Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotřeba u E39 520d.
Cus,mam dotaz,chci kupovat E39 520d,kdyz jsem se prijel podivat na auto,tak na pc byla spotreba 7.1 predpokladam,ze je to prumerna spotreba..s tim autem se jezdilo prevaze jen na kratsi vzdalenosti a vetsinou ze studenym motorem....moje otazka..je to dobra spotreba?A je mozny,ze by ta spotreba mohla byt mensi? A taky by me zajimalo,kolik je spotreba ve meste?
Diky .-)
Diky .-)
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Těch 300 t.km by nevadilo, ale dvoulitrový motor je slabý na 5er. Takže na to budeš více šlapat a ta spotřeba bude vyšší. 7l/100km po městě je dobré, ale za 7 jezdím s plně naloženou 530d po dálnici. Tyhle 5er se slabšími motory se dělali pro ty, kteří potřebují větší auto, ale daně a pojistění minimální podle obsahu válců. Takže u Microsoftu v Německu jezdila e34 518i v kombíku.
O střílení do výfuku u diesela slyším poprvé, asi to bude vypadat jako kouřový impuls bez zvukového projevu. Za mne tohle auto nebrat kvůli slabému motoru.
O střílení do výfuku u diesela slyším poprvé, asi to bude vypadat jako kouřový impuls bez zvukového projevu. Za mne tohle auto nebrat kvůli slabému motoru.
-
Mam tedka poměrně krátko e39 530d a ikdyž jsem ho původně nechtěl,tak teď bych už asi (láká mi benzín) neměnil!!Spotřeba Plzeň-Rokycany 7,0l a z německa to přijelo za 7,1l!Podle mě (a asi každýho rozumnýho člověka) 2l do e39 nepatří nehleďe nato,že jesi se toho budeš chtít zbavit tak to jen tak nepude a nebo hodně pod cenou...
Co se týče dotazu na 2,0D bych řekl že moc dobrá spotřeba to neni když má stejnou jako 3,0D.A může být menší?Těžko říct e39 je docela těžká a nějak stim akcelerovat si asi výžádá nějaký to dupání naplyn...
Svez se a uvidíš já vtom taky níkdy nejel a každýmu sedí něco jinýho...
Nadruhou stranu dyby si se chtěl svést v 3,0D tak dej SZ koukam že piješ stejný pivo XD
Co se týče dotazu na 2,0D bych řekl že moc dobrá spotřeba to neni když má stejnou jako 3,0D.A může být menší?Těžko říct e39 je docela těžká a nějak stim akcelerovat si asi výžádá nějaký to dupání naplyn...
Svez se a uvidíš já vtom taky níkdy nejel a každýmu sedí něco jinýho...
Nadruhou stranu dyby si se chtěl svést v 3,0D tak dej SZ koukam že piješ stejný pivo XD
Diky za odpovedi.Tak jsem pred chvilkou jel v e46 2,0d a jelo to teda spis nejelo...jako ta 520d
fakt se to musi tocit tak na 3tis. aby se to pohlo,ale ja s tim nechci zavodit...najedu 80% po meste,jde mi hlavne o spotrebu ve meste.
A na 7l/100km se ve meste s 530d asi nedostanu,ne?
Kdybych jezdil venku,tak bych po ni asi urcete sahnul...ale takle nevim.
StonedRider,jestli si z Rokycan,tak budes asi znat Pavla...co dela bawa

A na 7l/100km se ve meste s 530d asi nedostanu,ne?
Kdybych jezdil venku,tak bych po ni asi urcete sahnul...ale takle nevim.
StonedRider,jestli si z Rokycan,tak budes asi znat Pavla...co dela bawa

Jestli můžu poradit, tak jestli řešíš spotřebu a chceš si koupit bmw, tak si to ještě jednou pořádně rozmysli...
Spotřeba je vždycky důležitá to je jasný, ale možná by tě měly zajímat náklady na údržbu a opravy.
Do města na spotřebu je dle mě ideální Octavia 1,9 tdi 66kw a máš klid a jezdíš za 5 - 6 litříků.
Jinak samozřejmě 520d je nesmysl a jediné co se dá doporučit je 530d nebo benzin.
Spotřeba je vždycky důležitá to je jasný, ale možná by tě měly zajímat náklady na údržbu a opravy.
Do města na spotřebu je dle mě ideální Octavia 1,9 tdi 66kw a máš klid a jezdíš za 5 - 6 litříků.
Jinak samozřejmě 520d je nesmysl a jediné co se dá doporučit je 530d nebo benzin.
Jasny ze by se mi libil vic motor 530d,ale prvni vec je rozdil v castce a dalsi vec ze s tim budu jezdit 80% mesto.Mam ted moznost koupit 520d za dobry kacky,uz jsem se na to byl divat,je to celkem v solidnim stavu,motor klape jak hodinky,jen to proste nejede no
jediny co na tom je,ze na volnobeh kdyz se prida plyn,tak to obcas streli...vynecha to,ale pri jizde to nedela,nechapu to a netusim co by to mohlo byt...

Jinac samodrejme sohlasim,ze bych mel koupit tdi 66,81kw to je asi nejekonomictejsi naftovej motor,co kdy kdo udelal...mel jsem B5 a jezdil jsem s ni mesto za 5.5l
a venku pod 5l
Ale bohuzel mi to nedovoli ma prace,si to auto zas poridit..a hlavne si myslim,ze z 5tky by se mi tam asi spatne vracelo...vdycky jsem si myslel,ze v tom komfortu nemuze byt takovej rozdil...ale je to velkej rozdil

Ale bohuzel mi to nedovoli ma prace,si to auto zas poridit..a hlavne si myslim,ze z 5tky by se mi tam asi spatne vracelo...vdycky jsem si myslel,ze v tom komfortu nemuze byt takovej rozdil...ale je to velkej rozdil

-
Takže za mě 520d nebrat,budeš časem sklamanej,tahle motorizace je dělaná pro KLOBOUKY.
Jestli můžu poradit, tak jestli řešíš spotřebu a chceš si koupit bmw, tak si to ještě jednou pořádně rozmysli...
U mně tyhle "motorizace" (518i,316i,520d...) značku BMW dost devalvujou

Ať je to čím chce, tak osobně bych se do toho nepouštěl.
Jestli to dělá jen na volnoběh neznamená že zítra či za týden to nebude dělat i při jízdě a za měsíc už si nezajezdíš.
Je to každého věc na kolik je ochotný podstoupit riziko při koupi čehokoliv. Nebo ať to prodejce opraví a potom to kup. Podle jeho reakce okamžitě poznáš proč to prodává...
Stále ale platí, že 520d nedoporučuju ani náhodou.
Jestli to dělá jen na volnoběh neznamená že zítra či za týden to nebude dělat i při jízdě a za měsíc už si nezajezdíš.
Je to každého věc na kolik je ochotný podstoupit riziko při koupi čehokoliv. Nebo ať to prodejce opraví a potom to kup. Podle jeho reakce okamžitě poznáš proč to prodává...
Stále ale platí, že 520d nedoporučuju ani náhodou.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Na diagnostice to může něco ukázat, asi trochu zvýšené emise - takže hodnoty na lambdě. Jenže diagnostikovat po internetu je blbost. Jsem schopen vyhodnotit údaje z diagnostiky, např. tzv. live data, můžu zkouknout video toho "výstřelu", ale furt to budou jenom dojmy a nic v ruce. Nic z toho Ti nezaručí, že se jedná pouze o díru v katalyzátoru nebo že původní majitel patričně sleví.gunner píše:Ahoj,mel bych dotaz....jak si psal ze - cituji:O střílení do výfuku u diesela slyším poprvé, asi to bude vypadat jako kouřový impuls bez zvukového projevu.
Co to znamena?Myslis ze se to na diagnostce pozna co to dela a vyhodi tu nejakou chybu? Strily to jen na volnobeh...pri jizde to vubec nedela...nechapu toA hlavne nevim,jestli to muze byt nejaka vetsi zavada...
Ano, může to být projev závažnější závady :
- podpálený výfukový ventil, kdy ještě nespálené plyny uniknou do výfuku, bohužel přes turbo
- prasklá vratná pružina na ventilu tamtéž
- odkapávájící vstřik, kdy se nerozprášené palivo hromadí ve válci a v průběhu výfukového cyklu vletí do výfukového potrubí a zde je zapáleno plyny od ostatních válců
- někdo mne možná doplní ...
Pokud tohle auto moc chceš, tak ať to původní majitel dá na diagnostiku, když jsi z Plzně, tak třeba do Inveltu, který rovnou připraví rozpočet za opravu. A uvidíš, jestli s tím bude majitel souhlasit. A i potom se staneš majitelem dále neprodejného auta, asi sám vidíš, jak na Tebe jeho majitel tlačí. Já jsem Ti už poradil - počkej si na jiné !!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja jsem vymenil byvalou E36 325i za E39 520dT. Chtel jsem 530dT, ale v te dobe nebyla za moje penize odpovidajici stavy. Je to zajimava konbinace maly motor tezka kastle. Proto jsem i byl mile prekvapen ze to ani nejede spatne.
Oni totiz zmnenili pomer v diferaku a pomery prevodovych stupni a tim auto na maly motor stal celkem pruznym. Akorat s porovnanim s 530d prevody jsou kratky a o to vyc se musi preradit nebo podradit, zatach je kratkej a silnej. Idealni cestovni rychlost vzhledem otacek je 150km/h (kolem 4000ot/min)
Mam uz to 4roky a docela to funguje jako rodinny auto s velkym kufrem a prijemnym na dalky.
Spotreba: Kdyz jsem to koupil po servizce z Belgie, tak prumer Praha-Hamburg (podstate nejsou kopecky) na tempomat 140 byl rekord 5,8. prumer byl 6.1-6.3, zima 6.5, pak jsem vymenil olej z 5W30 na 5W40, a prehodil pneu z 205Ecocontact na 225GYExelence a tak prumerna spotreba je tet 6.7
Maximalni spotreba nalozeny agressiv jizda, mesto, 200km/h dalnice jse nikdy nemohl dostat nad 8litru (cca7.5-7.
Tahne to od cca 1700ot/min, max kroutak je na 2100 a dale krasne tahne skoro az do konce, pak clovek musi rychle dat dalsi stupen....
koupl jsem s 130tis km, tet mam nalitano 230 s motorem jsem krom klasickych vemenu oleju a filtru nic nedelal
Oni totiz zmnenili pomer v diferaku a pomery prevodovych stupni a tim auto na maly motor stal celkem pruznym. Akorat s porovnanim s 530d prevody jsou kratky a o to vyc se musi preradit nebo podradit, zatach je kratkej a silnej. Idealni cestovni rychlost vzhledem otacek je 150km/h (kolem 4000ot/min)
Mam uz to 4roky a docela to funguje jako rodinny auto s velkym kufrem a prijemnym na dalky.
Spotreba: Kdyz jsem to koupil po servizce z Belgie, tak prumer Praha-Hamburg (podstate nejsou kopecky) na tempomat 140 byl rekord 5,8. prumer byl 6.1-6.3, zima 6.5, pak jsem vymenil olej z 5W30 na 5W40, a prehodil pneu z 205Ecocontact na 225GYExelence a tak prumerna spotreba je tet 6.7
Maximalni spotreba nalozeny agressiv jizda, mesto, 200km/h dalnice jse nikdy nemohl dostat nad 8litru (cca7.5-7.

Tahne to od cca 1700ot/min, max kroutak je na 2100 a dale krasne tahne skoro az do konce, pak clovek musi rychle dat dalsi stupen....
koupl jsem s 130tis km, tet mam nalitano 230 s motorem jsem krom klasickych vemenu oleju a filtru nic nedelal
Fbee,diky za vycerpavajici odpoved.
Zatim jsem s tim najezdil cca 600km
spotreba Rozvadov- Praha pri 130 byla 5.4l
mesto mi momentalne ukazuje 7.0l
Jak jsem psal o tom problemu...strileni z vyfuku,tak to uz je vereseno,byla to prodrena hadicka od tubra,takze ted to i o poznani lip jede
metr hadice mi stal 100kc a praci jsem si provedl sam
Uvidime jestli mi bude slouzit jak me stare bawo,na kterym jsem delal jen cidlo na klice
Zatim jsem s tim najezdil cca 600km
spotreba Rozvadov- Praha pri 130 byla 5.4l
mesto mi momentalne ukazuje 7.0l
Jak jsem psal o tom problemu...strileni z vyfuku,tak to uz je vereseno,byla to prodrena hadicka od tubra,takze ted to i o poznani lip jede

Uvidime jestli mi bude slouzit jak me stare bawo,na kterym jsem delal jen cidlo na klice

-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, jen takovej menší dotaz k tý 520, jak je na tom turbo co se životnosti týče, co jsem slyšel o 525D a 530D občas tam turbo umře, ale u 520 jsem to ještě neslyšel, jako další "výhoda" je i možná klasický čerpadlo v porovnání s CR, nebo se pletu? jinak co jsem koukal, 520 je v porovnání s 525 a 530 o víc jak 100kg lehčí
o 520 uvažuju taky.. do práce jezdim každej den jen 10 tam a 10 zpět (po městě).. pak se jednou za měsíc svezu něco přes 1000km po dálnici.. takže to mám půl na půl.. a tohle se dřív ohřeje..
o 520 uvažuju taky.. do práce jezdim každej den jen 10 tam a 10 zpět (po městě).. pak se jednou za měsíc svezu něco přes 1000km po dálnici.. takže to mám půl na půl.. a tohle se dřív ohřeje..