Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak zapojit zesilovac E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
fubutomas

#1 Příspěvek od fubutomas »

Zdravim,hned ze zacatku nez se do me nekdo pusti,chci rict ze jsem na elektriku mentoska :D ale chtel bych si dat do kufru zesilovac a woofer.Presnejí mam E39 525tds 97.Radio je tam na kazety,pod nim velky BC a v kufru changer,docetl jsem se tu ze je vic druhu radii,myslim ze tam mam Busines,nebo tak nejak :D a chci se zeptat,jestli ma radio nejaky vystup do ktereho bych zapojil ten zesilovac?A kam zapojit ten + kabel co zapina ten zesilovac,hledal jsem tu,ale nikde jsem nic nenasel.... diky za rady 8)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Snejk »

hm tak to mas tezky. to radio takove vystupy co hledas nema...

ten remote spinaci ten jo... to je ten pin č. 16 pro antenu
ja ale použivam normalni + po klíčku v prvni poloze...

a aux to nemá... ale neni problem se připojit třeba na zadni reprooduktory přes 10kOhm odpory... a je to...
roske-e36

#3 Příspěvek od roske-e36 »

Hoj, ja jsem to vyresil timto http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... gnalu.html , to jen napichnes na zadni repro a z toho uz mas vystup na zesilovac
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Snejk »

hh elegantně zabalený dva trimry :D ale jo pro netechnickýho talenta porád lepší než ty dva odpory... to by mohlo doapdnout děsivě :)
fubutomas

#5 Příspěvek od fubutomas »

Ok,zkusim koupit radsi tu krabicku :lol: doufam ze to bude fungovat tak jak ma 8) diky
fubutomas

#6 Příspěvek od fubutomas »

Joo a jeste jsem zapomel,kde najdu ten pin č. 16? :D je to nekde za radiem?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

zezadu na radiu ano v tom konektroru
Obrázek
Obrázek
fubutomas

#8 Příspěvek od fubutomas »

Vyborne,diky moc :D dneska to zkusim
keegan

#9 Příspěvek od keegan »

ahoj, mám prosbu, nemáte někdo toto schéma,ale na radio pofaceliftu, tedy s plochými piny? Potřebuju pin, který by mi sepnul zesík na e39, tedy na ovládání antény nebo tak něco.
díky :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Snejk »

pan google pyčo :) ... pin č.13
Obrázek
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jiriik »

roske-e36 píše:Hoj, ja jsem to vyresil timto http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... gnalu.html , to jen napichnes na zadni repro a z toho uz mas vystup na zesilovac

Tak stačí teda koupit tuto krabičku s měničem signálu a napíchnout jen na jedno zadní repro, a potom zapojit zesilovač a na zesilovač zapojit třeba subwoofer a bude to fungovat jo ? :D
S tím jsem se ještě nesetkal, tak nevím :lol: Vždy jsem měl zesilovač napojenéj: + na baterku - kostra a vývody z rádia do zesilovače a pak ze zesilovače subwoofer.
Taky bych chtěl nějak vylepšít moje ozvučení v autě:-)
Z mého původního auta mi zůstal doma subwoofer Pioneer 1400w a mám ho pár měsícu novéj a je škoda, aby doma jenom ležel a nedráždil moje uši
:lol: :lol:
Tendr520i

#12 Příspěvek od Tendr520i »

Tak napájení zesilovače ta krabička, která pouze mění vysokoúrovňovej signál na nízkoúrovňovej, samozřejmě neobsahuje. Tam je nutný, jako u jakéhokoli zesilovače, natáhnout správně dimenzovanej kabel od plus pólu akumulátoru s odpovídajícím jištěním, které má být co nejblíž aku. Mínus pak někam na dobře očištěnou kastli, stejně tak vhodného průřezu kabelu. Nezapomenout na to, že čím delší kabel, tím větší průřez musí být. Na netu jdou pohledat tabulky...

A ještě k tomu signálu ze zadního vysokoúrovňovýho výstupu z rádia. Není to ideální, asi to poslouží, ale stereo nahrávka nebude mít v levém nebo pravém kanálu stejnou stopu nizkých kmitočtů, takže se může stát a pravděpodobně i stane, že o jistou složku hudby touto cestou přijdete. Záležet bude jak zvukař tu kterou nahrávku namíchal...
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jiriik »

Tendr520i píše:Tak napájení zesilovače ta krabička, která pouze mění vysokoúrovňovej signál na nízkoúrovňovej, samozřejmě neobsahuje. Tam je nutný, jako u jakéhokoli zesilovače, natáhnout správně dimenzovanej kabel od plus pólu akumulátoru s odpovídajícím jištěním, které má být co nejblíž aku. Mínus pak někam na dobře očištěnou kastli, stejně tak vhodného průřezu kabelu. Nezapomenout na to, že čím delší kabel, tím větší průřez musí být. Na netu jdou pohledat tabulky...

A ještě k tomu signálu ze zadního vysokoúrovňovýho výstupu z rádia. Není to ideální, asi to poslouží, ale stereo nahrávka nebude mít v levém nebo pravém kanálu stejnou stopu nizkých kmitočtů, takže se může stát a pravděpodobně i stane, že o jistou složku hudby touto cestou přijdete. Záležet bude jak zvukař tu kterou nahrávku namíchal...

Děkuji za radu a právě hledám nejlépší možnou možnosot, jak si vylepšit zvuk v autě...Tak kdyby jste věděl a měl nějakou radu, rád si ji přečtu.
Dettektorr

#14 Příspěvek od Dettektorr »

Asi mimo mísu. Když mám na zesilovači HIGH level input znamená to, že je to vysokoúrovňový vstup? mám tam dva takový menší přípojný body s pinama uvnitř. Mimo jiné tam mám samozřejmě cinch vstupy, které používám v jiném autě.

Kdybych chtěl připojit zesík do e39 sedan tak jak se napojím na ty vysokoúrovňový vstupy? Kde vzít signál a jak vyrobit ten malej konektor?
Tendr520i

#15 Příspěvek od Tendr520i »

Ano, signál vezmeš z výstupu na repro z autoradia. A ty konektory by měly jít koupit.
Dettektorr

#16 Příspěvek od Dettektorr »

A jen pro formu: vezmu signál z každého zadního reproduktoru a oba nechám současně zapojené?
Tendr520i

#17 Příspěvek od Tendr520i »

Jo, můžeš nechat klidně zapojený...
Raadii

#18 Příspěvek od Raadii »

Zdarec, taky se chystám dát zesík s wooferem do kufru a chci poprosit o radu, jak se nejsnadněji dostat k drátům co vedou na jeden ze zadních repráků v platě? Potřebuju na ně připojit tu krabičku na přeměnu signálu a nechci tam nic zku.vit. Ty repráčky vypadaj jako by byly v tom platě nanejtovaný, tak kdyby se na ty dráty dalo dostat jinde než přímo u repráků... Díkys
Raadii

#19 Příspěvek od Raadii »

A ještě jedna věc: odkud můžu vzít spínanejch 12V aniž bych to táhl od rádia? Můžu to vzít z měniče, nebo bude zesík pořád zaplej? Origo zesík tam nemam, takže tam odsud to vzít nemůžu. Dík
ACDC

#20 Příspěvek od ACDC »

R+ vezmeš třeba u ant. zesilovače v sloupku
Odpovědět