Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 sedan 2008- praskani ve dverich...

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JiFa

#1 Příspěvek od JiFa »

Poradte, kdyz mam uplne vytazena vsechna 4 okynka, tak se ozyva ve vsech dverich , blizko sloupku dveri takove praskani, lupani. Kdyz okenka stahnu o kousicek (0,5 cm), tak to prestane. Driv se to nestavalo, ale cca 2 tydny nazpet u vsech zaroven - nechapu. Ze by tim teplem, co bylo ? Zavesy oken ? Kdo zazil takove pazvuky, vi, jak me to stve.... dik za jakoukoliv platnou radu...
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od The_big_deal »

mas na tom folie?
Dragonny530d

#3 Příspěvek od Dragonny530d »

Podle me stahovacky oken, mozna to nedela ve vsech, jen se to zda. Jedna stahovacka v bmw 3000kc.
JiFa

#4 Příspěvek od JiFa »

Folie nemam. Dela to u vsech dveri, ale je opravdu divne, ze to zacalo u vsech zaroven...
Marda

#5 Příspěvek od Marda »

Ahoj, dělá mně E60 r.2003 úplně naprosto to samé. Dělá to jen někdy, při rozjezdu, myslím že při jízdě to pak přestane, nebo si toho už nevšímám. Stačí se dotknout tlačítka a stáhnout okno o milimetr a hned to přestane. Tipoval bych nějakej problém v softu komfortky????
pavelk

#6 Příspěvek od pavelk »

mě tedy neloupou okna ale pro změnu rachotěj ty černý čudlíky (dveřní kolíčky) co jsou ve dveřích a nevím co s tím můžu dělat
tomasmedek

#7 Příspěvek od tomasmedek »

Moje E60 dělá to samé :-( Debilní je, že mám sedačku sklopenou tak, že to mám téměř přímo u ucha. U auta této třídy další trapas.
Zdenal

#8 Příspěvek od Zdenal »

Možná vám poradím. Mám sice e39, ale mám podobný problém.
Když otevřu dveře a koukám zhora na rám dveří, je tam takové těsnění se sametkou. Při jízdě se dveře mírně pohybují a ta sametka o karoserii vytváří pazvuk. Taky to přestalo dělat při stáhnutí okna. Namazat a je ticho.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jiriik »

pavelk píše:mě tedy neloupou okna ale pro změnu rachotěj ty černý čudlíky (dveřní kolíčky) co jsou ve dveřích a nevím co s tím můžu dělat

Tak to máme stejnéj problém...Taky nevím co s tím
duffson

#10 Příspěvek od duffson »

Taky se pridam, dela to hlavne pri rozjezdu jak nekdo psal a taky v zatackach na nerovnostech. Zatim jen u spolujedce a za nim. Nema na to nekdo radu ? Zkousel jsem to otvirat, zavirat, ale stejne se to obcas ozyva... Pokud pomaha namazani te samteky, tak cim nejlepe ?
Rades

#11 Příspěvek od Rades »

ahoj. měl jsem ten samý problém s vrzáním dveří. dělal to opravdu ten samet nad oknem. stačí naimpregnovat a je klid, u mě už pár měsíců :-)

tohle mi pomohlo, stačí to tím pořádně napustit
Obrázek
duffson

#12 Příspěvek od duffson »

Tak jsme to zkouseli vycistit a promazat jakousi vazelinou (sametku okolo ramu dveri ) a krome toho, ze zasrala vrch okna se nic nezmenilo :/ Kdyz se okno stahne o par mm prestane to, takze je jasne, ze to drhne nekde v mistech dosednuti k ramu dveri. Ma jeste nekdo nejaky napad ? Popr. hodte odkaz na shop kde se da koupit ten pripravek co doporucuje Rades.
Rades

#13 Příspěvek od Rades »

tak třeba tady http://www.detailingshop.cz/plastove-a- ... 100ml.html
neberte to ale jako reklamu ;) stačí pohledat a možná najdete i levněji

edit: impregnuje se dosedací plocha těsnění dveří s karoserií... s bočním okénkem to nemá co dočinění :-)
peco1111

#14 Příspěvek od peco1111 »

Já měl také tento nepříjemný efekt u své pětky. Přímo v BMW na to mají přípravek - stojí 1400,- Kč, ale já si ho jen půjčil, dal jsem prodejci 200,- Kč, namazal všechny dveře a mám klid ;)
duffson

#15 Příspěvek od duffson »

edit: impregnuje se dosedací plocha těsnění dveří s karoserií... s bočním okénkem to nemá co dočinění :-)[/quote]

Dik za tip :) Nicmene trochu mi nejde do hlavy, jak by mohlo tesneni dveri a jeho namazani mit co docineni s vrzanim vytazeneho okna.. ? :roll: Piseme tu, ze kdyz se okno byt jen o mm stahne, prestane to. Proto jsem hledal pricinu v dosedaci casti okna do ramu dveri...
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

vytazene sklo zpevni relativne mekky ram okna :wink:
“Ability is what you're capable of doing.”
jerydc

#17 Příspěvek od jerydc »

mam e61 a bohužel mi to dělá taky. Přesně jak tu popisujete a nevím si rady co s tím :-( docela ostuda u tohoto auta.
duffson

#18 Příspěvek od duffson »

Tak jsem koupil vyse zminovany pripravek "Gummi Pflege Stift" a namazal tesneni kolem dveri a napustil tim i tu sametku a opravdu to POMOHLO !! Nejprve jsem zkusil jen gumove tesneni, ale nema to na to vliv. Pak az jsem napustil ten samet na ramu dveri tak se pazvuky prestaly ozyvat. Cili tento produkt doporucuji !! :wink:
Odpovědět