Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
svítí ontrolka abs a asc
precti tohle mozna ti pomuze. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=90654
zdravim,
mam rovnaky problem, rano som nastartoval nic nesvietilo a po 10 metroch sa rozsvietilo abs a asc, a od vtedy to nezhaslo.
objednal som novy senzor lebo vpredu je jeden senzor trosku nie v poriadku. Chcem sa opytat ci si niekto pameta ako prebieha zhasinanie kontroliek pri startovani.
1, otoci sa klucik zasvieti asc abs potom zhasne a znova zasvieti ak je nieco zle alebo
2, po otoceni uz vobec nezhasne a trvale svieti bez bliknutia ?
mam rovnaky problem, rano som nastartoval nic nesvietilo a po 10 metroch sa rozsvietilo abs a asc, a od vtedy to nezhaslo.
objednal som novy senzor lebo vpredu je jeden senzor trosku nie v poriadku. Chcem sa opytat ci si niekto pameta ako prebieha zhasinanie kontroliek pri startovani.
1, otoci sa klucik zasvieti asc abs potom zhasne a znova zasvieti ak je nieco zle alebo
2, po otoceni uz vobec nezhasne a trvale svieti bez bliknutia ?
Ahojte. Mel jsem podobny problem. CIDLO. Kontrolka svitila po nastartovani trvale (ABS/ASC). Potom jsem ale cidlo nahradil odporem a kontrolka zhasla. Zkusil jsem se rozjet i s tim odporem (to byla ale hloupost) a pri dosazeni rychlosti asi cca 20km/h se kontrolka znovu rozsvitila (pochopitelne) ale po vypnuti motoru a opetovnem nastartovani a nahrazeni odporem uz kontrolka nezhasla (na predpokladanem cidle u E - 39 neni treba komentovat)!!!!!!!!!!! Zapsala se chyba v RJ ze po rozjeti a testu akcnich clenu je uz neco vic v neporadku. Ale to uz je na dalsi vic a vic delsi povidani..................................................... Ale DIAG to vyresila. Vse je v poradku. Dobra DIAG umi divy

No nevím, ale sebelepší diagnóza neudělá ze špatného čidla dobré...
A jestli jsi nám chtěl sdělit, že jsi čidlo místo výměny odstavil, pak mám lepší řešení: vytáhnout kontrolku, protože ani jeden systém stejně není funkční... A to se vyplatí, když čidlo stojí kolem 15 stovek...
A jestli jsi nám chtěl sdělit, že jsi čidlo místo výměny odstavil, pak mám lepší řešení: vytáhnout kontrolku, protože ani jeden systém stejně není funkční... A to se vyplatí, když čidlo stojí kolem 15 stovek...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Ne to ne to jsem tak nemyslel!!!! Samozrejme uz v prvni vete uvadim ze je spatne cidlo!!!! Ale DIAG a dobra DIAG umi napovedet!!!! Nepochopil jsi me!!!! Ale co se tyce cidel koupis i cidla za cca 6 stovek a jsou docela funkni (cidla Siemens asi 14 stovek) a nekdo ty cidla odsuzuje ale vicemene fungujou docela spolehlive. (samozrejme vyroba Čajna ale to se tu uz resilo vicekrat) 

taky bych to typoval na čidlo. Hlavně když to po startu jakoby funguje a pak se rozsvíti kontrolka. Určitě by nebylo od věci čidla proměřit ohmmetrem. Možná bude jen zlomenej kabel (snaď nejběžnější závada abs). Nevím, jestli se nepletu, ale asc mi na e38 svítilo okamžitě když sem měl spadlé lánko z toho ovládáni. Ale to je v závislosti od toho, jestli je asc řízeno elektronicky, nebo mechanicky (lánkem). 

Ahoj kluci. Asi takhle,mám E39 2000. Začalo to asi takhle. Jednou jsem zastavil na benzíně a po opětovném nastartování,mi zůstalo svítit abs a vše co k tomu patří. Dojel jsem do práce,zastavil zkusil vypnout a zapnout klíček. Nic se nezměnilo,stále to svítilo. Pak jsem jel domů, a doma když jsem vypnul a zapnul. Tak už bylo všechno ok. Od té doby to začalo zlobit víc. Jednoho dne to nezhaslo vůbec. Připojil jsem to na počítač a na diagnostice akčních členů bylo jasně vidět,že pravé přední čidlo nedává signál. Čidlo jsem vyměnil a byl klid. Bohužel to vydrželo dva dny a zase to přestalo fungovat. Ale tentokrát už přestal fungovat ukazatel rychlosti,spotřeby. Tak znovu na počítač,psalo to skoro všechny čidla. Mimo toho,co jsem měnil. Smazal jsem to a zapnul akční členy. Levé zadní nereagovalo,tak jsem namontoval jiné. Zapnu vypnu klíček,a vše ok. Jedu to projet,hned se to rozsvítilo. No sakra,to neni možný. Tak znovu počítač, a čidlo pravé zadní. Půjčil jsem si od jednoho pána co prodává díly z bouraček ŘJ abs. Ta psala to samé a ještě čidlo otáčení volantem. Tak už fakt nevím
mám ten samý problém a u mě se to začlo projevovat takhle nastartoval jsem všechno ok po ujetí asi 20m se to rožlo vypnul znova nakopnul a klid
o týden později to samé a pak byl měsíc klid nasněžilo a ráno sem nastartoval a už to svítilo od nastartování jel sem na velkou benzinku nabral naftu když už to nešlo tak sem si dal takový větší driftík a ono to zase shaslo po ujetí asi 15km se to zase rožlo tak sem zajel k tescu na parkoviště zase bok a zase to zhaslo tak sem stím hnedka jel na diagnostiku a ta ukázala špatné pravé přední čidlo tak jsme chybu smazali a zase měsíc ok ........řožlo se mi to až ted a můžu bokovat jak chci a furt to svítí
takýe musím koupit čidlo a zkusit ho vyměnit
o týden později to samé a pak byl měsíc klid nasněžilo a ráno sem nastartoval a už to svítilo od nastartování jel sem na velkou benzinku nabral naftu když už to nešlo tak sem si dal takový větší driftík a ono to zase shaslo po ujetí asi 15km se to zase rožlo tak sem zajel k tescu na parkoviště zase bok a zase to zhaslo tak sem stím hnedka jel na diagnostiku a ta ukázala špatné pravé přední čidlo tak jsme chybu smazali a zase měsíc ok ........řožlo se mi to až ted a můžu bokovat jak chci a furt to svítí