Počasí mi sice nepřeje, ale naštěstí jsem sehnal přechodný azyl v kamarádově garáži, tak přináším pár novinek:
1) NIKDY netočte motorem, máte-li sundané čerpadlo bez zajištěného napínáku a stahováku na čerpadlovém kolečku!

Příčina netočícího se motoru byla zlomená vodící lišta horního rozvodového řetězu. Nebo už to bylo předtím, nevím, ten lom nevypadal čerstvě, ale i tak. Naštěstí závada řešitelná bez sundání prsou, naneštěstí díl, který se samostatně blbě shání. Objednal jsem v Renocaru a doufám, že to budou mít v Německu skladem... Cena cca 400 Kč.
2) Nestrkejte aretační trn do první díry, která se objeví.

Setrvačník jsem zaaretoval do vyvažovací díry, takže má teorie špatně nastavených rozvodů popsaná na 1. straně zdá se býti (naštěstí) mylnou. 1. válec v HÚ poznáte bezpečně tak, že vlezete pod auto, vyloupnete zátku, co je vespod motoru u převodovky, a točíte motorem, dokud vzniklým otvorem neuvidíte na setrvačníku značku, takový výstupek s ryskama. Je na vnitřní kružnici toho setrvačníkového prstence, nebo jak to popsat. Prostě v tom otvoru ji uvidíte blíž ke středu otáčení kliky neboli nahoře.

Tyto značky jsou dvě za sebou a je potřeba otočit motorem tak, abychom viděli celou druhou značku (je široká cca stejně jako otvor).
A mám další dotaz.

Při nastavování předvstřiku má být v HÚ zdvih pístku v čerpadle 0,95mm, a já se ptám, jestli je to zdvih pístku, když jde nahoru, anebo když už se vrací zpátky. Neboli jestli veškerá dávka nafty má být vytlačena ještě před HÚ nebo se před HÚ započne vstřik a dokončí se až za HÚ. Tipuju b), ale potřeboval bych odpověď někoho, kdo to zná. Přecvakal jsem totiž rozvody tak, aby při zaaretované klice pero na hřídeli mířilo svisle vzhůru jakoby v ose čerpadla, ale je to špatně, na zdvih pístku 0,95mm se nedostanu, ani když čerpadlo nakloním nadoraz na jednu nebo druhou stranu, při naklápění mi pístek jen běhá kolem své horní úvratě, a já tedy potřebuju vědět, jestli mám rozvody přeskočit o zub tam nebo zpátky. Díky moc! L