozměrem
225/60/16? Máte někdo zkušenost?
Je to 530d touring Dík
Měl jsem letní michelin na zadku na sedanu a v pohodě. Je to spíš na pohodlí. Do předu bych je nedavál. Ta guma je na průměru o 20mm větsí, takže se Ti zvedne auto o cenťák. Ta guma bude mít asi i větší zátěžovej index, což u toho kombíka taky neni mínus. Pro případnou kritiku: vím že to není povolenej rozměr, ale nebyl s tim problém jak při silniční kontrole, tak na jízdní vlastnosti. Na STK by mě nejspíš vyhodili. Auto jsem na nich koupil, vzorek super, tak jsem je prostě dojel.
-
Zdravím, nechci zakládat nové téma, ale sháním pneu na zadek a mám možnost koupit 235/50 r17 a chci se zeptat jelsti mi tam vlezou vpohodě a nebudou případně drhnout o lem při větším zhoupnutí třeba?
Lepší by byli 235/45 ale zase si říkám že to bude o něco mkečí tak bych ty na 50 i vzal...? díky za radu!
Lepší by byli 235/45 ale zase si říkám že to bude o něco mkečí tak bych ty na 50 i vzal...? díky za radu!
-
Dresic píše:Zdravím, nechci zakládat nové téma, ale sháním pneu na zadek a mám možnost koupit 235/50 r17 a chci se zeptat jelsti mi tam vlezou vpohodě a nebudou případně drhnout o lem při větším zhoupnutí třeba?
a neví někdo ten muj rozměr? zítra je mám kupovat tak bych to potřeboval vědět..