Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Denní svícení dálkovými světly E 39 umí někdo???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kukmak

#101 Příspěvek od kukmak »

Ahoj, uměl by někdo naprogramovat e39 na denní svícení v okolí K. Vary? :ja_nic:
KamilFKH

#102 Příspěvek od KamilFKH »

Dettektorr píše:Už mi zbývá jen vyzkoušet, jestli při zapnutým motoru a zapnutých parkovačkách + denní svícení ostřikovače ostřikují světla jako když svítí xenony. Pokud ne pak mám jasnýho favorita, jak svítit ve dne, je to fakt hezký pohled.

Mrkněte do mýho tématu o US DRL. Spoustu dotazů tam je již zodpovězených.

Třeba:
- Ostřikovače světel ostřikují při aktivním signálu 58, což jsou obrysová světla => Spínač světel v polohách 1 a 2. Neostřikují tedy jen v poloze spínače 0 nezávisle na jakěmkoli denním svícení.

Viz první příspěvek:
"... Navíc, při zapnutých US DRL a spínači světel v poloze 0 se při ostřikování předního skla nepřidává ostřik světlometů a to značně sníží spotřebu kapaliny ostřikovačů. ..."

Dettektorr píše:no mě jde o denní svícení + parkovačky, tedy o polohu 1. Zítra vyzkouším a uvidím.

PS: proč je nezákoný jezdit denní svícení a parkovačky? To je jako nezákonný jezdit i parkovačky a xenony? Tomu nerozumím.

Dan td píše:Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích (§32) stanovuje, že motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová a potkávací světla nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno dle zvláštního předpisu.

- pokud části zákona přebírali z nějakého Evropského předpisu, řekněme zrovna z homologačního předpisu EHK/OSN č. 48, zřejmě použili překladatelé špatný překlad nebo názvosloví, je to tam dost slovíčkaření, mělo tam být jenom: vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světlomety nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno , kdy světla pro denní svícení nesmí svítit zároveň se světlomety, kde jako světlomety jsou ve zmiňovaném předpisu definované 1) potkávací světlomety, 2) dálkové světlomety a 3) světlomety do mlhy. A k tomuhle už jenom malá poznámka, že žádné auto, pokud vím, nesplňuje poslední 3) podmínku, protože vypínání denního svícení se děje jenom zapnutím 2) potkávacích světlometů, tedy při zapnutí obrysových světel (spínač v 1) a mlhových světlometů zůstávají světla pro denní svícení v rozporu podle předpisu EHK/OSN č. 48 stále v činnosti.

- V předpisu EHK/OSN č. 48 je definované, že světla pro denní svícení musí svítit na vozidle samostaně a musí být umístěná na vozidle souměrně ke středu vozu s nějakými těmi parametry umístění (vzdálenosti od stran a mezi sebou). Pokud ke světlům pro denní svícení svítí i zadní obrysová světla, je to jenom kvůli tomu, že je tak vozidlo schválené v celkové homologaci (jako např. u nových X5, X3,... s AE DRL s 35Wattovou H8, která se při zapnutém "obrysu" utlumí z 35W na nižžší výkon, aby svítila jenom jako obrysovka) a i tam se svícení zadních světel k AE DRL dá vypnout.
P-J

#103 Příspěvek od P-J »

Nechce se mi to pročítat celé, ale když je tu KamilFKH, tak jsou tu určitě všechny nejasnosti a nesrovnalosti uvedené na pravou míru. :lol:

Kdyby to chtěl někdo nastavit na Ostravsku a Vsetínsku tak není problém.

Zahlídl jsem tu zmínku i o svítících blinkrech (souvislosti jsem nehledal), patrně se jednalo o E46 před FL. Není problém to nastavit tak aby blinkry svítily, nebo nesvítily - záleží na tom, jak se komu líbí. :wink:
dave155

#104 Příspěvek od dave155 »

umí to někdo v okolí Hk nebo po cestě Ostrava Hradec? dík
KamilFKH

#105 Příspěvek od KamilFKH »

V Ostravě P-J.
hrosik

#106 Příspěvek od hrosik »

Umí někdo nastavit denní svícení v Jihlavě a okolí?
stallker

#107 Příspěvek od stallker »

Kdyby měl někdo zájem nastavit US DRL na Karlovarsku, tak SZ
:wink:
PITAK

#108 Příspěvek od PITAK »

Oživím staré téma. Potřeboval bych US DRL na e39 r.v. 96, je tam LCM A. Jde to udělat pomocí NCS? Na LCM II a novějších mi to jde v pohodě. Díky za tipy.
airbone

#109 Příspěvek od airbone »

PITAK píše:Oživím staré téma. Potřeboval bych US DRL na e39 r.v. 96, je tam LCM A. Jde to udělat pomocí NCS? Na LCM II a novějších mi to jde v pohodě. Díky za tipy.

myslim ze na tychto starsich E39 so starou verziou LCM to neide. Da sa len prekodovat modul na US specs, vtedy to funguje, ale nefunguju hmlovky a este cosi... nepamatam presne....
PITAK

#110 Příspěvek od PITAK »

Tak to jsi mě moc nepotěšil, ale tak trochu jsem to tušil. Takže je lepší sehnat třeba LCM II a nakódovat? Pasuje tam bez problému?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od matiz »

Ja nevim co s tim mate, vzdyt je to hnusne... Pravidelne potkavam jednu petku ktera to ma, nejen ze je to hnusne, ale jeste mu to sviti tak, ze to protijedouci oslnuje... :mad:
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od KarelOstrava »

matiz píše:Ja nevim co s tim mate, vzdyt je to hnusne... Pravidelne potkavam jednu petku ktera to ma, nejen ze je to hnusne, ale jeste mu to sviti tak, ze to protijedouci oslnuje... :mad:

Hnusné? Mě se to líbí a hlavně je to origo! Lepší než nějaké hnusné LEDky...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od matiz »

Spis bude zalezet na vkusu kazdeho soudruha. Mne to nebere, ba naopak kdyz to nekomu sviti tak, ze to ve dne oslnuje, tak bych to vzal kladivem... Origo neorigo.
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od KarelOstrava »

matiz píše:Spis bude zalezet na vkusu kazdeho soudruha. Mne to nebere, ba naopak kdyz to nekomu sviti tak, ze to ve dne oslnuje, tak bych to vzal kladivem... Origo neorigo.

Jo,jasný,každého vkus...jen jsem si ještě nevšiml že to nějak oslňuje
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

matiz píše:Ja nevim co s tim mate, vzdyt je to hnusne... Pravidelne potkavam jednu petku ktera to ma, nejen ze je to hnusne, ale jeste mu to sviti tak, ze to protijedouci oslnuje... :mad:

Musím súhlasiť so súdruhom, ani mne sa to nepáči, ale každý nech si hnusí auto podľa nálady, vyzerá to ako vozidlo z ústavu :lol:
d(- -)b
matiz
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od matiz »

:D :D :D
Couloo

#117 Příspěvek od Couloo »

Ten, co s tím oslňuje to má asi nastaveno na více procent výkonu.Já to mám na 18% a nikdy jsem neměl problém.Ani na STK mi na to nic neřekli.Já to tam hlavně nemám pro krásu, ale hlavně pro účel. Nemusím kurvit výbojky a ani už tak vysvícené paraboly. Teď bych to chtěl taky na E60, ale to nějak tady okolo OV nikdo neumí.
freeangel
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od freeangel »

nenajde se někdo v okolí Brna +- 150km kdo by byl tak užanej a nastavil mi to? Mám 530, e39, r.v. 2/2001. díky moc za SZ.
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od KarelOstrava »

freeangel píše:nenajde se někdo v okolí Brna +- 150km kdo by byl tak užanej a nastavil mi to? Mám 530, e39, r.v. 2/2001. díky moc za SZ.

Jo,dělá to tady jeden z Ostravy...
Nastavuje vše co tam máš. Ať už jde o denní svícení,pípání při odemknutí/zamknutí,aut. sklápění zrcátek a mnoho dalšího...
Mě dělal pípání a denní a chtěl za to jen 500,-
:!:
freeangel
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od freeangel »

zatím to vypadá, že o víkendu pojedu přes Prahu, tak jsem zkoušel psát SZ Snejkovi. Ale telefon, na něj nemám, tak nevím jestli se stihneme domluvit.
Odpovědět