Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Klíč e39
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
finta je třeba taková: že auto se naprogramuje na různý funkce (selektivní zamykání/odemykání, zamykání po rozjezdu, svícení po zamčení (ted si nevzpomenu na přesný název), nastavení el. sedaček, zrcátek, volantu, atd..
Vše se ukádá do klíče, takže různé nastavení je pro různé uživatele (např.: manželce mohou vyhovovat jiné funkce).
Většina závisí na výbavě auta
Vše se ukádá do klíče, takže různé nastavení je pro různé uživatele (např.: manželce mohou vyhovovat jiné funkce).

- soukupadam
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Huska píše:finta je třeba taková: že auto se naprogramuje na různý funkce (selektivní zamykání/odemykání, zamykání po rozjezdu, svícení po zamčení (ted si nevzpomenu na přesný název), nastavení el. sedaček, zrcátek, volantu, atd..
to zamykání jde u každé e39? Před diagnostiku případně?
HonzaK píše:můžeš ho zkusit znovu spárovat a pokud nepůjde ani po tom, tak jen jako náhradní při ztrátě apod.
Sice tu někdo psal že ro jde nějak rozříznout a že tam je nějaká snad napájená baterka, ale rozhodně to není nic uživatelsky snadného. Normálním způsobem tam baterka měnit nejde
Spárovat nejde nemá nergii ke komunikaci, zatím mám funkční druhý a potom tedy jedině BMW cca 4500,-Kč

-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Klíč je lepený, takže asi nejlépe lámacím nožíkem. Baterie je typ VL2020 od Panasonicu, ovšem trochu atyp oproti tomu, co je k dostání v prodejní síti. Zkus hledat VL2020-1HF. Je na ní potřeba úprava kvůli úhlu pacek (180 vs cca 90 stupnu v klici).
Právě jsem se koukl k tomu prodejci za 400 a je to ta samá jako za stovku... Ještě se dá použít LIR2016 se správným úhlem pacek.
Složení potom lepením nebo přepouzdřením do rozebiratelného diamantu.
Právě jsem se koukl k tomu prodejci za 400 a je to ta samá jako za stovku... Ještě se dá použít LIR2016 se správným úhlem pacek.
Složení potom lepením nebo přepouzdřením do rozebiratelného diamantu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Tady je cely navod jak rozebrat klicek, jak tam vymenit baterku a jak ho zase sparovat (jsou tam tri navody na sparovani): http://www.youtube.com/watch?v=lGrxuUrnYSI
Kazdopadne pozor, ta baterka co se tady prodava je lehce jinaci nez ta v tom videu a ta v tom klicku, respektive je stejna, jen jsou na ni pro ten klicek nevhodne priletovany packy, já jsem si dovezl z nemecka v cervenci 2009 e39. Mam k ni dva klicky (jsou to uz ty diamantove), na jednom nefungovalo DO uz v Nemecku, druhy v pohode a z niceho nic mi prestal fungovat na konci roku 2009. Cely rok 2010 jsem tedy DO nepouzival a na konci roku jsem objevil jak otevrit ten klic a vymenit baterku a nasledne sparovat (viz link vyse). Coz jsem udelal. klic fungoval a ja byl rad. Jenze, po dvou dnech opet konec, takze jsem ho rozebral znovu abych se podival co se stalo a: na te nove baterce byly takove "packy", ktere v navodu ve videu nebyly, tak jsem je odstranil, byly tam priletovane, jenze pri odstraneni se na mistech letovani objevili dve dirky (z kazde strany baterky dve) a kdyz jsem ten klicek otevrel tak na tech kontaktech byl ten klicek mokry, nikde jinde ve vnitr ne jen na tech kontaktech, vse jsem dukladne utrel a nechal vyschnout, presto mi klic nefunguje (zkousel jsem s novou baterkou, ale tentokrat jsem neulomil ty "packy"... Ovsem DO nefunguje dal? Klic jinak normalne funguje, jen je to nestastne DO... Takze to pisu, aby to nenapdalo jeste nekoho
Kazdopadne pozor, ta baterka co se tady prodava je lehce jinaci nez ta v tom videu a ta v tom klicku, respektive je stejna, jen jsou na ni pro ten klicek nevhodne priletovany packy, já jsem si dovezl z nemecka v cervenci 2009 e39. Mam k ni dva klicky (jsou to uz ty diamantove), na jednom nefungovalo DO uz v Nemecku, druhy v pohode a z niceho nic mi prestal fungovat na konci roku 2009. Cely rok 2010 jsem tedy DO nepouzival a na konci roku jsem objevil jak otevrit ten klic a vymenit baterku a nasledne sparovat (viz link vyse). Coz jsem udelal. klic fungoval a ja byl rad. Jenze, po dvou dnech opet konec, takze jsem ho rozebral znovu abych se podival co se stalo a: na te nove baterce byly takove "packy", ktere v navodu ve videu nebyly, tak jsem je odstranil, byly tam priletovane, jenze pri odstraneni se na mistech letovani objevili dve dirky (z kazde strany baterky dve) a kdyz jsem ten klicek otevrel tak na tech kontaktech byl ten klicek mokry, nikde jinde ve vnitr ne jen na tech kontaktech, vse jsem dukladne utrel a nechal vyschnout, presto mi klic nefunguje (zkousel jsem s novou baterkou, ale tentokrat jsem neulomil ty "packy"... Ovsem DO nefunguje dal? Klic jinak normalne funguje, jen je to nestastne DO... Takze to pisu, aby to nenapdalo jeste nekoho