Zdravím, mám problém se svou 530d man. r.2001 "150"tkm.
Na volnoběh je motor klidný a tichý, startuje bez problému studený i teplý, ale jede jen do cca 3tis. otáček a pak začne škubat. Po výměně palivového filtru (starý z r.2004) byl chvíli klid, otáčky až do omezovače, postupně ale zase začal ztrácet výkon a po zhruba 50 kilometrech začalo vše nanovo. Podávací čerpadlo v nádrži tlakuje. Mám podezření že vysokotlaké čerpadlo při vyšších otáčkách už "nestíhá", jen se chci zeptat jestli už někdo neřešil podobný problém abych nedával zbytečně 15tis. za repas čerpadla. Předem díky.
brumlae34 píše:Na 100% to cerpoadlo pod nohama ridice, uz sem to resil 2x, na diag ti to napise maly predradny tlak nebo tak neco, zalzi jak to ta diag prelozi.
Zcela souhlasím, přesně to mně zlobilo taky a vše vyřešilo nové podávací čerpadlo pod nohama řidiče.
donSimon píše:Tak z diag jednoznačně podávací čerpadlo, na volnoběh 3,5baru, když sem přidával, tlak šel dolů, pod 2,2baru už to nejelo. Objednáno, takže uvidíme.
Měl jsem ten samej problém a jednoznačně to bylo podávací čerpadlo co je pod podlahou u řidiče.Není už problém ho koupit a zároveň provést jeho výměnu.