Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Světla E60 facelift do E60 předfacelift vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
pavelk

#1 Příspěvek od pavelk »

Včera se mi konečně podařilo po dlouhém bádání namastit faceliftová světla do staršího modelu, jelikož spousta lidí tvrdila že to nejde tak věřte že jde. Výsledek stojí a to a investice nebyla veliká. :wink:
Jsou potřeba 2 nové svorkovnice s konektorama a nějaké těsnící gumičky.
Přílohy
06052010028e.jpg
06052010028e.jpg (97.16 KiB) Zobrazeno 2206 x
05052010024e.jpg
05052010024e.jpg (88.06 KiB) Zobrazeno 2206 x
05052010022e.jpg
05052010022e.jpg (84.47 KiB) Zobrazeno 2206 x
Marda

#2 Příspěvek od Marda »

Včem jsou lepší faceliftová světla???
pavelk

#3 Příspěvek od pavelk »

starý byly již zašlý a málo svítily,navíc popraskaný plast na okrajích,další věc je design světla a osvětlení angel eyes vypadá lépe
pavel530d

#4 Příspěvek od pavel530d »

měl jsi ty původní světla bi-xenon s natáčením do zatáčky?
Já je totiž mám na před faceliftu a taky uvažuju o výměně, ale jak jsem tak sledoval, tak na facelifta je spousta různých kombinací.
např:
- dvě čočky
- jedna čočka a nějaké prapodivné sklo
....
a s elektronikou jsi neměl problém?
Prostě přehodit konektory a hotovo?
pavelk

#5 Příspěvek od pavelk »

do zatáčky se nenatáčely takže jsem sehnal také bez natáčení,nefunguje mi zatím světelná houkačka ale pokusím se pořešit SW v licht modulu
jarda

#6 Příspěvek od jarda »

Napíšeš pls co ta výměna přesně obnášela a co s čím musí být kompatibilní? Kamarád by to chtěl řešit na E90 ale má uplně obyč lampy bez xenonů...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

“Ability is what you're capable of doing.”
pavelk

#8 Příspěvek od pavelk »

pěkné díky za další schema, jen se mi nedaří pochopit jak nechat a na jaké hodnoty přeprogramovat LM modul aby světelná houkačka fungovala a do angel kroužků jsem mohl dát žárovku na 35 w jelikož staré světlo tam má jen 10w žárovku, když tam dám 35w dojde k odpojení takže nesvítěj kroužky, zatím tam mám diodky ale rád bych to pořešil správně, nejsem bohužel zdatný v angličtině tak abych dokázal vše poluštit od nich, díky za rady
pavel530d

#9 Příspěvek od pavel530d »

Já jsem dneska koupil faceliftové dinamic Xenony (natáčecí), takže mě to řešení bude taky čekat.
Nebo by stačilo pouze dodat licht modul z faceliftu a nahrát SW?
Jak to potom bude s denním svícením (budou fungovat pouze AE)??
pavel530d

#10 Příspěvek od pavel530d »

Hanz píše:tady jsou vsechny mozny postupy uz vyreseny :-)
http://forums.5series.net/index.php?app ... omsearch=1

pro ne-AJ rovnou zde:
http://forums.5series.net/topic/51718-l ... msearch__1

Tohle je úplně na h... vůbec to nefunguje a ikdyž jsem se registroval, nejdou mi ty zas.... obrázky otevřít :evil:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

pavel530d píše:
Hanz píše:tady jsou vsechny mozny postupy uz vyreseny :-)
http://forums.5series.net/index.php?app ... omsearch=1

pro ne-AJ rovnou zde:
http://forums.5series.net/topic/51718-l ... msearch__1

Tohle je úplně na h... vůbec to nefunguje a ikdyž jsem se registroval, nejdou mi ty zas.... obrázky otevřít :evil:

problem mezi klavesnici a zidli za tebe nevyresim :-) normalne to forume bezi, prubni to znova .-)
“Ability is what you're capable of doing.”
pavel530d

#12 Příspěvek od pavel530d »

fakt to nefunguje :cry: :cry: :cry:
slon

#13 Příspěvek od slon »

Dnes jsem koupil FL světla napojil drátky do kostičky zakoupené v BMW , jeden kabílek nemam kam strčit. ale vše funguje. Jen kroužky svítí první minutu a pak umřou , Dálková světla házej chybu. Tak prosím poraďte co s tím... Mám si nechat přehrát SW???
pavelk

#14 Příspěvek od pavelk »

slon píše:Dnes jsem koupil FL světla napojil drátky do kostičky zakoupené v BMW , jeden kabílek nemam kam strčit. ale vše funguje. Jen kroužky svítí první minutu a pak umřou , Dálková světla házej chybu. Tak prosím poraďte co s tím... Mám si nechat přehrát SW???
jeden kabel je od dálkových světel ten zbyde jelikož fl má jen bixenon a před fl byla ještě dálková žárovka halogenová ke xenonu,kroužky jsou taky jasný - původní světla měli žárovku 10W v každém světle na což je naprogramovaná jenotka a nová světla mají žárovku H8 s 35W proto se vypíná, já jsem to zatím vyřešil tak že jsem si objednal H8 diodovou, zajímá mě také zda jde přeprogramovat stávající jednotka nebo zda se musí pořídit nová
pavel530d

#15 Příspěvek od pavel530d »

pavelk píše:
slon píše:Dnes jsem koupil FL světla napojil drátky do kostičky zakoupené v BMW , jeden kabílek nemam kam strčit. ale vše funguje. Jen kroužky svítí první minutu a pak umřou , Dálková světla házej chybu. Tak prosím poraďte co s tím... Mám si nechat přehrát SW???
jeden kabel je od dálkových světel ten zbyde jelikož fl má jen bixenon a před fl byla ještě dálková žárovka halogenová ke xenonu,kroužky jsou taky jasný - původní světla měli žárovku 10W v každém světle na což je naprogramovaná jenotka a nová světla mají žárovku H8 s 35W proto se vypíná, já jsem to zatím vyřešil tak že jsem si objednal H8 diodovou, zajímá mě také zda jde přeprogramovat stávající jednotka nebo zda se musí pořídit nová

počkej jako FL nemá za tou odrazkou nebo co toje přídavnou dálkovou žárovku? :evil:
pavelk

#16 Příspěvek od pavelk »

pavel530d píše:
pavelk píše:

počkej jako FL nemá za tou odrazkou nebo co toje přídavnou dálkovou žárovku? :evil:
jelikož ta žárovka co tam je H8 napájí kroužky a není potřeba k bixenonu, mě to také překvapilo když jsem hledal jak rozvítit kroužky do bíla, nechtělo se mi ani věřit že to maj takto vyřešené
Gocman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Gocman »

pavel530d píše:
pavelk píše:

U FL světel je to řešeno klapkou. V BMW sami nevědi jak zapojit světla aby vše fungovalo jak má... Takže babo raď
valyrossi

#18 Příspěvek od valyrossi »

Musí se měnit jednotka světel.. stojí cca 9000kc. v BMW už se prodává předělávací sada... což by měli vědět... u tý sady je napsáno že se dá objednat pouze s jednotkou
Gocman
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Gocman »

Jasně v BMW prodávaj převáděcí sadu, ale bez jednotky a když jsme se na to ptaly tak nám řekli že s tim zkušenosti nemaj a že to nemusí fungovat takže jak je výš psáno musí se dát diodové žárovky...
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jiriik »

Kdo by mi poradil s výměnou zadních světel u E60 r.v.2003... mám klasické žárovky, kdybych tam chtěl dát po faceliftu s větla s led co bych musel udělat, aby mi to šlo nebo, jak to zapojit a co to obnáší ?
Předem díky.
Odpovědět