Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s rádiem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Petersson

#1 Příspěvek od Petersson »

Zdravím vás.
Mám bmw e39 r.v.2001, rádio bussines a dnes mě přestalo hrát.Display na rádiu svítí všechno funguje jak má (ladit stanice,pustit cd changer,přepínat stanice) ..., ale nejde vůbec zvuk.
Nevíte někdo kde by mohl být problém??
Díky za rady
Full5er

#2 Příspěvek od Full5er »

Uz jsem to tu resil, ale zatim zda se nikdo nevi. Zkousel jsem uz hodne moznosti a stale nevim. Vzdycky nakonec po nejaky dobe (minuty) zase zacne hrat. Btw. tim je to mozna horsi, kdyby nehralo vubec prisel bych na to snaz..
Dnes potom co zvuk opet vypadl jsem se zacal hrabat v kufru pod poklopem napravo / nad baterkou.Nasel jsem tam modul PDC a pod nim schovanej (v molitanu obalenej) modul k telefonu. Jen jsem s tim chvilku strachal a zaclo to hrat.. pochybuju ze je to tim,ale doufam.
Jinak zvuk mi vypadava samovolne, tj. bez prejeti nerovnosti, jen tak.. stejne tak se i zapina. Proste prekerka..
Petersson

#3 Příspěvek od Petersson »

No ja mam problem v tom,že mě nejde zvuk vůbec
StepanMatl

#4 Příspěvek od StepanMatl »

Mám podobný problém. Přejedu hrbol a vypadne zvuk. Pomůže zatahání za kabely u radiomodulu. Dneska jsem ho měl celej rozebranej, ale není tam nic k opravě (žádný dráty, co by se daly znova připájit). Buď je problém v tom plošným spoji, nebo v kontaktech modulu (konektor vypadá OK). Už se to na fóru párkrát řešilo, ale zatím nikdo nenapsal co s tím.
StepanMatl

#5 Příspěvek od StepanMatl »

Full5er píše:Uz jsem to tu resil, ale zatim zda se nikdo nevi. Zkousel jsem uz hodne moznosti a stale nevim. Vzdycky nakonec po nejaky dobe (minuty) zase zacne hrat. Btw. tim je to mozna horsi, kdyby nehralo vubec prisel bych na to snaz..
Dnes potom co zvuk opet vypadl jsem se zacal hrabat v kufru pod poklopem napravo / nad baterkou.Nasel jsem tam modul PDC a pod nim schovanej (v molitanu obalenej) modul k telefonu. Jen jsem s tim chvilku strachal a zaclo to hrat.. pochybuju ze je to tim,ale doufam.
Jinak zvuk mi vypadava samovolne, tj. bez prejeti nerovnosti, jen tak.. stejne tak se i zapina. Proste prekerka..

Zapne se ti sám od sebe, nebo občas zkusíš zmáčknout levej knoflík a začne to hrát?
Petersson

#6 Příspěvek od Petersson »

Mě to radio přestalo hrát uplně.Ze začátku to mě ˇjen vypadaval zvuk a teďka mě už zvuk nejde vůbec
Rade

#7 Příspěvek od Rade »

StepanMatl píše:
Full5er píše:Uz jsem to tu resil, ale zatim zda se nikdo nevi. Zkousel jsem uz hodne moznosti a stale nevim. Vzdycky nakonec po nejaky dobe (minuty) zase zacne hrat. Btw. tim je to mozna horsi, kdyby nehralo vubec prisel bych na to snaz..

Zapne se ti sám od sebe, nebo občas zkusíš zmáčknout levej knoflík a začne to hrát?

Mám podobný problém, po drncnutí vypne zvuk a naskočí jen když vypnu a znovu zapnu rádio nebo přeskáču pomocí "mode" přes tape a cd, a nepomůže to vždycky, někdy to musím několikrát opakovat.
Ale vypozoroval jsem, že když jedu s navigací tak to tak často nevypadává jako když jedu bez navigace, nevím jestli to může mít souvislost....
StepanMatl

#8 Příspěvek od StepanMatl »

Rade: To bude asi jen náhoda... Fakt nikdo neví co s tím?
Rade

#9 Příspěvek od Rade »

pouštět si CD... :D
aspoň já mám u nich klid, nic se nevypíná, co vy?
StepanMatl

#10 Příspěvek od StepanMatl »

CD taky nejde, prostě přestane fungovat kompletně zvuk, včetně zvuku z TV (obraz jde) a z navigace.
Full5er

#11 Příspěvek od Full5er »

StepanMatl píše:CD taky nejde, prostě přestane fungovat kompletně zvuk, včetně zvuku z TV (obraz jde) a z navigace.

No právě že musim znovu vypnout a zapnout levym knoflíkem, nikdy nezačlo znovu hrát jen tak samo od sebe.

Nestačí přepnout mode, pouze vypnout/zapnout rádio.
CD hraje, nejde zvuk, TV hraje, nejde zvuk, TAPE hraje, nejde zvuk, NAVI jede, nejde zvuk, TELEFON funkční, hands free funguje normálně..

PLS HELP !!! Kontakt? Studenej spoj? špatná pojistka? Radio Modul? Head unit? Kde hledat problém?
Rade

#12 Příspěvek od Rade »

Ještě otázka, když vám to vypne a dáte volume na max, jsou repráky úplně hluchý nebo z nich jde šum, mě jde šum...
StepanMatl

#13 Příspěvek od StepanMatl »

To si teď nevybavuju, ale nějakej šum by z nich měl jít vždycky ne? Navíc bych řekl, že pokud vypadne zvuk, tak rádio na ovladač hlasitosti nereaguje - po znovurozehrání to hraje stejnou hlasitostí.
Full5er

#14 Příspěvek od Full5er »

Ani na největší max volume z repráků nevyjde ani šum.. Nikde sice nevidím level hlasitosti, ale když se pak zvuk zase rozjede, tak hraje aktuální nastavenou hlasitostí, tj. většinou začne řvát nahlas, protože tím stálým zapínáním/vypínáním kolečkem nechtěně točim doprava.
mocuryamater

#15 Příspěvek od mocuryamater »

jo mám taky tento problem. zatím nikdo neporadil co s tím. když vypadne zvuk tak repráky jsou úplně tichý, někdy to naskočí za chvíli někdy třeba až za hodinu. trochu mám podezření na ten knoflík od rádia. p.s. mám velkou navi
StepanMatl

#16 Příspěvek od StepanMatl »

Taky mám velkou navi. Tím knoflíkem to nebude, když zahejbu s dráty u radiomodulu, tak se to rozehraje.
Karl325iX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Karl325iX »

Zdravim, mám e39 525d 2001 řeším úplně stejnej problém, přejedu nerovnost a vypne se zvuk, u mě musim pro znozu zapnutí zvuku odpojit-zapojit konektor k jednotce toho rádia-televize, ale jak kdy někdy stačí kolečkem vypnout zapnout rádio. Bude to asi v těch kabelech od toho konektoru, dnes sem snima zahejbal když to hrálo a pak to vypadlo, možná náhoda..... Už to někdo rozlouskněte nebo mi stoho mrdne :evil: , pokaždý lést k rezervě když nejde zvuk a je to čímdál tím častěji, každej den.... :cry:
StepanMatl

#18 Příspěvek od StepanMatl »

No tak lidi, přijděte na to už někdo :)
Kefi
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kefi »

Mám taky uplně stejný problem jako vy a řeším to tím způsobem, co tady bylo psáno. Občas zahejbu drátama u modulu a mám na chvíli klid. Jestli je špatná kabeláž nevím, ale tento způsob chvilkový opravy mě teda moc nebaví :lol:
StepanMatl

#20 Příspěvek od StepanMatl »

Tak jsem si na 99% jist, že kabeláží to není. Problém budu v konektoru v radiomodulu, ale nešlo mi to rozebrat tak, abych se přímo k tý části plošňáku dostal.
Teď jsem si připnul na ten svazek drátů stahovací pásek a protáhl ho k rezervě, abych mohl tahat za něj, protože prstama to je akorát tak na pořezání. :)
Odpovědět