Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klíč e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cabatomas

#1 Příspěvek od cabatomas »

Zdary,tak sem zjistil,že dlouhým podržením odemikání dálky na klíčy stáhne všechny okna a naopak dlouhým stiskem zamykání je zase zavřu.Má klíč ještě nějáký takový finty? :D
oukej

#2 Příspěvek od oukej »

pokud máš hydrauliku otevírání kufru, tak přidržením tlačítka na odemčení kufru by se měl otevřít... tedy doufám, že to mají i E39 :D
Huska
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Huska »

finta je třeba taková: že auto se naprogramuje na různý funkce (selektivní zamykání/odemykání, zamykání po rozjezdu, svícení po zamčení (ted si nevzpomenu na přesný název), nastavení el. sedaček, zrcátek, volantu, atd..
Vše se ukádá do klíče, takže různé nastavení je pro různé uživatele (např.: manželce mohou vyhovovat jiné funkce).

Většina závisí na výbavě auta
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
ManDark

#4 Příspěvek od ManDark »

Ahoj je niekde navod ako sa to da nastavit taketo veci, mam Memory Packet a nejak neviem ako nastavit spatne zrkadlo pri zaradenej spiatocke, ono sa naklopi za zadne koleso ale ja mam inac sedacku ako predchadzajuci majitel.

Dakujem.
soukupadam

#5 Příspěvek od soukupadam »

Mě se při dlouhým podržení tlačítka stáhnou nebo vytáhnou okna jenom někdy a třeba jenom do půlky. Nevíte co s tim? dík
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Velvetek »

Huska píše:finta je třeba taková: že auto se naprogramuje na různý funkce (selektivní zamykání/odemykání, zamykání po rozjezdu, svícení po zamčení (ted si nevzpomenu na přesný název), nastavení el. sedaček, zrcátek, volantu, atd..
Vše se ukádá do klíče, takže různé nastavení je pro různé uživatele (např.: manželce mohou vyhovovat jiné funkce).

Většina závisí na výbavě auta

to zamykání jde u každé e39? Před diagnostiku případně?
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

soukupadam píše:Mě se při dlouhým podržení tlačítka stáhnou nebo vytáhnou okna jenom někdy a třeba jenom do půlky. Nevíte co s tim? dík

To je normální, pokud dojde k přerušení (z nějakého důvodu) informace o otevírání/zavírání. Tlačítka, baterie v klíči, rušení rádia, překážka.
kim

#8 Příspěvek od kim »

Mám 530D E39 /2003 a potřeboval bych jasnou odpověď na tento problém:
klíč kde mi nejde dálka je k ničemu nebo se mi opět nabije při dlouhodobém používání?
pozn. mám nový klíč po fac.tedy bez baterie

Díky 8)
HonzaK

#9 Příspěvek od HonzaK »

můžeš ho zkusit znovu spárovat a pokud nepůjde ani po tom, tak jen jako náhradní při ztrátě apod.
Sice tu někdo psal že ro jde nějak rozříznout a že tam je nějaká snad napájená baterka, ale rozhodně to není nic uživatelsky snadného. Normálním způsobem tam baterka měnit nejde
kim

#10 Příspěvek od kim »

HonzaK píše:můžeš ho zkusit znovu spárovat a pokud nepůjde ani po tom, tak jen jako náhradní při ztrátě apod.
Sice tu někdo psal že ro jde nějak rozříznout a že tam je nějaká snad napájená baterka, ale rozhodně to není nic uživatelsky snadného. Normálním způsobem tam baterka měnit nejde

Spárovat nejde nemá nergii ke komunikaci, zatím mám funkční druhý a potom tedy jedině BMW cca 4500,-Kč :roll:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dá se v něm ta baterka vyměnit, stojí asi stovku... nebo se správnými packami asi 400. Ta za stovku se dá upravit, ta za 400 (levněji jsem ji nikde neviděl) sedí stopro.
HonzaK

#12 Příspěvek od HonzaK »

a máš nějaký návod jak ten klíč co nejméně destruktivně rozloupnout a co obnáší pak ta výměna baterie? A typ té baterky za kilo a za 4?
Mám pocit že mě v mojem klíči taky jde pomalu do kopru.
A jak to vypadá po slepení zpět?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Klíč je lepený, takže asi nejlépe lámacím nožíkem. Baterie je typ VL2020 od Panasonicu, ovšem trochu atyp oproti tomu, co je k dostání v prodejní síti. Zkus hledat VL2020-1HF. Je na ní potřeba úprava kvůli úhlu pacek (180 vs cca 90 stupnu v klici).

Právě jsem se koukl k tomu prodejci za 400 a je to ta samá jako za stovku... Ještě se dá použít LIR2016 se správným úhlem pacek.

Složení potom lepením nebo přepouzdřením do rozebiratelného diamantu.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Ahoj. Tady je cely navod jak rozebrat klicek, jak tam vymenit baterku a jak ho zase sparovat (jsou tam tri navody na sparovani): http://www.youtube.com/watch?v=lGrxuUrnYSI

Kazdopadne pozor, ta baterka co se tady prodava je lehce jinaci nez ta v tom videu a ta v tom klicku, respektive je stejna, jen jsou na ni pro ten klicek nevhodne priletovany packy, já jsem si dovezl z nemecka v cervenci 2009 e39. Mam k ni dva klicky (jsou to uz ty diamantove), na jednom nefungovalo DO uz v Nemecku, druhy v pohode a z niceho nic mi prestal fungovat na konci roku 2009. Cely rok 2010 jsem tedy DO nepouzival a na konci roku jsem objevil jak otevrit ten klic a vymenit baterku a nasledne sparovat (viz link vyse). Coz jsem udelal. klic fungoval a ja byl rad. Jenze, po dvou dnech opet konec, takze jsem ho rozebral znovu abych se podival co se stalo a: na te nove baterce byly takove "packy", ktere v navodu ve videu nebyly, tak jsem je odstranil, byly tam priletovane, jenze pri odstraneni se na mistech letovani objevili dve dirky (z kazde strany baterky dve) a kdyz jsem ten klicek otevrel tak na tech kontaktech byl ten klicek mokry, nikde jinde ve vnitr ne jen na tech kontaktech, vse jsem dukladne utrel a nechal vyschnout, presto mi klic nefunguje (zkousel jsem s novou baterkou, ale tentokrat jsem neulomil ty "packy"... Ovsem DO nefunguje dal? Klic jinak normalne funguje, jen je to nestastne DO... Takze to pisu, aby to nenapdalo jeste nekoho :-)
Odpovědět